sunnuntai 31. joulukuuta 2023

Hyvää uutta vuotta!

Vuodenvaihteessa on naistenlehtien ja muun median tapana kertoa laihdutusvinkkejä ja päivitellä jouluruokien kaloreita. Jouluruuat ja muut herkut näkyvät myös iholla, mutta syynä ei ole rasva, vaan erilaiset mausteet ja suola.



Jouluruuat turvottavat

Monella on sellainen käsitys, että rasvainen ruoka, juustot, suklaat ja kinkku aiheuttaa finnejä ja ihon rasvoittumista. Tämä käsitys on lääketieteessä kumottu jo aikoja sitten, mutta jouluherkkujen erilaiset mausteet saattavat näkyä näppyinä ja punoituksina.
Samoin jouluruokien suuri rasva- ja suolapitoisuus hidastaa aineenvaihduntaa, mikä näkyy kasvojen ja erityisesti silmänympärysten turvotuksena. Jouluna usein käytetään myös alkoholia tavallista enemmän ja sekin aiheuttaa pöhötystä ja tuo turpean olotilan pitkäksikin aikaa. 
Nyt oli suurimmalla osalla neljä vapaapäivää jouluun liittyen ja jos tuli kaikki päivät mässäiltyä, niin se näkyy jopa parikin viikkoa kasvoilla. Tehokkain turvotuksen poistaja on kasvohoito ja yleensä tunnin hoidolla saadaan näkymättömiin neljän päivän mässäilyt. Erityisesti Dermatude-kasvohoito (177€ ja neljän kerran sarja 620€) poistaa turvotusta todella tehokkaasti ja jo yhden hoitokerran jälkeen kasvot ovat selvästi kapeammat ja kiinteämmät.
Silmänympärysten turvotukseen vanha hyvä konsti on kylmäkääre ja se rentouttaa sekä rauhoittaa muutenkin mukavasti. Sen kummempaa kompressia ei tarvita, kuin jääkylmään veteen kastettu froteepyyhe ja se asetetaan kasvoille ja silmien päälle. Erittäin hyvä silmänympärysvoide vähentämään turvotusta on Dermalogican BioLumin-C Eye Serum (73€) ja sitä voi käyttää aamulla sekä illalla.


Rauhoita ärsyyntynyt iho

Moni saa kasvoihin punoitusta ja ihottumaa joulun aikoihin pelkästä stressistäkin. Toisille erilaiset mausteet ja hajut aiheuttavat ihoärsytystä, joka näkyy punoituksena ja kutinana. Aika usein tällaiseen ihoärsytykseen ei löydy mitään yhtä selvää syytä, vaan se on monen asian summa. 
Erittäin hyvä tuote rauhoittamaan ärsyyntynyttä ihoa on Dermalogican uusi Stabilizing Repair Cream (73€). Nyt tämä voide on ollut myynnissä jo useamman kuukauden ja siitä kuuluu pelkkää kiitosta. Epämääräisestä herkistymisestä kärsiville Stabilizing Repair Cream on ollut suorastaan pelastus, koska se rauhoittaa jo viikossa punoittavan ja kihelmöivän ihon. 
Toinen pika-apu on Multivitamin Power Recovery Masque (67€) naamio, joka rauhoittaa herkistyneen ihon usein jo yhdessä yössä. Herkkäihoisen kannattaa käyttää säännöllisesti tätä multivitamiininaamiota ainakin pari kertaa viikossa. 
Yleensä silmänympärykset ovat ensimmäinen kohta, mikä ärsyyntyy ja varsinkin atoopikoilla silmäluomet reagoivat ensimmäisenä. Apu löytyy Dermalogican Stress Positive Eye Lift (73€) silmänympärysnaamiosta, jonka voi laittaa yöksi vaikuttamaan. Erittäin kuiville silmäluomille Stress Positive Eye Lift on hyvä hoitotuote, jota voi käyttää jatkuvasti 2-4 kertaa viikossa.



Hyvää uutta vuotta kaikille!





⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 8.1.-24 asti.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

1 kommentti:

  1. Anonyymi14:31

    Hyvältä kuulosta silmänympärys Naamio. Harkinnassa on voisi kokeilla tuotetta. Lahipuhtautta@gmail.com

    VastaaPoista