tiistai 21. syyskuuta 2021

Iho reagoi stressiin

Stressi on kokonaisvaltainen elimistön jännitystila ja ihossakin se näkyy selvästi. Stressin aiheuttamat iho-ongelmat ovat hyvin yksilöllisiä, enkä voi nimetä vain yhtä stressistä johtuvaa asiaa. Yleensä hyvä itsetuntemus vähentää stressin syntyä.


iS Clinicalin Tähtitarjous PRO-HEAL SERUM rauhoittaa punoitusta, näppyjä, finnejä ja kuivuutta. 


Ihon herkkyys johtuu usein stressistä

Tämä stressiaihe tuli siksi mieleeni, että olen parilla asiakkaalla nähnyt kevään aikana, miten suuresti stressin helpottuminen vaikuttaa ihoon. Kyseessä ovat ihmiset, jotka ovat jääneet eläkkeelle alkuvuodesta. He ovat olleet vakioasiakkaita kymmenet vuodet, enkä voi sanoa, että olisin pitänyt heitä mitenkään stressaantuneina aikaisemminkaan. Nyt, kun he ovat olleet puolisen vuotta töistä pois, muutos heidän ihossaan on ilmiömäinen. Aivan kuin joku vieterin kireys olisi lauennut ja iho näyttää kymmenen vuotta nuoremmalta. Tietysti heidän koko olemus on virkistynyt, mutta ihossa näen ja tunnen sen hyvin voimakkaasti.
Tämä ei ole mitenkään ainutkertainen kokemus, vaan näen sen lähes aina, kun asiakas jää eläkeelle. Työelämä on niin kuormittavaa ja koko yhteiskunta on niin kiireinen, ettei tälle stressille voi oikein mitään. Kuitenkin uskon, että jos ihminen tiedostaa stressinsä, sitä voi myös paremmin hallita. 
Moni ihon herkistyminen ja allergiat johtuvat stressistä. Henkinen paine tulee jostain kehon osasta ulos ja usein ensin reagoi iho. Tästä voi tulla pahakin kierre, kun ihottuma, kutina ja kirvely aiheuttaa lisää stressiä ja tilanne vain pahenee.


Mieli ja iho yhtäaikaa epätasapainossa

Jotkut ihmiset ovat herkempiä reagoimaan stressiin ihollaan ja tutuilla asiakkailla minäkin jo näen, että ihoärsytykset johtuvat mielialasta. Itseään ei voi käskeä rennoksi, joten iho on hoidettava muilla konsteilla. iS Clinicalin Tähtitarjous PRO-HEAL SERUM NYT 15ml 85€ (109€) ja 30ml 145€ (179€) on osoittautunut erinomaiseksi tämän tyyppisissä ihoreaktioissa. Se rauhoittaa punoitusta, näppyjä, finnejä ja kuivuutta. 
Kosteusvoiteena toimii hyvin Dermalogican herkän ihon linjan CALM WATER GEL (46€), joka kosteuttaa ja rauhoittaa. Silloin, kun punoitus ja kuumotus on suurin ongelma, REDNESS RELIEF ESSENCE (45€) hoitovesi vähentää tuota ihon hehkutusta. Stressitilanteessa myös kasvohoito on avuksi, koska se rentouttaa mielen ja rauhoittaa ihon. Kasvohierontaa voi ottaa myös sarjahoitona silloin, kun kokee elämäntilanteensa kuormittavana.


 


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti