torstai 23. heinäkuuta 2020

Onko tukka hyvin?

Jo sata vuotta sitten suomalaisen naisen kauneuteen kuului vaalea pitkä tukka tai pään päälle koottu letti kruununa. Hiuksia oli lupa kaunistaa jo silloin, vaikka meikin ja kynsilakan käyttö oli syntiä ja kuului vain ”huonoille naisille".


HER HAIRCARE RITUALS, T-LAB PROFESSIONAL ja REVITALASH hoitavat ohentuneet ja vaurioituneetkin hiukset kuntoon

Tukkamuotia

Luin eräästä muotijulkaisusta, kuinka kolmekymppinen mieskampaaja saneli syvällä rintaäänellä, miten vanhenevien naisten pitäisi hiuksensa laittaa. Siinä taas ärsyyntymiskynnykseni ylittyi. Hänen mielestään ehdottomasti pannassa oli kaikki kirkkaat ja voimakkaat värit, kuten punainen tai sinertävän harmaa. Hänen mukaansa kirkas hiusten väri korostaa vanhan naisen kalpean harmaata ihoa. Tämä kampaaja neuvoi käyttämään mahdollisimman luonnollisia värejä ja puolipitkiä hiuksia. Näiden ohjeiden jälkeen oli monta kuvaa kolmekymppisistä naisista, joilla oli kampaajan mieleinen hiusmuoti. 
Ensinnäkin, mistä hän oli saanut päähänsä, että kaikilla yli kolmekymppisillä on kalpean harmaa iho? Toiseksi, miksi meidän pitäisi kulkea pliisun maantienvärisessä tukassa, jos se ei sovi persoonaamme ollenkaan. Omasta tukastani olen kuullut paljon paheksuvia kommentteja, koska viisikymmentä täytettyään naisesta ilmeisesti pitäisi tulla näkymätön. Minä en todellakaan ole näkymätön ja ehkä paloauton punainen tukka on ainakin hyvä varoitusmerkki, ellei sitä muuten ymmärretä. 
Ainoa fiksu kommentti jutussa oli, että vanha ajatus lyhyestä tukasta ikääntyvälle naiselle pitää kuopata. Olen samaa mieltä ja jokainen pitäköön sen värisen ja pituisen tukan, mikä itselle tuntuu hyvältä. Näin vanhemmiten naisella on jo itsetuntoa tehdä tukalleen juuri niin kuin haluaa, eikä tarvitse seurata joidenkin muotigurujen sääntöjä.

Vanhemmiten hiukset ohentuvat

Tiedän useamman ystäväni leikanneen lyhyen mallin siksi, että hiukset ovat ohentuneet sen verran, ettei pitkä tukka näytä enää hyvältä. Tämä ohentuminenkin johtuu vaihdevuosien estrogeenikadosta, joka toisilla näkyy eniten hiuksissa. 
Tämä oli yksi syy ottaa meille myyntiin HER HAIRCARE RITUALS ja T-LAB PROFESSIONAL hiustenhoitosarjat. Erityisesti ajattelin hiustenlähdöstä kärsiville REVITALASH shampoota (49€) ja hoitoainetta (49€), jotka on kehitetty juuri sitä varten. Niitä käytin itsekin pari vuotta sitten, kun hiukseni olivat katkeilleet permanentit takia ja minusta niistä oli apua. 
Hyvien hiustenhoitoaineiden merkitys on suuri, kun hiukset ovat ohuemmat ja juuri niitä näistä sarjoista löytyy. Varsinkin kulttituote HER 300 TRECENTO TREATMENT (52€, matkakoko 22€) naamio, joka vahvistaa kuivia hiuksia ja ohutta hilseilevää päänahkaa. HER NOURISHING OIL (35€, matkakoko 17€) on toinen hoitotuote, jota meidänkin asiakkaat ovat jo ehtineet kehua ja se tekee hiuksista vahvemmat ja tuuheammat.
Minua ärsytti tuossa ensin kertomassani lehtijutussa kampaajan itsestäänselvä oletus, että kaikilla ikääntyvillä naisilla on harmaan kalpea iho. En minä ainakaan ole sellaista huomannut, eikä meillä käy mitään harmaaihoisia naisia. Jokainen osaa käyttää kuorintaa ja hoitovoiteita niin, ettei harmaudesta tarvitse kenenkään kärsiä.



Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta vaikutatte suoraan pienen kotimaisen yrityksen selviämiseen tästä poikkeustilanteesta. Tekemällä ostoksesi meillä säästät itse selvää rahaa! Siirry tästä verkkokauppaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti