perjantai 24. helmikuuta 2023

Kosmetiikan tuotekehittely tuo markkinoille uusia tuotteita

Kuulen usein asiakkaiden ihmettelevän, miten paljon uusia tuotteita iS Clinicaliin ja Dermalogicaan tulee. Tämä uudistuminen kertoo siitä, miten paljon korkeatasoiset ammattisarjat panostavat tuotekehittelyyn, kun halutaan tarjota asiakkaalle parasta mahdollista.


Sanotaan, että IT-alan jälkeen ihonhoito- ja kosmetiikka-ala on nopeiten kehittyvää ja muuttuvaa.


Kosmetologin työn muutos on nopeatahtista

Sanotaan, että IT-alan jälkeen ihonhoito- ja kosmetiikka-ala on nopeiten kehittyvää ja muuttuvaa. Jos kosmetologi on pois työstä puolikin vuotta, tarvitaan jo lisäkoulutusta uusista menetelmistä ja aineista. Toisaalta uuden hoitotuotteen kehittely on hidasta. Esimerkiksi Dermalogicalla uutta tuotetta kehitetään pari vuotta ja joskus jopa neljäkin vuotta. Samoin on iS Clinicalin kohdalla, koska vaatimustaso lopputuloksesta on erittäin korkealla. 
Yleensä ihonhoitosarjoilla on menossa useamman tuotteen kehittely yhtäaikaa. Samoin koko ajan keksitään uusia raaka-aineita ja kosmetiikkapakkauksia. Ammattisarjoissa ei pelkkä hoitotuotteiden tuotekehittely riitä, vaan samalla pitää löytää uusia tapoja tehdä kasvohoitoja. 
Aika usein, kun myyntiin tulee uusi hoitotuote, tehdään myös kasvohoitoja varten tuote, jonka vaikutusainepitoisuus on moninkertainen verrattuna kotihoitotuotteeseen. Jonkun vaikutusaineen ympärille kehitetään ihan oma kasvohoitokin, niin kuin Dermalogican C-vitamiinin ympärille on tehty. Kasvohoidossa vaikutusaineita imeytetään ihoon suurina pitoisuuksina ja kotihoitotuotteilla jatketaan kasvohoidon vaikutuksia. 
Muistutan vielä, ettei kasvohoitoja koskaan tehdä niillä tuotteilla, joita myydään kotihoitoon. Ammattisarjoilla on kasvohoitoa varten ihan omat todella tehokkaasti vaikuttavat hoitotuotteet. En koskaan suostuisi tekemään kasvohoitoa tuotesarjalla, jossa ei ole omia tuotteita ammattikäyttöön. Siinä menee ammattitaito hukkaan ja asiakasta huijataan. 


Uutta kehitetään ja vanhaa poistetaan

Samanaikaisesti, kun uusia tuotteita tulee markkinoille, vanhoja jää pois. Muutenhan hoitosarja vain leviäisi ja olisi paljon päällekkäisiä tuotteita. Aika usein poistetaan joku tuote myynnistä ja sen tilalle kehitetään tehokkaampi uudistunut tuote.
Näin on käynyt esimerkiksi Skin Hydrating Boosterille, joka korvattiin paljon tehokkaammalla Circular Hydration Serumilla (64€). Seerumia käytetään samaan tarkoitukseen kuin boosteriakin, mutta vaikutusainepitoisuus on moninkertainen. 
Vuodenvaihteessa Dermalogica poisti valikoimastaan useita tuotteita, jotka olivat erityisen suosittuja ja tarpeellisia Suomessa. Oikeastaan missään  muussa maassa ei tarvita sen tyyppisiä hoitotuotteita kuin Suomen talvessa ja kuivassa sisälämmitysilmassa. Eikä pelkästään Suomea varten kannata tehdä tuotteita, koska tämä on niin pieni myyntialue. 
Tiedän, että asiakkaita harmittaa, kun juuri heidän lempituotteensa on poistettu, eikä aina tilalle tullut tuote miellytä kaikkia. Itseäni harmitti, kun Dermalogican suunympäryshoitotuote Nightly Lip Treatment jäi pois ja toistaiseksi sen tilalle ei ole tullut mitään. Dermalogicalle jäi vielä toinen huulien hoitotuote Renewal Lip Complex (29€), joka on todella suosittu. Renewal Lip Complex huulivoide on verkkokauppani suosituimpia tuotteita. Itse olen korvannut tuon pois jääneen tuotteen käyttämällä aamulla ja päivällä tätä Renewal Lip Complexia ja yöksi iS Clinicalin Youth Lip Elixiriä (78€). 
Toinen poistunut lempituotteeni oli Phyto Replenish Oil (74€), jota on vielä muutama jäljellä, koska ostin koko maahantuojan loppuvaraston omia asiakkaitani varten. Mielenkiinnolla odotan, mitä Dermalogica on kehittänyt sen tilalle. 


🧡 Osallistu Tähtiarvontoihin kommentoimalla hoitolan julkaisuja tässä blogissa, Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on tällä kertaa iS Clinicalin Environmental Protection Collection (arvo 197€) ja aikaa osallistua 6.3. asti.



3 kommenttia:

  1. Nightly Lip Treatment jäi kans pois. Se oli kans yks lempituotteeni. Onneks on varmasti tulossa entistä parempi tuote, kuten kävi lempiseerumin ja hoitosuihkeen kanssa. Ja toivoisin kyllä precleance balmille myös seuraajaa.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi20:27

    Minä jään kaipaamaan preacleanse balmia, hyvä käyttää bt-sonic kasvoharjan kanssa.
    Marjukka

    VastaaPoista
  3. Inkeri00:43

    Samoin minulle Precleanse balmin loppuminen oli harmillista, koska käytin sitä aina talvella.
    Nightly Lip Balm oli minulla myös joka iltaisessa käytössä ja sen tilalle ei toistaiseksi ole tulossa mitään. Yleensä kyllä uutuustuotteet ovat parannettuja versioita edellisistä ja niihinkin taas ihastuu.

    Inkeri

    VastaaPoista