torstai 14. joulukuuta 2023

Hoida ihoasi yhtä hyvin kuin kallista silkkipuseroa

Mietin joskus, miten välinpitämättömästi ihmiset suhtautuvat omaan ihoonsa, mutta joku silkkipusero kyllä hoidetaan ohjeiden mukaan. Aina voi ostaa uuden puseron, mutta oman ihonsa kanssa pitää tulla toimeen lopun ikää.


Osallistu Joulukalenterin arvontoihin kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa, Facebookissa ja/tai Instagramissa.


Iho on elävää kudosta

Vertaan ihoa silkkipuseroon siksi, että silkin olemus luonnonmateriaalina ymmärretään paremmin kuin ihon toiminnot. Tuskin kukaan pesee silkkipuseroa juuriharjalla, mutta kasvojen iholle tehdään ihan mitä tahansa. 
Silkillä on tarkat pesuohjeet, omat pesuaineensa ja lämpötilat ja tiedetään, että ellei niitä noudata, kangas voi mennä pilalle. Kasvoja taas voidaan pestä mäntysuovalla ja harjata hammasharjalla ja sitten ihmetellään, miksi se iho kirvelee, hilseilee ja punoittaa. 
Tämä harjaaminen tuli mieleeni siitä, että olen nähnyt myynnissä erilaisia harjoja ja vimpaimia ihonhoitoon, joita kaupataan joululahjaksi. Harjan pitää olla todella hellävarainen ennen kuin sitä kannattaa käyttää ja vähän pelkäänkin, että näillä laitteilla rassataan ihoa liikaa. 
Olen nähnyt, mitä iholle tapahtuu, kun sitä harjataan useampi kerta viikossa hammasharjalla tarkoituksena vähentää rasvoittumista. Tämä väkivaltainen harjaaminen saa ihon kovettumaan ja iholle tulee kuolleen oloinen pinta suojaamaan mekaaniselta hankaukselta.

Liika peseminen on pahasta iholle

Suomalaiset ovat hygieenistä kansaa ja ihonhoidossakin näen vaaraksi liiallisen pesemisen. Joillakin on myös sellainen käsitys, että ihon rasvoittuminen ja finnit korjaantuisivat pesulla ja näinhän se ei ole. Mitä enemmän ihoa kuivatetaan liian rajulla pesulla sitä enemmän talineritys lisääntyy.
Kun ihonpinta kuivuu liikaa, iho itse alkaa korjaamaan tilannetta ja lisää talineritystä, jotta iho pysyisi joustavana. Kireä ja kuiva ihon pinta supistaa ihohuokoset kiinni ja tali jää jumiin huokosiin. Bakteeritoiminnan myötä talitulppa tulehtuu ja syntyy finni eli tämä on se mekanismi, millä liian innokas puhdistus vain lisää rasvoittumista.
Myös liian kuuma tai kylmä kasvojen pesuvesi vain rasittaa pintaverisuonistoa ja altistaa ihon couperosalle. Paras pesuvesi on ihonlämpöinen.




❤️ Muista myös osallistua Joulukalenterin arvontoihin seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan ja arvonta suoritetaan nyt joulukalenterin aikaan kaksi kertaa viikossa!


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

5 kommenttia:

  1. Joo ei liiallinen pesu ole hyväksi iholle.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi14:19

    Tänä talvena kun on ollut jo kovia pakkasia niin on kyllä huomannut ihon kosteutuksen tärkeyden. Ja hellävaraisen pesun.
    Tiina miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
  3. Nuorempana en kiinnittänyt ihoon juurikaan huomiota,nyt vanhemmiten huomaan kuinka moni asia vaikuttaa ihon kuntoon ja olen todella tarkka ihoni suhteen,koita välttää liiallista sokeria, koitan nukkua hyvin ,välttää stressiä ,syödä vitamiineja ja hoitaa ihoani oikeilla tuotteilla

    ninajokelainen85@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Anonyymi17:34

    Itse olen vähentänyt rajusti turhaa pesemistä, kaksi kertaa viikossa koko vartalopesu riittää ja muutoin pientä pesua tietenkin.

    aiholapp at lailanet.fi

    VastaaPoista