keskiviikko 27. joulukuuta 2023

Kauneutta pään sisäpuolella vai ulkopuolella?

Viime viikon kokemuksista jäin vähän jumiin tähän kauneuskirurgia-aiheeseen, niin kuin holokaustiinkin. Näin joulunpyhinä olen ehtinyt selailla somea tavallista enemmän ja nähnyt julkkisten ja tosi-tv-tähtien julkaisuja.



Ulkonäkö ja älykkyys

Yritän suhtautua neutraalisti ja tuomitsematta näihin nuoriin ja vähän vanhempiinkin tähtösiin, jotka haluavat elää julkisuuden valokeilassa ja muokkaavat ulkonäköään sen takia. Puhun nyt lähinnä tästä suomalaisesta yhteiskunnasta ja kauneudenhoitoalasta, johon itsekin kuulun. Maailmallahan meno on vielä pahempaa, muta siellä onneksi laki rajoittaa kauneuskirurgiaa. 
Suomessahan on maailman lepsuin laki, mikä koskee kauneuskirurgiaa ja esimerkiksi pistoshoitoja. Meille pitää ehdottomasti saada lakimuutos, joka estää yleislääkäreitä tekemästä kauneuskirurgisia toimenpiteitä. Kerron näistä lakiasioista joskus myöhemmin.
Nyt päivittelen tätä ulkonäön muokkaamista kirurgisesti ja pistoshoidoilla ja pohdin, mitä tämä muokattu ulkonäkö kertoo ihmisestä. Ehkä olen väärä ihminen tätä kommentoimaan, koska olen niin vereslihalla omista kokemuksistani. 
Olen koko ikäni saanut vakuuttaa ihmisiä siitä, että kosmetologikin on täyspäinen ihminen, joka osaa lukea ja kirjoittaa. Minulta on kysytty satoja kertoja, että tarvitaanko kosmetologin työhön joku koulutus. Viimeksi viime vuonna eräs ikäiseni mies kyseli sitä, eikä ilkeyttään, vaan ihan uteliaisuudesta.
Nykyisin, kun näen tällaiset täysin muokatut kasvot, mieleeni tulee heti, että ihminen ei ole kovin älykäs tai henkisesti kehittynyt. Moitin tästä itseäni, koska en haluaisi olla niin jyrkkä ja asenteellinen. Ilmeisesti ajatusmallini on täysin vanhentunut, koska miksi nämä ihmiset haluaisivat leikellä kasvojaan niin, että toiset ihmiset pitäisivät heitä tyhminä. 
Olenkin ajatellut, että siinä piirissä, missä nämä nuoret yleensä naiset elävät, heidän ulkonäkönsä kertoo jotain muuta. Katselin kuvia näistä tytöistä, joilla oli valtavat rinnat, suu pullistettu törrölleen, silmät kiristetty kissan silmiksi, tolkuttoman pitkät ripset ja hyvin vähäisesti vaatteita ja jos videolle laittoi äänen, he sössöttivat jotain epämääräistä joulutervehdystä. 
Minä näin epävakaan nuoren naisen, jolla oli vääristynyt kehonkuva ja suuri tarve terapialle ja ystävälliselle äitihahmolle, joka rakastaisi tyttöä ilman näitä kaikkia lisävermeitä.


Jokainen vanhenee

Nämä kauneuskirurgiset leikkaukset, joissa asennetaan implantteja sinne tänne ja piikityshoidot täyteaineineen, ovat hyvin uusia menetelmiä. Niistä on kokemusta korkeintaan kymmenisen vuotta ja kukaan ei käytännössä tiedä, miten hyaluronihappo käyttäytyy elimistössä. Nuo täyteaineet, joita ihoon pistetään, poistuvat 3-4 kk:n aikana aineenvaihdunnan myötä, mutta kukaan ei käytännössä tiedä, tuleeko elimistöön jotain jälkiseuraamuksia ja kasautuvatko ne sittenkin johonkin.
Tuskin nämä parikymppiset tytöt tulevat ajatelleeksi, että he eivät ole ikuisesti nuoria. Millaiseltahan nuo keinotekoisesti pullistetut huulet näyttävät viisikymppisenä, kun iho veltostuu. Oletettavasti ne on pakko leikata, ettei huulet lerpattaisi venyneinä. 
Samoin rintaimplantit on jossain vaiheessa vaihdettava ja myös nenän ja silmien kanssa voi tulla ongelmia, jos niitä on moneen kertaan leikelty. Korostan sitä, etten missään tapauksessa paheksu kauneuskirurgiaa, joka tehdään normaaleissa puitteissa ilman näitä överiksi menneitä pullistuksia. 
Toinen kysymys, joka minua askarruttaa on se, että kuka tämän kaiken maksaa? Mistä nuorelle tytölle tulee rahaa kymmenien tuhansien leikkauksiin? 
Jotkut saattavat ylläpitää sivustoja, joista tienaavat huikeita summia mainostajilta, mutta tämä onnistuu hyvin harvoilta. Se on selvää, että todella moni hakeutuu leikkaukseen ulkomaille ja melko kyseenalaisiin paikkoihin. Nyt on jo MOT:n tv-dokumentissa todennettu, että suomalainenkin lääkäriasema laiminlöi hygienian ja käytti kertakäyttöistä rasvaimuletkua moneen kertaan, niin mitä tämä on sitten jossain Aasian maissa tai entisen Itä-Euroopan sivukujilla. 
Minussa herää taas pieni feministi ja epäilen, että ainakin osan taustalta löytyy joku Sugar Daddy, joka muokaa kokematonta tyttöä mieleisekseen. Maksoipa lystin kuka hyvänsä, niin ihmettelen tätä muutosta kauneuskäsityksissä. Miten tällainen ylileikelty ja pullistettu bikinityttö näyttää jonkun silmissä kauniilta, kun suurin osa omaa ikäluokkaani ei näe tätä kauneutta.





⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 8.1.-24 asti.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

2 kommenttia:

  1. Teen maahanmuuttajanaisten kanssa työtä ja täytyy sanoa, että eräässä maassa missä naisista näkyy vain kasvot..naiset on käyneet täytehoidoissa ja ties mitä kasvoille on tehty. Nenä nyt ainakin leikattu. Miehet myös käy hiussiirroissa...heidän kotimaassa on paljon kauneusklinikoita.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi19:38

    Mielestäni asia oma valinta jos haluaa muokata kauneuttaan jos joku asia itseään häiritsee. Lahipuhtautta@gmail.com

    VastaaPoista