lauantai 11. helmikuuta 2023

Valtsu on iso pomo

Pitää taas kirjoittaa näistä kissoistani, kun ne ovat niin hauskoja ja persoonallisia. Ne tuovat elämään niin paljon iloa, etten niistä ikinä luovu. Nyt, kun kissoja on viisi, niin on kiva seurata niiden keskinäistä touhuilua ja huomata jokaisen luonteenpiirteet.


Vinskin nimen takana on Winston Churchill.


Valtsu on lauman johtaja

Heti on ollut selvää, että Hertan kuoleman jälkeen kolmisen vuotta sitten Valtsu 16v. otti pomon paikan. Vanhoista veljeksistä Valtsusta ja Jössestä selvä johtaja on Valtsu ja Jösse sydänsairaana on enemmän omissa oloissaan. Jösse 16v. sairastaa sydämen vajaatoimintaa ja viettää omaa rauhallista elämäänsa ruokakuppien ja nukkumispaikkojen välillä. Enää se ei edes viitsi köpötellä yläkertaan. Kaiken sen ajan, mitä me olemme kotona, Jösse nukkuu jomman kumman sylissä. Mitenkään kivuliaalta Jösse ei vaikuta, mutta se on vaan väsynyt ja hyvin laiha.
Sitävastoin Valtsu on vielä elämänsä kunnossa ja ehdoton lauman johtaja. Sen jälkeen, kun viime kesänä pikkupojat Allu ja Vote tulivat meille, Valtsu oikein röyhisti ryhtiään, kun hänen laumansa kasvoi. Oli huvittavaa nähdä, että Valtsu tarkasteli kotia ja muita kissoja kuin työnjohtaja, joka tarkastaa kaiken olevan kunnossa. Jopa sen pään asento muuttui ylväämmäksi, kun siitä tuli isomman porukan pomo.
Vinski 3,5v. välillä yrittää vallankaappausta, mutta Valtsu heittää sen äkkiä selälleen ja se on sillä selvä. Valtsun johtajuutta ei kyseenalaisteta. Nähtäväksi jää, kuinka kauan Valtsu jaksaa asemansa pitää, koska sekin on jo iäkäs, mutta sitä ei kyllä mitenkään vielä huomaa. Edelleen Valtsu on lihaksikas ja nopea, mutta enää se ei kiipeile, niin kuin nuoremmat jatkuvasti.


Poikien leikit

Meillä on pari kertaa päivässä sellainen hulina, että hitaampi jää jalkoihin. Kolme nuorinta Allu, Vote ja Vinski ajavat toisiaan takaa ja siinä tavarat lentelevät. Vote on selvästi mamman poika ja ryntää välillä juoksun lomassa pussaamaan minua ja sitten jatkaa taas matkaa. Yleensä iltaisin kudon tai askartelen ja varsinkin askartelutarvikkeet lentelevät miten sattuu, kun Vote rynnii niiden päältä.
Selvästi Valtsu on näille nuoremmille joku isähahmo tai pappa. Nukkumaan mennessä kaikki rauhoittuvat Valtsun kainaloon. Välillä ihmettelen, miten Valtsu pystyy nukkumaan, kun sen päällä ja vieressä makoilee Vinski, Allu ja Vote. Ainoastaan, jos joku pyörii liikaa, Valtsu kerran ärähtää ja läppäsee, niin taas pysytään paikallaan ja nukahdetaan. Se on tosi hellyttävän näköistä, kun kaikki on tiiviisti kiinni vanhassa Valtsussa. 
Ruokailukin alkaa sujua jo siivommin, kun Allu ja Vote ovat oppineet, että ruokaa riittää kaikille. Nehän tulivat pentueesta, jossa oli viisi poikakissaa ja ilmeisesti ruokakupilla oli oltava nopea. Aluksi Vote ja Allu juoksivat toistensa ylitse, kun annoimme ruokaa ja pelkäsin jo, että Jössekin suuttuu. Ihmeeksemme Jösse vetäytyi kupeilta pois ja ajatteli kai, että syököön ahneemmat ensin. Nykyisin tilanne on suhteellisen rauhallinen ja meillä on aina raksuja esillä, joten mitenkään kova nälkä ei pikkupojilla voi olla.


Osallistu Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja tässä blogissa, Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on tällä kertaa Dermalogican Melting Moisture Masque ja aikaa osallistua 20.2.2023 saakka.




Huom. Kauneushoitola on suljettu 8.-19.2. talvilomani vuoksi. Hoitola avataan ma 20.2. klo 10.00. Loman aikana tilatut verkkokaupan tuotteet lähetetään to 16.2. Ajanvarausasioihin vastaan sähköpostilla tai tekstiviestillä loman aikana parin päivän sisällä.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

1 kommentti: