perjantai 10. heinäkuuta 2020

Kuivaksi arvioitu kosmetologi

Kirjoitan välillä omista kokemuksistani asiakaspalvelussa, koska joskus saa kohdata sellaista käytöstä, että melkein henkeään haukkoo. Nyt sain niin tiukan arvion omasta ihostani ja ihonhoidostani etten osannut kuin päivitellä.




Ihon kuivuus on sukuvika

Kävin hiljattain apteekissa hoitamassa isäni asioita ja istuin aika kauan reseptitiskillä, kun odottelin lääkkeitä. Lopuksi kysyin jotain kortisonivoidetta isäni Marevan lääkityksestä johtuvaan kutisevaan ihottumaan. 
Noin nelikymppinen naisfarmaseutti totesi napakasti, että ei heti pidä syyttää lääkeaineita ja kyse varmaan on ihon kuivuudesta, kun sinullakin on niin kuiva iho ja osoitti minua. En ehtinyt asiaan vastata, kun hän sanoi huomaavansa heti etten käytä tarpeeksi kosteuttavia voiteita. Sitten hän selitti, että ihon kuivuus on sukuvika ja kun minun iho näyttää kuivalta niin isänikin kutina voi johtua vaan ihon kuivuudesta. 
Sitten hän otti hyllystä puolenlitran perusvoidepullon joka kuulemma sopii sekä isälleni, että minulle ja muistutti vielä, että kasvotkin pitää rasvata joka aamu ja ilta. Hän ohjeisti myös, että auringossa makaaminen näkyy kasvoistani ja tarjosi viidentoista suojakertoimella toista puolen litran pulloa. Loppukaneettina oli, että saan ihosyövän ellen tuota pulloa osta. 
Mutisin etten nyt tällä kertaa sitä osta ja maksoin äkkiä lääkkeet ja häivyin. Autoon päästessäni mietin, että olikohan se joku piilokamerajuttu. 


Syyllistäminen ei ole hyvä myyntikikka

Tulen tämän tapauksen muistamaan aina ja saan siitä ystävieni kanssa vielä monet naurut. Tiedän tasan tarkkaan, ettei ihoni näytä kuivalta ja hoitamattomalta, joten se oli täysin virhearvio farmaseutilta. 
Hänen puheissaan tuli kyllä julki ihan oikeat asiat ja samat, mitä minäkin asiakkaille kerron. Häneltä ne vaan tuli sellaisella tavalla esitettynä, että se oli kaukana hyvästä asiakaspalvelusta. Missään tapauksessa ei ihmistä saa uhkailla ihosyövällä, jotta hänet saa käyttämään aurinkosuojavoidetta. Myöskään tuo viidentoista suojakerroin on täysin mitätön keskikesän uv-säteilyssä ja tuo vääränlaista turvallisuuden tunnetta. Alle viidenkympin suojakerrointa ei kannata nyt käyttää, jos aikoo olla enemmän ulkona.
Siinäkin hän oli oikeassa, että ihotyyppi on sukuvika, mutta itse sanon sen olevan periytyvä ominaisuus. Kuulostaa tosi pahalta, jos on perinyt jonkun suvussa kulkevan vian. 
Eniten minulle tulee mielipahaa siitä, että asiakkaat joutuvat kuuntelemaan tuollaista syyllistävää pakkomyyntiä. Ihmisillä on muutenkin monesti niin huono itsetunto oman ulkonäkönsä suhteen, että tuollaista negatiivista arvostelua ei kaivata yhtään lisää. 
Asiakkaat myös arvostavat apteekin henkilökunnan ammattitaitoa enemmän kuin kosmetologin ja uskovat taatusti nuo arviot. Tätä ihmettelen usein, miksi ihmiset pitävät apteekissa saatuja neuvoja parempina kuin kosmetologin, joka on koulutettu sitä varten. Tietysti apteekissakin voi olla kosmetologi työssä ja silloin hänen ihonhoidon tietämykseen voi luottaa. Hämeenlinnassa vaan ei taida olla kuin yhdessä apteekissa kosmetologi. 
Tämä nyt oli sattumaa, että tämä asiakaspalvelun helmi sattui olemaan apteekissa. Näitä tilanteita tulee kohdalle valitettavan usein ihan missä tahansa.



Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta vaikutatte suoraan pienen kotimaisen yrityksen selviämiseen tästä poikkeustilanteesta. Tekemällä ostoksesi meillä säästät itse selvää rahaa! Siirry tästä verkkokauppaan.

3 kommenttia:

  1. Olipa siinä asiakaspalvelua🙈.
    Kerronpa oman kokemukseni viime aikaisesta ihonhoidosta...viime aikoina Matti on sitkeästi viihtynyt kukkarossani ja päädyin ostamaan edullisempia voiteita ja seerumia. Vaikka on kesä ja yleensä ihoni on helpompi kesällä..nyt iho kiristelee kuivuuttaan ja tuntuu jopa kipeältä. Ja pienet epäpuhtaudet iskee t-alueelle. Otan opikseni ja hankin taas jatkossa tuotteeni dermalocigalta ja jos joskus alennuksen sattuessa pystyis sijoittamaan IS CLinicaliin☝️😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmillinen tyyppi tuo Matti, kun se tulee ihan lupaa kysymättä milloin kenenkin kukkaroon:)
      Usein markettien hoitotuotteissa on niin paljon mineraalirasvaa eli vaseliinia, että ne tukkivat ihoa. Ne eivät myöskään ole kunnolla vesiliukoisia ja niitä ei saa kunnolla pestyä pois.
      Toivon, että voin näissä tilanteissa auttaa näillä outletin tuotteilla. Kannattaa seurata mitä siellä löytyy, koska ne ovat kaikki hyvä laatuisia ammattituotteita. Nyt suosittelisin sinulle tuota Muradin seerumia (29€) joka rauhoittaa näppylöitä, mutta muuten kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa. Siinä nimessä on sana acne, mutta sanoisin sen olevan sekaihon tuote joka sopii lähes kaikille joille välillä tulee finnejä.
      Myös noita Orginal Surgen puhdistusainetta ja silmänympärysvoide pakettia (29€) kannattaa kokeilla. Tuo puhdistusmaito on erittäin hoitava ja kosteuttava ja silmänympärysvoide on erittäin hyvä ja miellyttävä.
      Hoitovoiteena kannattaa kokeilla Dermalogican Calm Water Geliä (46€) joka on varsinainen kesäsuosikki.

      Inkeri

      Poista
  2. Kiitos vinkeistä! Original Surgen pakkausta oon katsellu jo ja calm water gel...on mun ikisuosikki!! Meenkin tsekkaan ton seerumin kans heti.

    VastaaPoista