perjantai 17. helmikuuta 2023

Kotimaista luonnonkosmetiikkaa

Olen kaikki nämä työvuoteni toivonut, että voisin myydä ja käyttää kotimaista kosmetiikkaa. Nykyisin luonnonmukaisuus on hyvin muodikasta ja siitä on tietysti hyötyä myös luonnolle. Hienointa olisi, jos löytäisin hyvän kotimaisen luonnonkosmetiikkasarjan. 


Moraalini estää minua myymästä tuotteita, jotka ovat tehottomia ja omaavat herkistymisriskin.


Kasvohoidolla pitää saada tuloksia

Heti aluksi on pakko sanoa, ettei vieläkään ole näköpiirissä kotimaista kosmetiikkasarjaa, joka sopisi ammattikäyttöön ja toisi näkyviä tuloksia ja samoin on luonnonkosmetiikan kanssa. Suomessa on pari kosmetiikkasarjaa tullut muutaman vuoden aikana, jotka suuntaavat ulkomaisille markkinoille. Ne ovat hyvin brändättyjä ja ulkoisesti niissä on kaikki kunnossa. Kuitenkin ne on tarkoitettu vain kuluttajille kotikäyttöön, eikä niiden tehokkuus riitä ammattityöhön. 
Jonkin verran tämän tyyppisiä kosmetiikkasarjoja myydään myös kosmetologien käyttöön, mutta ne eivät pääse lähellekään sitä tasoa, jota haluan asiakkaalleni antaa. Toivon kuitenkin, että ne löytävät paikkansa kosmetiikkamaailmassa ja päätyisivät myös vientiin. Suomessa olisi kaikki edellytykset kehittää kuluttajille suunnattua korkeatasoista kosmetiikkaa. Tällä hetkellä puhtaus ja luonto vetoavat ihmisiin kaikkialla maailmassa ja Suomelle se olisi hyvä myyntivaltti. 
Valitettavasti kaikki kokeilut ovat kaatuneet muutamassa vuodessa ja syynä on yleensä raha tai ahneus. Tarvitaan suuret summat aloituspääomaa ennen kuin kosmetiikkasarja pystyy tuottamaan. Yrityksen pitää pystyä pyörimään 3-4 vuotta nollatuotolla ennen kuin tuotesarja pystyy kilpailemaan supertiukoilla kosmetiikkamarkkinoilla. Tarvitaan tuhansia työtunteja kokeiluja ja tutkimusta ennen kuin tuotteet ovat myyntikunnossa. Tehokkaat vaikutusaineet ovat kalliita ja ilman tehoa sarjan myynti loppuu äkkiä. 
Valitettavasti muutama hyvä alku on kaatunut ahneuteen. Minäkin innostuin eräästä meikkisarjasta, joka olisi voinut olla hitti Aasiankin markkinoilla, mutta sen myynti sössittiin täysin. Valittiin täysin väärä myyntikanava ja haluttiin nopea pikavoitto ja se ei onnistu koskaan. Kehityskykyinen tuote on kai nyt kuollut ja kuopattu. 


Luomua vai tehokkuutta?

Nykyään ihonhoitoon on tullut erikoinen vaihe, koska on ihmisiä, joille tuotteen muut asiat ovat arvokkaampia kuin varsinainen ihonhoito. Minun on vaikea käsittää, että ihminen maksaa minulle kasvohoidosta ja sitten kertoo käyttävänsä kotona tuotteita, jotka eivät hänen iholleen sovi, mutta niillä on joku muu merkitys. 
Luonnonkosmetiikka on hankala ihonhoidon väline, koska siinä on niin suuri herkistymisriski. Riski ei ollut vielä niin suuri 80-luvulla, mutta tuntuu, että nykypäivän ihminen on niin vieraantunut luonnosta, että luonnonkosmetiikka allergisoi entistä enemmän. 
Luonnonkosmetiikka olisi tällä hetkellä tuottava myyntiartikkeli, mutta moraalini estää minua myymästä tuotteita, joissa on suuri herkistymisriski ja joiden teho on kymmenen prosenttia nykyisistä tuotteistani. 
Kuitenkin luotan siihen, että minun työaikanani kehitetään kosmetiikkasarja, jossa on kaikki osat kunnossa. Se ei ehkä ole kotimainen, mutta pohjoismainen kuitenkin. Tietysti toivon, että suomalaiset pääsisivät osallisiksi kosmetiikkamarkkinoista, mutta olemme niin auttamattomasti jäljessä muusta maailmasta. 
Meillä on liian kauan vieroksuttu itsensä hoitamista, ettei ole edes haluttu kosmetiikkamarkkinoille. Maailman huippusarjoilla on takana sadan vuoden tuotekehittely ja markkinointiosaaminen, eikä sitä saada muutamassa vuodessa kiinni. Dermalogica on ollut olemassa lähes 40 vuotta ja iS Clinical viitisentoista vuotta ja jopa niitäkin voi pitää uudempina tulokkaina.


Osallistu Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja tässä blogissa, Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on tällä kertaa Dermalogican Melting Moisture Masque ja aikaa osallistua 20.2.2023 saakka.




Huom. Kauneushoitola on suljettu 8.-19.2. talvilomani vuoksi. Hoitola avataan ma 20.2. klo 10.00.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

1 kommentti:

  1. Oon kans kokeillut taas yhtä suomalaista ja yhtä brittien luonnonkosmetiikka sarjaa ja vaikka olis kivoja, niin ei ne pärjää kyllä mitenkään Dermalocigalle. Herään yöllä kuivuuttaan kiristävään ihoon ja täytyy kerrostaa lisää hoitovettä, seerumia ja balmia. Olis kiva tukea suomalaista brändiä, mutta ei onnistu näin kuivalla atooppisella ja ikääntyvällä iholla. Jatkossa olen uskollinen Dermalocigalle ja tuen suomalaista ostamalla Inkeriltä.

    VastaaPoista