keskiviikko 21. lokakuuta 2020

Asiaa kosmetiikan vaikutusaineista

Kosmetiikan raaka-aineet ovat käyneet läpi totaalisen muutoksen minun työelämäni aikana. Sen myötä ihonhoitotuotteiden tehokkuus on moninkertaistunut, mutta samalla niistä on tullut turvallisempia. Suuri edistysaskel 90-luvulla oli niin sanottu INCI-lista eli kaikki raaka-aineet tuli pakolliseksi laittaa tuotepakkauksiin.


Dermalogican BIOLUMIN-C SERUM NYT 62€ sisältää täysin stabiilia c-vitamiinia.


Teoria ja käytäntö ovat eri asioita

Hyvin usein luen netistä, miten joku bloggaaja, joka ei ole kosmetologi, kirjoittaa inci-listasta ja kertoo tuotteen vaikutuksista sen raaka-ainelistan mukaan. Ihan näin yksinkertaista ei kosmetiikan teknologia ole. Inci-listoissa raaka-aineet laitetaan siinä järjestyksessä, mitä tuotteessa on eniten, mutta tuota määrää niissä ei kerrota. Otan nyt esimerkkiraaka-aineeksi c-vitamiinin, joka on uusimpia vaikutusaineita kosmetiikassa. Sen voi päätellä, että jos c-vitamiini on listassa ensimmäisenä, se on tuotteen pääraaka-aine. 
Purkin kyljessä ei kerrota, mistä tuo c-vitamiini on saatu ja kuinka stabiili se on. Sitäkään ei kerrota, mihin muihin raaka-aineisiin c-vitamiini on yhdistetty ennen voidepohjaan sekoittamista. Nämä kaikki vaikuttavat tuotteen hoitovaikutuksiin. 
Ei siis kannata päätellä tuotteen vaikutuksia pelkän inci-listan pohjalta, vaan pitää myös perehtyä valmistajan kertomiin vaikutuksiin sekä omaan kokemukseen. 
Tässä tuleekin esiin se kosmetologin ammattitaito. Kosmetologi tuntee käyttämänsä ja myymänsä hoitotuotteet perusteellisesti koulutuksen ja kokemuksen myötä. Näitä tietoja ei löydy raaka-ainelistoista. 


Vaikutusaineet ovat muuttuvia

Vaikutusaineiden teho ja vaikutustapa muuttuu riippuen siitä, mihin muihin raaka-aineisiin ne on sekoitettu. Siitä on hyvä esimerkki retinoli, mikä on todella tehokas ja monella tapaa vaikuttava aineosa. Retinoli suurina pitoisuuksina yleensä kihelmöi iholla aika voimakkaastikin, mutta riippuen siitä, onko retinoli synteettistä vai kasvikunnasta saatua, se vaikuttaa tähän voimakkuuteen. Synteettinen eli biotekninen retinoli uudistaa ja kuorii ihoa niin voimakkaasti, että se saattaa hilseillä levyinä irti. Näin näkyvää reaktiota ei tapahdu, jos retinoli on uutettu muista aineista.
Esimerkiksi iS Clinicalin PRO-HEAL SERUMissa (109€) on 1% retinolia ja kuitenkin se on erinomainen herkälle couperosaiholle ja ruusufinniin. Tässä tuotteessa retinoli vaikuttaa muiden raaka-aineiden kanssa yhdessä ja poistaa vain vähäisen määrän kuollutta solukkoa eikä mitään hilseilyä tule näkyviin. 
C-vitamiinin vaikutuksia on kaikista vaikeinta päätellä vain purkin kyljestä lukemalla. Tämä c-vitamiini on ollut erittäin vaikea raaka-aine, koska sen pitää pysyä stabiilina koko tuotteen käyttöajan. Myynnissä on nyt runsaasti c-vitamiinilla markkinoituja hoitotuotteita, mutta niiden pitoisuudet saattavat olla juuri nollan yläpuolella. Nyt Tähtitarjouksessa olevaan Dermalogican BIOLUMIN-C SERUMiin NYT 62€ (78€) on pystytty kehittämään täysin stabiili c-vitamiini ja siksi tuon seerumin vaikutus on niin näkyvä. C-vitamiinin ihoa heleyttävä vaikutus näkyy jo parin päivän käytön jälkeen ja kiinteyttävä sekä silottava vaikutus tulee näkyviin parissa viikossa. Hyvin pienissä c-vitamiinipitoisuuksissa nämä vaikutukset ovat vain teoriaa eivätkä toteudu käytännössä.



Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta vaikutatte suoraan pienen kotimaisen yrityksen selviämiseen tästä poikkeustilanteesta. Tekemällä ostoksesi meillä säästät itse selvää rahaa! Siirry tästä verkkokauppaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti