sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Naamiot pelastaa tilanteen

Talvi alkaa olla siinä vaiheessa, että ihokin on rasittunut ja hoidon tarpeessa. Talvilomalla Lapissa voi ihoa ärsyttää tuuli, pakkanen ja sauna ja etelässä taas aurinko ja merivesi. Naamiot kotikäytössä ovat erinomainen pika-apu ihon ongelmiin.



Ambulanssi tuubissa

Dermalogican Multivitamin Power Recovery Masque (58€) on saanut Amerikassa lempinimen ambulanssi tuubissa. On iholla mikä ongelma tahansa multivitamiininaamio auttaa aina. Se onkin aivan totta ja tämä on todettu suomalaistenkin käytössä. Toinen monipuolinen tehotuote on iS Clinicalin Hydra-Intensive Cooling Masque (95€). Kummassakin näissä naamioissa on se hyvä puoli, että ne voidaan jättää vaikuttamaan yön ylitse. 
Silloin, kun iho on oikein ärtynyt, punoittava ja hilseilevä Multivitamin Power Recovery Masque on paras valinta. Se rauhoittaa ärsytystä, punoitusta ja vahvistaa ohentunutta ihoa. Erilaisten allergisten reaktioiden jälkihoitona se on myös hyvä ja nopeuttaa ihon toipumista poikkeustilanteesta. Multivitamiininaamio on myös hyvä apu epämääräisiin käsien ihottumiin, koska se nopeuttaa ihon parantumista. Naamiota hierotaan paksu kerros käsiin ja laitetaan puuvillahanskat päälle ja annetaan vaikuttaa yön ylitse.
Harmaa, eloton ja hilseilevän kuiva iho saa lisäpotkua Hydra Cooling Masquesta jonka viilentävän raikas vaikutus energisoi ihoa ja ihmistä. Hydra Cooling Masque on hyytelömäinen ja erittäin kosteuttava ja virkistävä. Tämän naamion vaikutus tuo myös tervettä hehkua iholle ja poistaa kalpeaa harmautta. 
Kumpaakin naamiota voi käyttää joka toinen ilta ja jättää vaikuttamaan yöksi. Naamio on hyvä pitää kotihoito-ohjelmassa mukana ja käyttää 1-2 kertaa viikossa, vaikka ei mitään akuuttia ongelmaa olisikaan.


Kuorinta tehostaa muiden hoitotuotteiden vaikutusta

Kuorinta pitäisi olla aina kotihoidossa mukana ja kuorinnan jälkeen kaikki muut ihonhoitotuotteet imeytyvät paremmin. Dermalogican vanha tuttu on jauhemainen Daily Microfoliant (51€) joka myös sopii kaikille ihotyypeille. Sen ei tarvitse vaikuttaa, vaan sen voi pestä pois heti aivan kuin puhdistusaineen. Herkälle iholle näin talvella suosittelen Daily Microfoliantia pari kertaa viikossa, mutta paksu rasvoittuva iho voi käyttää sitä, vaikka joka päivä.
iS Clinicalin Warming Honey Cleanser (52€) on hyvin lievästi kuoriva ja sitä voi käyttää päivittäisenäkin pesuaineena. Olen itse tykästynyt tähän tuotteeseen ja käytän sitä joka toinen päivä vuoronperään Cleansing Complexin kanssa (52€). Tuo Cleansing Complex sisältää aavistuksen maitohappoa joka hajoittaa myös kuivaa hilseilevää solukkoa ja estää tukkeutumien syntymistä. Todella kuiva ja ohut ihoinen voi käyttää huoletta Cleansing Complex pesugeeliä, vaikka joka päivä.
Toinen iS Clinicalin kuorinta-aine on viime vuonna uudistunut Tri-Active Exfoliating Masque (119€) joka on hyvin hellävarainen, mutta tehokas kuorinta. Tätä kuorintaa uskaltaa käyttää punoittavalle couperosaihollekin. Siinä on tosi pieniä selluloosarakeita jotka sulavat täysin eivätkä ole näitä kuuluisia mikromuoveja. Selluloosarakeet ovat pehmeitä eivätkä raavi ihoa vaan kuollut solukko sulaa pois. Tämä Tri-Active kuorinta on ollut syksyllä esillä todella paljon, kun moni julkkisbloggari on julistanut sen lempikuorinnakseen.
Joku näistä kuorinnoista kannattaa tehdä aina ennen naamion käyttöä, koska tehoaineet imeytyvät ja vaikuttavat paremmin hyvin kuoritulla iholla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti