maanantai 4. joulukuuta 2023

Kasvohoitoa vai ihon raatelua

Tällä hetkellä on hyvin suosittua tehdä sentyyppisiä kasvohoitoja, että iholle tuotetaan mikrovaurio, joka silottaa ryppyjä ja kaunistaa ihoa. Minulle tämä on täysin vieras ajatus ja en antaisi tehdä itselleni sellaista hoitoa, enkä suostu sitä tekemään asiakkaillenikaan. 


Osallistu Joulukalenterin arvontoihin kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa, Facebookissa ja/tai Instagramissa.


Ihon raatelu ryppyhoitona

Olen seurannut suorastaan kauhistuneena viimeiset vuodet tätä ryppyhoitojen kehitystä. Menetelmät vain pahenevat ja asiakkaat lähtevät kauneushoitolasta iho raadeltuna. Ajatus on, että iholle tuotetaan mikrovaurio, joka parannuttuaan tuottaa sileämmän ihon ja rypyt madaltuvat. 
Teoriassa näin voi hyvin käydäkin, mutta käytännössä on lukuisia mutkia matkassa. Netin ammattisivuilla on toinen toistaan järkyttävämpiä kuvia lähes vereslihalle raavituista kasvoista, joiden vakuutetaan olevan parin viikon päästä entistä ehommat. 
Menetelmiä on useita ja yleisin on eriasteinen mikroneulaus, jossa ihon pintakerros rikotaan siihen tarkoitetulla neulauslaitteella. Ihmettelen, miten asiakas menee seuraavana päivänä työhön tuollaisen hoidon jälkeen. Iho on punainen ja turvonnut 1-3 viikkoa hoidon jälkeen, eikä rikottua ihoa olisi suotavaa peittää meikillä. 
Voin aavistella, miltä tuollainen iho tuntuu pakkasella ja sisälämmityskautena. Minun käsitys ihonhoidosta on täysin päinvastainen ja neuvon asiakkaita vahvistamaan ihon omaa hydrolipidikerrosta niin, ettei se kuivu ja rypisty talven kuivuudesta. 
Rikottu iho on hyvin altis tulehduksille ja pahimpia ovat ruusu- tai märkärupi-ihottuma. Suomalaisilla on usein herkkä couperosaan taipuvainen iho, jolla on herkkyys punoitukseen ja ruusufinniin. Pahaa pelkään, että innokas mikrovaurioita tekevä kosmetologi ei välttämättä huomaa, millainen ihotyyppi ei mitenkään kestä tuollaista käsittelyä.


Happojen käyttö kasvohoidossa vaatii kokemusta

Erilaiset hapot, yleensä hedelmähapot tai hedelmähappojen entsyymit, ovat erinomaisia vaikutusaineita kasvohoidoissa. Käytän itse lähes jokaiselle asiakkaalle jotain happoseosta, jonka sekoitan yksilöllisesti jokaista asiakasta varten erikseen. 
Happojen käyttö kosmetiikassa yleistyi 1990-luvulla ja olen siitä asti niitä käyttänyt. Happoja voi käyttää myös täysin eri tavalla, kuin minä niitä käytän. Tällä hetkellä on hyvin suosittua tehdä sellaisia happokäsittelyjä, jotka irrottavat ihoa voimakkaana näkyvänä hilseilynä. Näillä hapoilla tuotetaan myös tuo mikrovaurio ja ihokerrokset irtoilevat suorastaan levyinä.
En ymmärrä, miten tämänkään hoidon jälkeen mennään seuraavana päivänä työhön. Happokäsittelyt aiheuttavat myös voimakasta kirvelyä ja kipua, enkä itse ainakaan haluaisi sellaista kokea. Pahaa pelkään, että näistäkin käsittelyistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. 
Voin vain todeta, että kuluttajat ovat sellaisessa viidakossa, ettei ole ollenkaan helppoa löytää itselleen sopivaa kosmetologia. Sen voin sanoa, että jos asiakas toivoo tämäntyyppisiä mikrovauriohoitoja, niin minun hoitola ei ole oikea valinta. Paljon saa vettä virrata Vanajavedessä ennen kuin lähden sellaisia hoitomenetelmiä käyttämään.




Tähtitarjoukset 11.12.-23 asti:

❤️ Osallistu myös Joulukalenterin arvontoihin kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan ja arvonta suoritetaan nyt joulukalenterin aikaan kaksi kertaa viikossa!

Tänään 4.12. arvonnan voitti Silja-Maria, joka oli kommentoinut blogissa. Paljon onnea!


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

6 kommenttia:

  1. Anonyymi10:07

    Aika järkyttävää on myös, että neuloja myydään kotikäyttöönkin! Itse en antaisi edes koulutetun tekijän piikittää kasvoihini reikiä. Jos ei hellemmät hoidot tehoa niin sitten rupsahdetaan :D
    paula.susanna@hotmail.com

    VastaaPoista
  2. Anonyymi10:41

    Myös minä ihmettelen mikroneulausta - niin hoitoloissa kuin kotona. Ylipäätään jos kauneushoito tuottaa turvonneet, punaiset ja tulehduksille alttiit kasvot, ei voi kuin ihmetellä.

    Mitä olen ihmiten kanssa mikroneulauksesta keskustellut, he ovat argumentoineet, että on hienoa, kun neulauksen jälkeen "saa uuden ihon". Itse en todellakaan näe asiaa näin.

    Leena

    VastaaPoista
  3. Anonyymi12:26

    Voin kuvitella mitä neulaus tekisi couperosa iholleni, ei olisi kaunis näky!
    hilavitkuatmeiliboxipistefi

    VastaaPoista
  4. Olin näkeväni somessa, että Dermalociga kans koulutti mikroneulaukseen kosmetologejaan. Vai näinkö unta? Joka tapauksessa atoopikkona en ikinä uskaltautuisi semmoiseen hoitoon perinteinen ihonpuhdistus puristeluineen ei enää olisi mieleen. Oikein kosteuttava ja elvyttävä kasvohoito on se mitä nykyään kaipaan!

    VastaaPoista
  5. Anonyymi19:59

    Mukana arvonnassa :) vivica.aurora@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Anonyymi21:39

    Mukana arvonnassa!

    VastaaPoista