sunnuntai 24. joulukuuta 2023

Hyvää joulua

Joulutohinat on nyt ohitse ja tänään hiljennytään jo aattovieraiden odotteluun. Tosin meillä ei nykyään hiljennytä mihinkään, kun nuoret kissapojat Vinski, Vote ja Allu pitävät huolen siitä, että vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää.



Rauhallinen joulu

Oma jouluni on hyvin rauhallinen ja nautin siitä, kun saan lukea, syödä ja lepäillä ilman menoa mihinkään. Tänään jouluaattona tulee joulupäivälliselle jo aikaisin iltapäivällä oma äitini 82 v. ja anoppini 91 v.  
Siitä olen kiitollinen, että he ovat vielä olemassa ja hyvässä kunnossa. Muutenhan perinteinen jouluruokailijamäärä on vähentenyt parissa vuodessa, kun mieheni ja minun isät ovat poistuneet taivaalliseen muonavahvuuteen. 
Jouluruokailusta tulee aina aikamoinen hässäkkä, koska viisi kissaa osallistuu siihen aktiivisesti. Varsinkin iäkäs Jösse sekä Allu 1,5 v. ovat aina valppaana, kun joku liikkuu keittiössä. Allu välillä nukkuukin jääkaapin edessä, jottei varmasti mene ohitse yksikään tilaisuus saada makupaloja. 
Jouluruuissa ei ole oikein mitään, mitä kissat itse pitäisivät herkkuna, mutta kaikkea ne haluavat maistaa ja haistaa. Kinkkua heille voi antaa, mutta vain vähän, koska siinä on niin paljon suolaa. Kaikki kinkku- ja kalkkunaleikkeleet olisivat Allun ja Jössen herkkua ja niitä ne jääkaapistakin odottavat, mutta suolan takia niitä pitää antaa hyvin varovaisesti. 
Jösse on koko ikänsä ollut varma, että anoppini syö juuri hänen ruokansa ja se istuu aina vieressä laskemassa joka suupalan, mitä anoppini laittaa suuhun. Se suorastaan hävettää, mutta anoppini on siitä ihan hyvillään, varsinkin nykyisin, kun jo iäkäs Jösse antaa hänelle tällaista erikoishuomiota. 


Kissojen joulu

Jouluaatto on meillä kyllä kissojen joulu, koska ne häsläävät koko ajan mukana, kun jotain erikoista tapahtuu ja erikoista on se, että mummot tulevat jouluruokailuun. Muutamia vuosia sitten, kun oli pelkästään Vinski ja vanhat pojat, tilanne oli rauhallisempi, koska ne eivät ole niin häslääviä. Nyt, kun perheessä on Allu ja Vote, niin koko ajan painitaan, juostaan ja leikitään. Toivotaan, että Vinskikin tänä vuonna osallistuu tuohon leikkiin, koska tähän asti Vinski on aina mennyt piiloon, kun taloon tulee vieraita. 
Sen olen oppinut, ettei ruokapöytää saa jättää hetkeksikään vahtimatta. Siitä sain kokemuksen muutama vuosi sitten, kun mieheni täytti 50 v. ja hän on syntynyt jouluna. Olin ostanut kahvipöytään kakun, jonka päällä luki Onnea 50 v. Olin kattanut kahvipöydän ja kävin kutsumassa vieraat kahville. Palatessani keittiöön kakun päällä luki nea 50v. 
Ensimmäiset kirjaimet oli jo nuoltu parempiin suihin. Onneksi vieraana oli vain nämä mummut, jotka eivät moisesta välittäneet ja kakku maistui oikein hyvältä. Kissaperheessähän siihen tottuu, että suuhun menee ruokaa, mitä kissakin on maistanut. 
Joulukoristeita meillä on hyvin vähän, kun kaikki otetaan leikkikaluiksi. Asiakkaat varmaan huomaavat sen hoitolasta, että kaikki somisteet ja kukat ovat siellä. Edellinen kissasukupolvi ei välittänyt mistään kukista tai koristeista, koska ne ulkoilivat vapaasti. Silloin meillä oli vielä joulukuusikin. 
Sen jälkeen, kun Jösse ja Valtsu tulivat taloon Kissakoti Kattilasta itsenäisyyspäivänä kuusitoista vuotta sitten, meillä ei ole ollut joulukuusta tai joulukukkia. Nämä pojat ovat ensimmäinen kissasukupolvi meillä, joka ulkoilee vain ulkoiluhäkissä. Ilmeisesti tämä lähes kokonaan sisäkissana oleminen teki sen, että kuuseen piti heti kiivetä ja kaikki kukat pitää nyppiä, syödä ja kaataa. Eihän pojat tietenkään kiellä joulukuusen tuomista, mutta meidän pinna on sen verran lyhyt, ettemme viitsi nostaa sitä tunnin välein uudestaan pystyyn. 😄

Rauhallista joulua kaikille lukijoille!







⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 25.12. asti.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

2 kommenttia:

  1. Anonyymi10:23

    Tunnelmallista joulua sinulle, Inkeri, ja koko perheellesi ihmisineen ja kissaystävineen.

    Leena

    VastaaPoista
  2. Anonyymi17:37

    Hyvää joulua. Naamio varmasti hyvä kasvojen hyvinvoinnissa. Lahipuhtautta@gmail.com

    VastaaPoista