sunnuntai 12. helmikuuta 2023

Etelänlomalla pilvinenkin päivä polttaa

Aurinko on isoin asia, mikä vaikuttaa ihon rypistymiseen ja vanhentumiseen. Jonkin verran on jo oppittu suojaamaan ihoa, jos ollaan ulkona aurinkoisena kesäpäivänä. Harvempi ymmärtää, että pilvisenäkin päivänä uv-säteily vahingoittaa ihoa. 


Jopa 90% uv-säteilystä läpäisee ohuen pilven.


Kanarialla uv-säteily polttaa aina

Tähän aikaan vuodesta Kanarian saaret on tyypillinen matkakohde ja siellä on lämmintä, mutta usein pilvipoutaisia päiviä. Suomalaisilla viimeisin kokemus auringosta on useamman kuukauden takaa ja iho on täysin vailla omaa suojaa. 
Tuon pilviverhonkin läpi uv-säteily aiheuttaa solumuutoksia ja rypistää ihoa. Suomessa aurinko on erityisen voimakasta talvella, kun se tulee taivaalta, mutta heijastuu myös lumesta. 
Simppeli suoja kasvoille on SkinPerfect Primer SK30 (52€), joka suojaa hyvin alle tunnin kaupunkikävelyllä pilvipoudalla tai Suomen auringossa. SkinPerfect Primer SK30 on erinomainen joka-aamuinen kaunistaja, joka tasoittaa ihoa, mutta sen hoitavat ja suojaavat ominaisuudet toimivat myös. 
Monitoimivoide voimakkaassa auringossa on iS Clinicalin Eclipse SK50 PerfecTint beige (59€), joka on jo hyvin tehokas suoja, mutta tasoittaa kevyesti ihon sävyä. Sitä voi käyttää pilvipoudallakin ja tietää takuulla ihon suojautumisen olevan kunnossa. Siitä ei ole mitään haittaa, jos käyttää viidenkympin suojalla olevaa päivävoidetta joka päivä. Se suojaa jonkin verran myös siniseltä valolta, jota tulee ruuduilta.

Siniseltä valoltakin pitää suojautua

Hankin hiljattain itselleni uudet silmälasit ja huomioin miten moneen kertaan ilmoitettiin linssien suojaavan myös tietokoneen tuottamalta siniseltä valolta. Kosmetologien koulutuksessa on jonkin verran puhuttu sinisen valon vaikutuksista, mutta ei tässä mittakaavassa kuin silmien kanssa. 
Tosi suuri määrä ihmisiä on koko työpäivänsä tietokoneella ja jos tuo sininen valo vaarantaa silmiä, niin mitä se tekee iholle. Kaikkien linssien kohdalla, mitä minulle esiteltiin, kerrottiin niiden suojaavuus siniseltä valolta. 
Tästä aiheesta pitää odottaa vielä lisää tutkimuksia, jotta selviää, mitkä ovat sinisen valon vaikutukset ihoon ja miten niiltä suojaudutaan. Tämän hetken tieto on, etteivät aurinkosuojavoiteet suojaa siniseltä valolta. Meikki on paras suoja tietokonettakin vastaan, koska se suojaa pölyltä, lämmöltä ja säteilyltä. Tähänkin suosittelen Dermalogican SkinPerfect Primer SK30 meikinpohjustusainetta.
Myös Youngbloodin suosittu Natural Mineral Foundation (65€) jauhemainen meikkivoide on hyvä suoja monelta ulkoiselta rasitukselta. Siinä ei ole erillistä uv-suojaa, mutta sen peittävä mineraalipigmentti suojaa pilvipoutaisen päivän säteilyltä. Samoin se on erinomainen suoja lämmönvaihteluilta, tuulelta ja räntäsateelta. Näiltä tietokoneen ja muiden ruutujen tuomilta haitoilta tämä hyvin suosittu meikkituote on helppo suoja. 


Osallistu Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja tässä blogissa, Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on tällä kertaa Dermalogican Melting Moisture Masque ja aikaa osallistua 20.2.2023 saakka.




Huom. Kauneushoitola on suljettu 8.-19.2. talvilomani vuoksi. Hoitola avataan ma 20.2. klo 10.00. Loman aikana tilatut verkkokaupan tuotteet lähetetään to 16.2. Ajanvarausasioihin vastaan sähköpostilla tai tekstiviestillä loman aikana parin päivän sisällä.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti