keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Kosmetologien ammattituotteet ovat tehokkaampia kuin muu kosmetiikka

Olen ollut jo pitkään harmissani, kun en osaa kunnolla selittää asiakkaille, että kosmetologien myymät hoitotuotteet ovat monikertaisesti tehokkaampia kuin muualta ostettu kosmetiikka. Meidän ammattikunta on tuonut asiaa esiin aivan liian vähän.


Kasvohoitojen tulos jää puolitiehen ilman
yksilöllisesti suunniteltua ja toteutettua kotihoitoa.


Kosmetologi valitsee tuotteet ammattitaidolla

Kosmetologin tuotteet ovat käyneet läpi jo monet kriteerit ennen kuin ne päätyvät kuluttajalle. Isoissa marketeissa tuotteet ostetaan sisään ainoastaan rahan vuoksi, eikä niiden toimivuutta ajatella sen enempää. Samoin tiskin takana oleva myyjä joutuu myymään sitä valikoimaa mitä on, voimatta itse puuttua siihen mitenkään. Moni myyjä on hyvinkin ammattitaitoinen, mutta tarkempia päätelmiä ihon tilanteesta ei voi tehdä vain sitä katselemalla. 
Kosmetologi valitsee tuotteet hoitolaansa hyvin perusteellisesti, koska hoitosarjan pitää toimia hyvin kasvohoidoissa, mutta myös asiakkaalla kotona. Parhaimpia ammattituotteita ei saa myyntiin, ellei täytä sarjan vaatimia kriteereitä ja käy määrättyjä koulutuksia. Esimerkiksi Dermalogica, iS Clinical, Dermatude ja Yumi™Lashes eivät ole saatavilla kaikille kosmetologeille, vaan he vaativat kouluttautumista.
Kouluttautuminen on tärkeää siksi, että ammattikosmetiikan vaikutusaineiden pitoisuudet ovat todella paljon suurempia kuin muualta ostettavassa kosmetiikassa. Ammattitaitoinen kosmetologi pystyy valitsemaan asiakkaalle nopeasti tehokkaimman tuotteen, joka jatkaa kasvohoitoa. 
Kuluttajat ovat aikaa sitten tiedostaneet, että kampaajalta saa paremmat hiustenhoitotuotteet kuin marketeista, mutta tämä tieto ei toimi jostain syystä kosmetiikan kohdalla.

Oikein valittu kotihoitotuote maksaa vähemmän 

Sydäntäni pistää, kun huomaan, etten ole pystynyt asiakasta vakuuttamaan kotihoidon merkityksestä. Olen tehnyt useamman kerran esimerkiksi Dermatude-kasvohoitoa (170€/krt, 4X600€) neljän kerran sarjana, mutta asiakas ei ole mitenkään innostunut kotihoidosta. Tunnen tekeväni jopa turhaa työtä, koska tulos jää silloin puolitiehen. 
Parempi vaihtoehto olisi tehdä kaksi tai kolme Dermatude-kasvohoitoa ja käyttää loppuraha hoitoa tukevaan seerumiin ja voiteeseen. Tilanne on sama, jos ihminen käy säännöllisesti hammaslääkärissä ja suuhygienistillä, mutta välissä ei pese hampaitaan ollenkaan. 
Moni ajattelee, että on aivan sama, mitä he kotona naamaansa vetelevät ja kasvohoidon pitää korvata kaikki. Kasvohoidossa on aina jo valmiiksi suunniteltuna kotihoitotuotteet jokaiselle ihotyypille, joilla jatketaan hoidon vaikutuksia kotona. 
Meillä käy jonkin verran italialaisia, saksalaisia ja enemmänkin venäläisiä asiakkaita, jotka asuvat Hämeenlinnassa ja heille tämä ajatus kotihoidon merkityksestä on ihan selvä. En tiedä opinko koskaan asettamaan sanani niin, että saisin uuden asiakkaan vakuuttumaan kotihoidon merkityksestä.
Ymmärrän hyvin, että raha merkitsee paljon, mutta yleensä ammattituotteiden käyttö tulee halvemmaksi. Ensiksi jää pois ne lukuisat kokeilut erilaisista aineista, mitkä lopulta päätyvät kaapin perälle, kun ne eivät sovikaan. Veikkaan, että lähes jokainen laittaa vuodessa roskiin tai kiertoon 3-5 purkkia, jotka olivatkin virheostoksia. 
Esimerkiksi Dermalogica ja iS Clinical sisältävät niin tehokkaat vaikutusainepitoisuudet, ettei niitä tarvitse käyttää kerralla kuin pieni määrä. Ne riittävät huomattavasti pidempään kuin markettien tuotteet ja tulevat näin halvemmiksi. 
Meille Marin kanssa on kunnia-asia suositella asiakkaalle aina edullisimmat ja parhaat kotihoitotuotteet, joilla päästään tuloksiin. Joku voisi kuvitella, että kosmetologi tarjoaa aina kalleinta mahdollista, mutta tämä on täysin väärä luulo. Varma tapa menettää asiakas on tyrkyttää liikaa tai tarjota kalliita tuotteita, joissa ei hinta ja laatu ole kohdallaan.

Millaisia kokemuksia teillä on kotihoidon merkityksestä ja/tai hoitotuotteiden laatueroista?


Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta vaikutatte suoraan pienen kotimaisen yrityksen selviämiseen tästä poikkeustilanteesta. Tekemällä ostoksesi meillä säästät itse selvää rahaa! Siirry tästä verkkokauppaan.

6 kommenttia:

  1. Hei, ehkä kyse on vakuuttamisesta.

    Minua ainakin mietityttää ja haluan tietää syyt miksi ks. tuote on niin paljon parempi. Onko se stabiilimpi? Onko se retinolia/retinoidia, kuinka syvälle tuote vaikuttaa? Mitkä ovat ks. tuotteen UVA filtterit? Itselleni se vakuuttaa että tuote voisikin olla tähän spesiaalitilanteeseen parempi. Että se ei vain yksi (kallis) kokeilu joka päätyy roskikseen. Ja toinen on se, että ihot ovat kuitenkin yksilöllisiä. Esim. tykkään itse tuotteissa joissa on matkakoko/yms. jolla voi juuri testata sopivuutta.

    Minulla on ollut hoitolasta ostettuja Gerneticin/Exuviancen tuotteita käytössä aikanaan, mutta käyttö on jäänyt kun tulokset eivät ole olleet sen parempia kuin Avenella, La Roche-Posayllä, Vichyllä, Paula's Choisella. Enää en ole ostanut hoitolasta, koska en ole kokenut niiden hinta-laatu suhteen olevan parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos keskustelun avauksesta. Ikävää, että sinulla on ollut huonoja kokemuksia. Kuitenkin tuo Gernetic hoitosarja on erittäin arvostettu ammattisarja jota käytetään paljon yhteistyössä lääkäreiden kanssa plastiikkakirurgisten leikkausten jälkeen.
      Nuo mainitsemasi muut hoitosarjat sisältävät noin 20-30% vaikutusaineita Gerneticiin nähden. Ja erot on aina tätä luokkaa ammattituotteiden ja muiden välillä. On vaikea sanoa mikä kohdallasi meni pieleen, kun et kokenut hoitotuotteitasi hyväksi. Tämä on kyllä hyvin harvinaista ja omien asiakkaiden kohdalla en ole kokenut vastaavaa.
      Nuo maitsemasi retinolit, uv-suoja tms.ovat tärkeitä asioita, mutta jokainen pystyy lukemaan sen purkin kyljestä missä on pakko olla raaka-ainelista. Sen jälkeen, kun raaka-ainelista on luettu alkaa kosmetologin ammattitaito. Esimerkiksi retinoli käyttäytyy tuotteessa aivan erilailla riippuen siitä mitä muuta raaka-ainetta tuotteessa on. Joku retinolipitoinen tuote voi kuoria ihon pinnan levyinä irti ja aiheuttaa kirvelyä ja punoitusta, mutta tehoaa hyvin rasvaiseen akneihoon. Toiset retinolituotteet ovat elvyttäviä ja uudistavia ja herkällekin iholle sopivia.
      Monissa kauneusblogeissa eikosmetologit luettelevat tuotteiden raaka-aineiden eri vaikutuksia, mutta se tieto ei pelkästään auta, koska vaikutus muuttuu kokonaisuuden mukaan.
      Minulle on itsestään selvää, että ammattityötä tekevä kosmetologi 2-3 opiskeluvuoden jälkeen osaa valita paremmin asiakkaalleen sopivat tuotteet kuin eikosmetologi. Minusta on hämmästyttävää, että tämä ei ole kuluttajille selviö. Ehkä se johtuu kosmetologin ammatin huonosta arvostuksesta.
      Myös se pitäisi olla itsestään selvää asiakkaille, että kun kasvohoidon jälkeen jatketaan samoilla kotihoitotuotteilla mitä kasvohoidossa on käytetty hoitovaikutus on moninkertainen verrattuna muuhun kosmetiikkaan.
      Miksi ylipäätään olisi olemassa ammattisarjoja, jos niissä ei olisi eroa muuhun kosmetiikkaan? Ja näitä ammattisarjoja ei edes saa käyttöönsä, kun määrättyjen koulutusten jälkeen. Esimerkiksi Dermalogica ja iS Clinical vaatii noin 10-12 koulutuspäivää ennen kuin sarjan voi ottaa myyntiin. Juuri tällä kouluttautumisella taataan se, että käyttäjä osaa valita oikeat tuotteet asiakkailleen. Väärin valittu tuote moninkertaisella vaikutusainepitoisuudella voi saada myös ongelmia aikaan ja nämä koulutusvaatimukset takaa tuotteiden oikean käytön.
      Ammattisarjat vaativat myös ammattitaidon jatkuvaa ylläpitämistä ja siksi minä ja Mari käytämme noin kymmenen työpäivää vuodessa sarjojen omiin koulutuksiin. Esimerkiksi Dermalogica on Hämeenlinnassa otettu pois kahdelta kosmetologilta jotka eivät käyneet koulutuksissa. Se ei siis ole mitään sanahelinää vaan tosi asia, että korkealaatuiset hoitosarjat vaativat kosmetologilta määrättyä osaamistasoa.
      Dermalogican ja iS Clinicalin hinta/laatusuhde on hyvä vertailukohde. Esimerkiksi Dermalogican hoitovoide 50 ml riittää huomattavasti pidenpään kuin tavaratalojen sarjat. Tämä johtuu tuosta korkeasta raaka-ainepitoisuudesta. Hoitotuotetta tarvitaan yleensä puolet vähemmän kuin muissa sarjoissa. Tämän asian asiakkaat yleensä huomaavat tosi pian ja se on ilahduttavaa, että ammattituotteiden kotihoito on tehokasta, mutta taloudellista.
      Ammattisarjojen käyttöä puoltaa sekin, että kotihoidolla voidaan lisätä ja pidentää kasvohoidon vaikutusta. Ammattitaidolla valitut tuotteet korkeilla vaikutusainepitoisuuksilla ovat nopeammin ja tehokkaammin vaikuttavia ihon ongelmiin. Tämä ei ole mielipide vaan factatietoa jonka ainakin meidän asiakkaat ovat kokeneet moneen kertaan.

      Kertokaa muutkin kokemuksia käyttämistänne tuotteista. Haluan aina saada keskustelua aikaan ja vielä kerran kiitän tästä kommentista.

      Inkeri

      Poista
  2. Anonyymi10:03

    Ihan alkuun, kun aloin käyttää Dermalogicaa, huomasin, että ihoni tuli sileämmäksi. Sellainen ihmeellinen syherö hävisi. Sen jälkeen en enää ole huomannut mitään kovin kummempaa muutosta mutta iho on koko ajan sellainen suht normaali ja hyvä. Minun mielestä parasta tässä on se, että kun käyttää näitä samoja tuotteita niin on niin helppoa ostaa. Valinnanvaraa on kuitenkin paljon, eri vuodenaikaan voi (ja pitää) valita eri seerumit ja kosteusvoiteet. Ei tarvitse ihan tylsistyä, että aina ostaa samaa. Minä inhosin sitä, kun piti kaupassa tai apteekissa miettiä, että mikähän olisi hyvä. Mulla meni aikaa, hermoja ja rahaa hukkaan. Olen niin tyytyväinen tähän helppouteen ja tehokkuuteen. Marilta saa ohjeet, jos ei itse oikein tiedä, että mitä milloinkin kannattaisi käyttää, yleensä kyllä jo itsekin tietää. Ja tosiaan voin yhtyä siihen, että tuotteet kestää pidempään. Varmaan jotkut Lancomen, Clarinsin ja mitä näitä sarjoja nyt on, tuotteet ovat ihan hyviä mutta kalliita ovat nekin. Kosmetiikkaosaston myyjän asiantuntemus on myös ihan toista luokkaa kuin oman kosmetologin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tämä oikeiden tuotteiden valinta on tärkeä asia kosmetiikkaa ostaessa. Jos ostaa väärän ihotyypin tuotteen kotihoito menee pieleen oli tuote mistä sarjasta hyvänsä. Siksi kosmetologi koulutetaan aina käyttämään ja tuntemaan oma hoitosarjansa. Kukaan maahantuoja ei anna tuotteitaan myyntiin ellei koulutusta käydä. Luulen, että tämäkin on asia mitä kuluttajat eivät tiedä. En voi mennä kenen tahansa maahantuojan verkkokauppaan ja ruveta klikkaileen sieltä tuotteita. Tuotesarjoista pitää ostaa aina perusvarasto joka maksaa useita tuhansia tai jopa ylitse kymppitonnin. Ilman tätä perusvarastoa ei pysty tuotteita ostamaan kuin itselle kokeiltavaksi.
      Kukaan kosmetologi ei käytä tuotesarjoja joka on esimerkiksi Emotionissa myynnissä. Niitä ei ole koskaan ollut esillä meidän koulutuspäivillä tai messuilla. Tämäkin kertoo siitä, että kosmetologin käyttämät ja myymät hoitosarjat ovat täysin eri asia kuin muu kosmetiikka.
      Tietysti sekin vaikuttaa millainen kokemus kosmetologilla on käyttämästään hoitosarjasta. Silloin, kun tuotteet tunnetaan hyvin asiakas voi olla satavarma, että saa itselleen sopivat aineet. Minä ja Mari osaamme jo varmaan unissammekin Dermalogican ja iS Clinicalin hoitotuotteet. Lisäksi meillä on suuri etu, kun voimme keskustella uutuuksista yms.keskenämme.
      Mari myös tuntee tukkuostojemme talouspuolen yhtä hyvin kuin minäkin ja käymme läpi myös hinta/laatu suhdetta. Usein emme pääse yhtäaikaa koulutuksiin vaan se joka käy koulutuksessa opettaa ne seuraavina päivinä toiselle.

      Inkeri

      Poista
  3. Itse olen kokeillut Avenet, Vichyt, Eucerinet apteekista ja kempparista Clarinssit, Sensait ja Estee Lauderit. Sitten testasin luonnonkosmetiikan. Enkä ollut ikinä niin tyytyväinen, että olisin ostanut samaa sarjaa uudestaan. Inkerin blogiin kun eksyin ja tilasin ekat dermalocigat...olin vihdoin löytänyt sarjani. Tänä korona keväänä olin tiukimmilla ja olen ostanut muita tuotteita...ja sen kyllä huomasi. Ihosta ja siitä miten nopsaa purkit tyhjeni. Kuivaan kiristävään ihoon sai hölvätä hoitovettä ja seerumia ja kasvovoidetta reilulla kädellä ja silti vaan kiristi. Kokeilu ei ollut turha...palaan dermalocigan pariin ja onneksi Inkerin tarjoukset on reiluja ja outletistä löytyy kans sopivaa ostettavaa.

    VastaaPoista
  4. Noita erilaisia ihonhoitotuotteita on kyllä niin runsaasti, että olisi hyvä itsekin saada hieman apua joltakin asiantuntijalta. Olen kärsinyt iho-ongelmista teini-iästä saakka ja oikeiden tuotteiden ja hoitosarjojen valinta ei ole ollut helpointa. Olisi ihana päästä pitkästä aikaa kosmetologin paikkeille täällä Kotkassa.

    VastaaPoista