perjantai 31. heinäkuuta 2020

Rauhoitusta ruusufinnille

Yleensä tähän aikaan vuodesta ruusufinni on pahimmillaan ja moni joutuu syömään sen takia pitkän antibioottikuurin. Ruusufinniä ei saa parantumaan kosmetiikalla, mutta oikein valitut hoitotuotteet tukevat ihon terveyttä ja parantumiskykyä.

iS Clinicalin huipputehokas HYDRA INTENSIVE COOLING MASQUE viilentää, ravitsee ja kosteuttaa.

Ruusufinniä hoitaa ihotautilääkäri

Ruusufinni on hyvin yleinen ihottuma ja se on lisääntynyt valtavasti 2000-luvulla. Mitään selvää syytä ruusufinnin puhkeamiseen ei tiedetä, mutta uv-säteily ainakin pahentaa sitä. Yleisesti uskotaan, että ilmansaasteet ja voimistunut uv-säteily aiheuttaa herkkäihoisille ruusufinnitulehduksen.
Valitettavasti en voi antaa mitään yksittäistä ohjetta, mikä ruusufinniin auttaa, koska jokainen tarvitsee omanlaisensa ihonhoidon. Suosittelen aina käyntiä ihotautilääkärillä heti, kun ensimmäiset finnit ja tulehdusnäppylät ilmestyvät. Mielestäni ihotautilääkäri hallitsee paremmin lääketieteen uusimman ohjeet ja tietää ihottumista paljon enemmän kuin yleislääkäri. 
Missään tapauksessa ruusufinnin tuomia finnejä ei saa puristaa, koska se pahentaa asiaa. Yleensä ruusufinnin aiheuttamassa näpyssä ei edes ole mitään eritettä sisällä, vaan se on pelkästään punoittava turvonnut näppylä. 
Antibiootti on paras apu ruusufinni-ihottumaan ja joillakin iho rauhoittuu aivan täysin jo yhdellä pitkällä antibioottikuurilla. Valitettavasti ruusufinni on pysyvä sairaus, kun se kerran on tullut, mutta se voi pysyä oireettomana vuosikausia. 
Jos itselleni tulisi ruusufinni, menisin heti ihotautilääkäriin ja söisin tuon yleensä kolmen kuukauden antibioottikuurin. En ole koskaan nähnyt, että mikään itsehoitokonsti auttaisi ruusufinniin. Ruusufinniä sairastavan pitää todella hyvin suojata iho auringolta ja talvella kylmyydeltä, kuivuudelta ja ulkoisilta ärsytyksiltä.


Ihonhoitotuotteet vähentävät ruusufinnin ärsytystä

Sitten, kun ruusufinni on saatu rauhoittumaan antibiooteilla, ihoa pitää hoitaa hyvin. Oikeat ihonhoitotuotteet vähentävät riskiä ihottuman uudelleen puhkeamiseen. Mieto rauhoittava puhdistusgeeli on Dermalogican ULTRA CALMING CLEANSER 500 ml 58€. Aivan loistava punoitusta rauhoittava hoitovesi on REDNESS RELIEF ESSENCE 45€, joka korvaa kasvoveden. Tämä hoitovesi taputellaan iholle ja vasta sen päälle laitetaan seerumit ja voiteet. 
Dermalogica palautti myös myyntiin vanhan tutun ULTRA CALMING MISTin 42€, joka on monen ruusufinni-asiakkaamme suosima hoitosuihke. 
Erittäin tehokas seerumi tulehdusta ja punakkuutta rauhoittamaan on iS Clinicalin PRO-HEAL SERUM 109€, joka sopii myös couperosaiholle. Hyvin herkälle ja kuivalle iholle seerumiksi voi kokeilla Dermalogican ULTRA CALMING SERUM CONCENTRATE 58€, joka on hyvin kosteuttava. 
Hoitovoiteeksi näin kesällä on paras vaihtoehto Dermalogican CALM WATER GEL 46€, joka kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Päivällä pitää ehdottomasti käyttää aurinkosuojallista päivävoidetta ja kuivalle vanhenevalle iholle hyvä voide on Dermalogican DYNAMIC SKIN RECOVERY sk 50 69€. Rasvaiselle ja muutenkin epäpuhtaalle iholle toimii paremmin iS Clinicalin ECLIPSE sk 50 54€, joka on erittäin ohut päivävoide ja sitä on olemassa myös kevyesti värillisenä. 
Kuorintaa ei ruusufinniin suositella ja kaikki hedelmähapot sekä maitohapot voivat ärsyttää ihottumaa lisää. Samoin kosmetiikan tuoksut ja väriaineet voivat olla ihottumaa ylläpitäviä asioita. Meillähän kaikki tuotteet ovat hajusteettomia sekä väriaineettomia ja lähes kaikista on poistettu säilöntäaineista parabeenit. Tuotteissamme ei myöskään ole mineraalirasvoja, jotka ovat pahasta myös ruusufinni-ihottumalle. 
Kosteuttavat ja rauhoittavat naamiot tekevät kuumottavan punoittavalle iholle hyvää ja erittäin laadukas on iS Clinicalin HYDRA INTENSIVE COOLING MASQUE 95€. Tämä täyteläinen, ylellinen ja viilentävä hoitotuote ravitsee, raikastaa ja kosteuttaa ihoa todella tehokkaasti.

Olisi mielenkiintoista kuulla myös lukijoiden kokemuksia ruusufinnistä tai muista iho-ongelmista ja vastaan mielelläni kysymyksiin.



Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta vaikutatte suoraan pienen kotimaisen yrityksen selviämiseen tästä poikkeustilanteesta. Tekemällä ostoksesi meillä säästät itse selvää rahaa! Siirry tästä verkkokauppaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti