lauantai 2. joulukuuta 2023

Kosmetologi ei ole sähkömies

Ehkei minun pitäisi kertoa kaikkia töppäyksiäni mitä teen, koska kohta ei kukaan halua enää hoitooni. Otan sen riskin ja kerron, mitä kaikkea voi sattua ja tapahtua. Itselle nauraminen on minusta hyvä ominaisuus ihmisessä.


Osallistu Joulukalenterin arvontoihin kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa, Facebookissa ja/tai Instagramissa.


Ylimääräisiä ääniä

Olen aina ollut tyytyväinen ja ylpeäkin siitä, miten hyvän sähköopin koulutuksen aikanaan sain kosmetologikoulussa. Sähköoppia opetti meille sähköpuolen opettaja, joka opetti myös tulevia sähkömiehiä. Vuosien varrella olen huomannut, että oma tietämykseni erilaisista sähkövirran vaikutuksista ja hoitokoneista on huomattavasti keskivertokosmetologia parempi. Tämä tietämys ei tosin mitään auttanut, kun hoksottimet kävivät hitaalla. 
Tässä eräänä iltana rääkkäsin päivän viimeistä asiakasta ihan kammottavalla äänellä. Tein Dermatude-kasvohoitoa (177€) ja kello oli noin iltakahdeksan ja asiakas oli puoliunessa kasvohieronnan loppupuolella. Yhtäkkiä rämähti päälle kovaääninen pärinä ja paikallistin sen työpöydälle, missä on lavuaari ja paljon työvälineitä ja hoitotuotteita. Sammutin kaikki valaisimet ja sähkövehkeet, koska ääni oli sellainen, että se tulee jostain sähkölaitteesta. 
Ääni vain jatkui ja en voinut muuta kuin pahoitella tilannetta ja jatkaa hoitoa loppuun. Hoidon päätteeksi laitoin naamion ja jätin asiakkaan vartiksi sen kanssa lepäämään. Ääni vain jatkui ja kuului odotustilaan asti. Mietin aivot sauhuten, että mitä tekisin. En ymmärtänyt mistä ääni tulee, mutta pelkäsin jo naapurinkin siihen hermostuvan. Kauhistelin mielessäni etten voi lähteä kotiin ja jättää sellaista räminää päälle. Ainoa mitä keksin epäillä oli työpöydän päällä oleva valaisin, mutta sen sammuttaminen ei lopettanut ääntä. 
Mietin kutsunko kiinteistöhuollon paikalle vai kysynkö mieheltäni apua, mutta epäilin, ettei hänkään osaisi auttaa. Menin ottamaan naamiota pois ja lopettelemaan hoitoa ja otin vettä lavuaarin hanasta ja siirsin Bt-Sonic laitteen sivummalle. Ääni loppui siihen!
Vasta siinä ymmärsin, että Bt-sonicin värinätoiminto oli jumittunut päälle ja se värisi metallista lavuaarin reunaa vasten. Ihan sama asia olisi ollut, jos olisin laittanut kännykän värisemään metalliseen lavuaariin. Onneksi asiakas oli tuttu ja häntä tilanne vain nauratti. Hyvä, että asiakas suhtautui niin hienosti, kun itseäni melkein itketti oma tyhmyyteni, etten ymmärtänyt äänen lähdettä heti. 
Olen niin tarkka, että tekemäni työn pitää toimia täydellisesti ja moitin itseäni pitkään hölmöydestäni. Nyt onneksi osaan jo nauraa tilanteelle. Tulee mieleen vanha koululaisvitsi, että mikä on kolinan huippu? Vastaus on, että kaksi luurankoa tanssii peltikatolla puukengät jalassa. 😊


Pikkupojat ihmeissään

Samalla voin kertoa, mistä äänistä pikkukissat ovat ihmeissään. Puolitoistavuotiaiden Voten ja Allun maailmassa on ihan käsittämätöntä, että koneet puhuvat. Käsittämätöntähän se onkin ja jo pienet kissatkin älyää siinä olevan jotain karmeaa.
Robottipölynimuri meillä kotona on pojille mysteeri ja he kiertävät sen kaukaa. Jos robottia liikauttaa sen latausasemassa, se sanoo jotain. Ilmeisesti Vote ja Allu tietävät tämän ja normaalisti he pysyvät laitteesta kaukana. Kuitenkin välillä on niin kovat keskinäiset juoksukilpailut, ettei robottipölynimuria ehdi väistää ja törmäämällä siihen, vehje alkaa puhumaan. Voten ja Allun ilme on ihanan hölmistyneen näköinen, kun ne jäävät tuijottamaan puhuisiko laite uudelleen.
Sitä hämmästelemme, etteivät vanhat pojat Jösse ja Valtsu ole millänsäkään moisesta robotista. Ei niitä kiinnosta yhtään sanooko se jotain vai liikkuuko vain. Kai he ajattelevat, että taas joku älytön ihmisten kotkotus, jota ei kannata noteerata. 




Tähtitarjoukset 11.12.-23 asti:

❤️ Osallistu myös Joulukalenterin arvontoihin kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan ja arvonta suoritetaan nyt joulukalenterin aikaan kaksi kertaa viikossa!


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

5 kommenttia:

  1. Anonyymi10:49

    Mukana!
    Pirjo S
    pirjo.seppala52@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Anonyymi11:16

    mukana, mari.pajunen@meiliboxi.fi

    VastaaPoista
  3. Anonyymi17:43

    Mukana. vivica.aurora@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Mukana, satu.valenius@hotmail.com

    VastaaPoista
  5. Anonyymi22:55

    Osallistun.
    Hiisukas
    hiisukas(at)gmail.com

    VastaaPoista