keskiviikko 13. joulukuuta 2023

Pakkanen ja couperosa

Couperosan eli pintaverisuonten laajentumisen suurin syy on lämmönvaihtelut, joten juuri näin kylmään vuodenaikaan kannattaa ennaltaehkäistä pintaverisuoniin kohdistuvaa rasitusta. Ihon kosteuttaminen on erittäin tärkeä kotihoito.


Osallistu Joulukalenterin arvontoihin kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa, Facebookissa ja/tai Instagramissa.


Ongelmana ihon punoitus

Couperosa syntyy, kun parinkymmenen asteen huoneilmasta mennään miinusasteiseen pakkasilmaan. Sisällä ihon pintaverenkierto on normaali ja pintaverisuonten seinämät ovat laajentuneet. Äkkinäinen lämpötilan vaihdos aiheuttaa pintaverisuonten supistumisen ja kun tätä tapahtuu usein, aina joku suonenseinämä ei supistukkaan, vaan se jää pysyvästi laajentuneeksi.
Pintaverisuonet eivät katkeile, vaikka näin usein luullaankin, vaan ne laajentuvat pysyvästi, mikä näkyy sinipunaisena verkkona yleensä poskipäillä. Jos ihoa ei hoideta kunnolla ja se alkaa ohentumaan ja ärsyyntymään kuivuudesta, couperosan syntyminen lisääntyy. Kaikki ihon kovakourainen kohtelu aiheuttaa couperosaa.
Ennaltaehkäisy on hyvin tärkeässä roolissa tässäkin iho-ongelmassa. Toinen haittatekijä on aurinko, mikä myös rasittaa pintaverisuonistoa. Hiihto ja laskettelu ovat harrastuksia, jotka erityisesti rasittavat ihoa ja altistavat sen couperosalle. Tärkeä ennaltaehkäisevä hoito on hyvä aurinkosuojavoide. Valitettavan usein myös näen, että couperosa on syntynyt ihonhoidon laiminlyönnistä. Iho on kuivunut karrelle ja sen oma suojapinta on kulunut pois ja pintaverisuonisto on täysin alttiina pakkaselle ja auringolle. 
Erittäin hyvä hoitovoide yöksi ja päiväksi on Dermalogican Stabilizing Repair Cream (73€), joka vahvistaa ihon omaa suojamekanismia. 


Ennaltaehkäise couperosa

Couperosa saattaa olla myös jollain tavoin perinnöllistä, koska ihotyyppi periytyy ja jos kaikilla on ohut kuiva iho, se myös altistuu helpoiten couperosalle. Sitä periytyvyys ei tarkoita, että jos äidillä on couperosa, se tulisi automaattisesti myös lapsille.
Hyvät hoitotuote ennaltaehkäisemään punoitusta ja couperosaa on Dermalogican Smart Response Seum (148€) älyseerumi aamuisin. Iltaisin suosittelen Ultra Calming Serum Concentrate (68€) herkän ihon seerumin ja näiden päälle tuo äsken mainitsemani Stabilizing Repair Cream.
Meikki on erinomainen suoja ulkoista rasitusta vastaan ja suosittelenkin meikkivoidetta talviulkoiluun. Seerumin ja hoitovoiteen päälle laitetaan SkinPerfect Primer SK30 (58€), joka antaa aurinkosuojan ja sitoo ihon kosteutta. Lopuksi laitetaan Youngbloodin Natural Mineral Foundation (65€), joka on mitä parhain suojatuote talvella, koska jauhemaisena se on täysin vedetön ja se jättää hyvän suojapinnan iholle. Näiden neljän ohuen hoitotuotekerroksen alla iho on hyvin suojassa.





❤️ Muista myös osallistua Joulukalenterin arvontoihin seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan ja arvonta suoritetaan nyt joulukalenterin aikaan kaksi kertaa viikossa!




Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

5 kommenttia:

  1. Joo kyllä pakkanen koettelee kasvojen ihoa. salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Anonyymi07:23

    Punottava naama, se on minullekin tuttu. Pakkanen vielä pahentaa asiaa mutta onneksi on hyvät hoitovoiteet.
    aiholapp at lailanet.fi

    VastaaPoista
  3. Anonyymi17:32

    Kesä on paljon helpompaa aikaa iholle ainakin minulla! vivica.aurora@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Tiiukka19:53

    Itsellä couperoottinen iho joka on parantunut huomattavasti öljy/balmi putsareista sekä seerumin ja antioksidantti voiteiden+ ruusunmarjaöljyn käytöstä. Lehahtelutkin hävisivät äkkiä kun löytyi sopiva combo! ms_tiia@hotmail.com

    VastaaPoista
  5. Anonyymi21:37

    Työssä joutuu iho rasitukselle ja punottaa usein illat. marikajachevy@gmail.com

    VastaaPoista