torstai 16. helmikuuta 2023

Yrittäminen on kivaa!

Olen todella iloinen ja tyytyväinen, kun sain tietää olevani Dermalogican mittauksissa Suomen kolmen parhaan kauneushoitolan joukossa. Se tarkoittaa, että yksinyrittäjänä pystyn ohittamaan nekin hoitolat, joissa on useita kosmetologeja työssä.



Yhteistyö on voimaa

Ensinnä pitää kiittää nettipäällikkö Kaisa Kauppilaa Kaisavisiosta, koska hän mahdollistaa verkkokaupan ja blogin toiminnan. Itse en ehtisi, enkä osaisi hoitaa netin tekniikkaa ja visualisointia. Olen myös tyytyväinen siihen, että olen osannut ulkoistaa sen osan yrityksen tehtävistä, mitä itse en hallitse. Kaisan työn jälki on erinomaista ja hän jaksaa venyä, vaikka pyyntöni ovat välillä suorastaan kohtuuttomia. Hyvät ja luotettavat yhteistyökumppanit ovat yksinyrittäjälle äärimmäisen tärkeitä. Sekin on hyvä asia, että arvostetun Tilitoimisto Tizianin Tiina Pöhö otti yritykseni asiakkaaksi ja pystyn siirtämään entistä enemmän paperiasioita hänelle ja saan itse keskittyä kosmetologin työhön. 
Hämmästyttävintä on, että jäätyäni yksinyrittäjäksi, hoitolani myynti nousi yli 20% ja se kertoo siitä, miten paljon työajastani meni toisen ohjaamiseen ja motivointiin. Nyt, kun oma motivaationi on koko ajan kunnossa ja saan keskittyä siihen, mitä eniten rakastan eli asiakaspalveluun ja hoitoihin, se näkyy myös yrityksen tuloksessa. 
Yrittäjä ei saa koskaan pysähtyä ja kuvitella, että kaikki sujuu itsestään. Se aloittaisi alamäen. Pitää koko ajan hioa työtä paremmaksi ja paremmaksi ja seurata kehitystä alalla. Se vaatii jatkuvaa valppaana oloa sekä ponnistelua ja siksi yrittäjän pitää olla terve ja henkisesti tasapainossa.


Taloudessa menee aina huonosti tai hyvin huonosti

Koko syksyn media on takonut kuinka huonosti Suomen talousasiat ovat ja kansalta on rahat ihan loppu. En ole koskaan yrittäjäurani aikana kuullutkaan mitään muuta. Aina on menossa huonot ajat ja mikään ei kannata, eikä kenelläkään ole rahaa. 
Sellaista uutista ei olekaan, että taloudessa menee hyvin ja kaikilla on riittävästi tuloja. Pienen yrittäjän on aina pystyttävä elämään huonossa taloustilanteessa. Ehkä 1980-luvun lopulla Suomen talous oli kohtuullisen hyvä, mutta ei se tehnyt yrittämistä yhtään helpommaksi. Siksi onkin turha odottaa helppoja aikoja, vaan on selvittävä tässä ja nyt. Enkä ole todellakaan omassa yrityksessäni nähnyt mitään merkkejä talouden hiipumisesta. 
Tämä Dermalogican kertoma tulos viime vuodesta sai minut puhkumaan energiaa. Pidän sitä huippusuorituksena pienessä maalaiskaupungissa yli kuusikymppiseltä yksinyrittäjältä. Siitä näkee, mihin me yli kuusikymppiset pystymme. 
Tästä tuloksesta pitää tietenkin kiittää myös asiakkaita. Ellei minulla olisi niin mukavaa asiakaskuntaa, en jaksaisi tehdä näin paljon työtä, kuin nyt teen. Työpäivät ovat henkisesti helppoja, vaikka ne ovat yli kymmentuntisia ja fyysisesti raskaita. Jokaisen asiakkaan kohdalla koen, että onpa taas mukava tavata ja kiva kuulla toisen kuulumiset.
Lopuksi pitää vielä kiitellä kotona olevaa poikaporukkaa. Karvaotukset ja yksi ihmisotus mahdollistavat sen, että kotona stressi katoaa hetkessä. 



Osallistu Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja tässä blogissa, Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on tällä kertaa Dermalogican Melting Moisture Masque ja aikaa osallistua 20.2.2023 saakka.




Huom. Kauneushoitola on suljettu 8.-19.2. talvilomani vuoksi. Hoitola avataan ma 20.2. klo 10.00. Loman aikana tilatut verkkokaupan tuotteet lähetetään to 16.2. Ajanvarausasioihin vastaan sähköpostilla tai tekstiviestillä loman aikana parin päivän sisällä.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

5 kommenttia:

  1. Anonyymi09:46

    Onnea valtavasti Dermalogican valitseman kolmen parhaan suomalaisen kauneushoitolan joukkoon sijoittumisesta!

    Upea suoritus kerta kaikkiaan, enkä yhtään ihmettele. Itse olen aina kaikille sanonut, että käyttämäni hoitola on Suomen paras.

    Mielenkiintoista pohdintaa myös siitä, että taloudessa menee aina huonosti tai hyvin huonosti -, ja silti pienen yrittäjän on pärjättävä huonossakin tilanteessa.

    Lisäksi tässä on tämä ikäaspekti: kuusikymppinen nainenko muka ei osaisi ja pystyisi - päinvastoin.

    Leena

    .

    VastaaPoista
  2. Anonyymi23:53

    Huikea suoritus! Pitkään olen seurannut blogiasi, jota on aina ilo lukea 😊 T. Katja L.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi20:13

    Ihana kirjoitus :) Toisen kohtaaminen on tärkeää ja sen Inkeri osaa!
    Pia

    VastaaPoista
  4. Olet rohkea ja luova yrittäjä. On hienoa, että kosmetiikasta ja kauneudenhoidosta kirjoitetaan asiallisesti ja ammattitaidolla. Myös hyvä tilitoimisto on pienyrittäjän hengenpelastus. Upeaa, että löysit sellaisen. https://www.yrityssilta.fi/

    VastaaPoista
  5. Onnittelut hyvästä sijoituksesta kauneushoitoloiden joukossa, hieno saavutus. Haaveilemme myös puolison kanssa välillä yrityksen perustamisesta, hänellä on siitä jo aiempaa kokemusta. Hän sanoi myös, että osaava tilitoimisto on ehdottoman tärkeä kumppani jokaiselle yrittäjälle.

    VastaaPoista