keskiviikko 15. syyskuuta 2021

Mikä on ihonpuhdistuksen tarkoitus?

Viime aikoina olen kuullut useammalta asiakkaalta heidän huonoista kokemuksistaan muissa kauneushoitoloissa. Olen hyvin harmissani heidän puolestaan, koska hyvä ja huono kasvohoito ovat samanhintaisia, mutta vain hyvä hoito on hyödyllistä.


Hyvä kasvohoito ei ole hyödytöntä ja kivuliasta kasvojen puristelua, vaan ihoa tehokkaasti hoitava ja rentouttava kokemus.


Ihonpuhdistus ei saa olla pelkkää ihon kaivelua

Olen jo luullut, että ne ajat ovat tyystin ohitse, kun asiakas tuli kasvohoidosta naama veressä ja kivusta vapisten. Valitettavasti näin ei ole ja voi sitä asiakasraukkaa, joka joutuu tälläisen tekijän kynsiin. 
Vanhanaikainen käsitys ihonpuhdistuksesta on sellainen, että mustapäitä vain poistetaan ja puristellaan ja työ uusitaan kuukauden välein. Tästä ei ole mitään hyötyä, vaan vain haittaa. Kovakourainen puristelu laajentaa ihohuokosia, jättää arpia ja aiheuttaa tulehdusvaaran. Saati sitten se kipu mitä asiakas kokee tuosta turhasta työstä. Varsinkin nenän alue pitää rauhoittaa kaikelta puristelulta, koska siitä on suora yhteys aivoihin ja sen alueen tulehtuminen on hyvin vaarallista.
Moni kokee ongelmaksi nenän huokoset ja luulee niitä mustapäiksi. Niistä ei kuitenkaan tule mitään ulos puristamalla. Ne eivät olekaan varsinaisia mustapäitä vaan ihohuokosia, joiden reunoilla ihotali on hapen vaikutuksesta tummentunut. Paras konsti on käyttää kotona kuorintaa, mikä pitää huokoset puhtaina tai sitten peittää niitä kevyellä meikkivoiteella. 
Tiedän, että joillakin kosmetologeilla on ihan himo tuohon puristeluun ja kaivamiseen ja asiakas on kirjava viikon jälkikäteen. Lyhyissä kosmetologikoulutuksissa ilmeisesti opetetaan vielä tämä vanhanaikainen tapa, jonka piti jäädä unohduksiin hedelmähappojen ja muiden uusien vaikutusaineiden myötä.


Talineritystä pitää rauhoittaa

Jatkuvasta huokosten puristelusta ei ole juurikaan hyötyä, vaan pitää hoitaa syytä miksi huokoset täyttyvät. Jo 80-luvun lopussa tuli käyttöön hyviä vaikutusaineita hoitolaan ja kotikäyttöönkin, joiden avulla voidaan hidastaa talineritystä ja ennalta ehkäistä mustapäitä ja talitukkeutumia. 
Kyllä minäkin puristan muutaman yksittäisen selvän mustapään tai miliumin pois kasvohoidon yhteydessä, mutta sen enempään ei yleensä ole tarvetta. Vakioasiakkailla talineritys on niin normalisoitunut, ettei heille tule enää mustapäitä tai finnejä. 
Yleensä noin 2-4 kasvohoidon jälkeen ja oikeita kotihoitotuotteita käyttämällä talineritys alkaa rauhoittumaan. Pidän myös kasvohoidon rentouttavaa ja rauhoittavaa vaikutusta niin tärkeänä, etten pilaa sitä millään ihon raatelulla. Varsinkin, kun se on täysin turhaa.

Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti