maanantai 6. heinäkuuta 2020

Näin muodostuvat kasvohoitojen hinnat

Facebookissa kysyttiin mistä Dermatude-kasvohoidon (170€) hinta muodostuu ja huomasinkin etten ole aikoihin kirjoittanut hinnoittelusta. Kuluttajan pitää ehdottomasti saada tietää, mistä hänen maksamansa hoidon hinta muodostuu.


Kassaan tuleva raha ei ole yrittäjän omaa

Toivottavasti tätä lukee mahdollisimman moni alkava kauneushoitolayrittäjä, koska tiedän, ettei hinnoittelua opeteta kunnolla edes ammattikouluissa saati sitten lyhyillä kursseilla. Olen myös ymmärtänyt, että moni ammattikuntani edustaja ei tykkää laskemisesta ja siksi hinnoittelu on vaikeaa.
Minä taas olen numerofriikki ja kai minulla on taskulaskin päässäni, koska minusta on kivaa laskea alennuksia tms.
Kaikkien kasvohoitojen hinta muodostuu tuntihinnasta eli hoitoon käytetystä ajasta ja hoitoon käytetyistä aineista. Meillä tuo tuntihinta on 59€ (sis.alv24%) ja nostopaineet ovat kovat, mutta en ole halunnut sitä nostaa nyt koronan aikana. Yleinen hinta hoitotyön tuottamisessa on 55-65€ riippuen alasta ja tietysti siitä, onko arvonlisäverovelvollinen vai ei. 
Dermatude-kasvohoitoon varaan puolitoistatuntia ja tuntihinnaksi muodostuu noin 88€. Ensimmäiseksi hinnasta pitää vähentää alv 24% ja ennakkovero noin 30% ja rahasta jää noin 45-50€ riippuen verojen suuruudesta. Sen jälkeen summasta vähennetään kaikki muut yrityksen kulut, joita onkin pitkä rivi. Ensiksi vähennetään vuokra, vesi ja sähkö sitten palkka ja sen sivukulut eli tel, yel, vakuutukset ja työterveyshuolto. Sitten lainat korkoineen ja lyhennyksineen, jos niitä on ja yleensähän lainojen takuina on yrittäjän oma koti. 
Muita maksettavia kuluja ovat mm. siivooja, tilitoimisto, pesula, markkinointi+mainonta, pesuaineet, vessapaperit+muut paperit, maksupääte ja muu rahan huolto, puhelin, tietotekniikka yms.  Tuntihinnalla katetaan myös ne kulut, mitä on käytetty kalusteisiin ja laitteisiin. Meille oli suuri takaisku, kun jouduin hankkimaan yllättäen uuden hoitotuolin, jotka ovat todella kalliita. Onneksi se oli ennen joulua, koska jos se olisi tullut pahimmassa koronakriisissä, olisin vajonnut ihan alamaihin. Dermatude-kasvohoitoon tarvitaan myös Dermatude-laite ja yleensä kauneushoitolan koneet ovat kalliita. Dermatude-laite maksaa reilusti yli kymppitonnin ja se on halvimmasta päästä meidän koneista. Mehän tarvitsemme kaksi Dermatude-laitetta, koska emme Marin kanssa pärjänneet vuorottelemalla yhdellä laitteella. Joten kaikkien näiden laitteiden kuolettaminen vie suuren osuuden hoidon hinnasta.
Nyt jo itsekin ihmettelen, miten pitkä litania tästä tuli, mutta oletettavasti jotain unohtui pois. Suurimmat kulut ovat palkka ja sen sivukulut, tilitoimisto ja markkinointi. Nyt aion vähentää huomattavasti sanomalehtimainontaa, koska se on todella kallista ja ei aina edes hyödyllistä. 
Yleensä tuo tuntihinta hupenee kaikkiin näihin kuluihin, eikä edes riitä niihin, ja siksi meille on todella tärkeää tuotemyynti ja verkkokauppa. Ilman niistä tulevaa osuutta, saisimme laittaa lapun luukulle. Usein sanotaan, ettei Suomessa työnteko kannata ja se on aivan totta. Kosmetologin tuntipalkka on pieni (11-15€), mutta enempää ei pysty maksamaan. 

Tuotekulut ovat suuri osa kasvohoidon hinnasta

Yllä selitin, miten kasvohoidon tuntihinta muodostuu ja kun se vähennetään Dermatude-hoidon hinnasta jää 82€. Tämä euromäärä käytetään hoidossa käytettäviin tuotteisiin. Tuntihinnalla katetaan kaikissa hoidossa käytettävät perustuotteet eli vanulaput, kasvopaperit, liinavaatteet, kertakäyttömyssyt, kasvosienet, siveltimet ja kaikki kipot ja kapot, mitä tarvitaan jatkuvasti. Tähän kuuluu myös desinfiointiaineet ja pesuaineet. Nythän desinfiointiaineiden kulutus on noussut moninkertaisesti ja maahantuojat ovat nostaneet selvästi niiden hintaa. 
Jokaista Dermatude-kasvohoitoa varten tarvitaan kolme tuotetta ja ne ovat ampulli, kertakäyttönaamio ja steriili kertakäyttöinen moduuli, joka tekee mikrokanavoinnin. Tuo kolmen tuotteen pakkaus maksaa 70-85€ ihotyypistä riippuen. Neljän hoitokerran Dermatudesarjasta (600€) pystymme antamaan alennuksen, koska ostaessamme maahantuojalta neljä pakkausta yhtäaikaa saamme 10% alennuksen. Näiden lisäksi hoidossa käytetään myös kuorinta-ainetta ja hierontavoidetta yms. ja nekin maksavat. 
Jokainen yrittäjä haluaa pitää hintansa mahdollisimman alhaisena, jotta asiakkaat tulisivat helpommin. Ehkä joillakin kuluttajilla on se käsitys, että yrittäjä vaan lätkäisee mielikuvituksestaan kovat hinnat ja saa koko rahan itselleen. Aloittelevat kosmetologit yleensä luulevat, että kaikki kassaan tullut raha on heidän omaansa. Samoin tiedän, että aikaisemmat työntekijäni ennen Maria luulivat näin. Se on täysin väärä luulo, eikä koskaan pidä sekoittaa omaa palkkaansa hoitolan liikevaihtoon. 
Silloin, kun yrityksellä on huonoja aikoja, kaikki on poissa yrittäjän omasta palkasta ja näinhän meillä ja monella muulla kävi koronan aikana. 
Valitettavasti naiset kritisoivat usein toisten naisten hinnoittelua ja helposti kauhistellaan kosmetologin sekä kampaajan hintoja. Sähkömiehet, putkimiehet ja automekaanikot käyvät yhtä pitkän koulutuksen kuin kosmetologitkin, mutta heidän tuntihintansa on paljon suurempi. Jostain syystä naiset maksavat mieluummin pesukoneen korjaajalle kuin oman ihonsa hoitajalle, mikä on jotenkin kummallista. Näinhän se tietysti on kaikilla hoitoaloilla, että palkat ovat liian pieniä työn raskauteen ja vastuuseen nähden. 
Suurin osa pienyrittäjistä tekee paljon pidemmän työpäivän kuin kahdeksan tuntia. Niin teen minäkin ja olen aina tehnyt, koska en voisi pitää työntekijää, ellen tekisi itse osaa palkkakuluista. 
Toivon, että tämä kirjoitus selkeyttää mistä kasvohoitojen hinnat muodostuvat. Onneksi suurin osa vakioasiakkaistamme ymmärtää hyvin, miten yrittäjän hinnat lasketaan ja tietävät, ettei Suomessa rikastuta työnteolla.

P.S. Kauneushoitola Inkeri Valtonen valittiin viime vuonna Suomen parhaaksi Dermatude-hoitolaksi!



Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta vaikutatte suoraan pienen kotimaisen yrityksen selviämiseen tästä poikkeustilanteesta. Tekemällä ostoksesi meillä säästät itse selvää rahaa! Siirry tästä verkkokauppaan.

3 kommenttia:

  1. Tämä on oikein tarpeellinen hintaerottelu. Itse olen kampaamoyrittäjä, mutta aika samanlaisista elementeistä meidänkin hinnoittelu muodostuu. Tähän asti olen hoitanut kirjanpidon itse, mutta nyt olen ajatellut palkata tilitoimiston avuksi, on se kuitenkin niin aikaavievää puuhaa.

    VastaaPoista
  2. Kuinka paljon menee kuluja esimerkiksi tuohon tilitoimistoon? Tuttu on perustamassa yritystä, ja on sitä miettinyt. Sen hän tietää, että ei hänestä itsestä ole hoitamaan noita asioita. Voisin hänelle tämän jakaa, kivasti oli infoa ja näkemystä. https://www.yrityssilta.fi/

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoista. En myöskään tiennyt, kuinka nämä hinnat muodostuvat. Meidän ystävällä on oma yritys, tosin kyse ei ole kauneudenhoitoalasta. Nyt hän ilmeisesti aikoo tehdä jotain muutoksia, samalla taitaa hinnat muuttua. Osaava tilitoimisto olisi vielä hakusessa.

    VastaaPoista