keskiviikko 8. helmikuuta 2023

Stressinäppylöitä

Yksi yleinen syy ihon epätasapainoon on stressi ja erilaiset surut ja murheet. Joillakin ihmisillä ihon reagoiminen on yleisempää kuin muilla ja usein hän itsekin jo tietää, missä vaiheessa iho räjähtää näppylöille. 



Stressiä ei voi välttää

Olisi helppoa, kun voisi ottaa asiakkaalta stressin pois ja sillä tavalla hoitaa iho kuntoon, mutta valitettavasti se ei onnistu. Tietysti kasvohoito tuo hetken helpotuksen ja rauhoittumisen, mutta se ei pelkästään riitä. 
Pitkän kokemukseni myötä arvioin, että ihmisillä, jotka vaativat itseltään paljon, iho reagoi tavallista enemmän stressiin. Ihan kuin iho haluaisi sanoa, ettet pysty kuitenkaan kaikkea hallitsemaan, niin hellitä jo vähän. Senkin olen huomannut, että ihon reagoiminen stressiin vähenee iän myötä. Pahimmillaan se on teini-ikäisenä ja alle nelikymppisenä. 
Ikääntyessä iho reagoi muutenkin enemmän kuivuudella ja kutinalla, kuin rasvoittumisella ja finneinä. Säännöllisellä ihonhoidolla pystytään hyvin vaikuttamaan ihon rasvoittumiskausiin ja näppylöihin. Valitettavasti usein huomaan, ettei asiakkaalla ole malttia säännölliseen hoitoon ja kotihoitokin on vähän sitä sun tätä. 


Jokainen iho tasoittuu oikealla hoidolla

Minua on alkanut aikaisempaa enemmän huolestuttamaan ja harmittamaankin, ellen saa asiakasta vakuutettua kasvohoitojen ja kotihoitojen yhteisvaikutuksesta. Tuntuu hyvin turhauttavalta tehdä kasvohoitoa, kun asiakas haluaa kotona käyttää ihan vääriä hoitotuotteita. 
Tiedän kokemuksesta, että jokin näppyläongelma on nopeasti ohitse, kun ohjeitani noudatetaan. Nykyisin on tullut tapa käyttää kosmetiikkaa jonkun ideologian mukaan. Joku boikotoi ei-eurooppalaisia tuotteita, toiselle pitää olla vain biosertifikoitua kosmetiikkaa ja jotkut haluavat ostaa vain kaverin myymiä verkostomarkkinointituotteita. 
Silloin varsinainen ihonhoito jää toisarvoiseksi ja tavallaan minun tekemä työ mitätöityy. Tietysti asiakkaalla on oikeus valita, millä tavalla itseään hoitaa, mutta koen, ettei siinä minun apuani edes tarvita. Onneksi suurin osa asiakkaistani on vakioasiakkaita, joiden iho on pysynyt priimakunnossa jo kymmeniä vuosia hoidollani. Kuitenkin haluaisin antaa kunnon hyödyn ihonhoidosta kaikille asiakkaille, mutta apua ei aina oteta vastaan.


Osallistu Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja tässä blogissa, Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on tällä kertaa Dermalogican Melting Moisture Masque ja aikaa osallistua 20.2.2023 saakka.

Eilisen arvonnan 7.2. voitti nimimerkki elmeri_havanese, joka oli kommentoinut Instagramissa. Paljon onnea!




Huom. Kauneushoitola on suljettu 8.-19.2. talvilomani vuoksi. Hoitola avataan ma 20.2. klo 10.00. Loman aikana tilatut verkkokaupan tuotteet lähetetään to 16.2. Ajanvarausasioihin vastaan sähköpostilla tai tekstiviestillä loman aikana parin päivän sisällä.

Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti