perjantai 29. joulukuuta 2023

Kuorintaa myös käsille!

Nykyisin kiinnitetään huomiota kynsiin enemmän kuin koskaan ennen, koska muodissa on geelilakkaukset ja muut tekokynnet. Käsien ihon hoitoon ei valitettavasti uhrata niin paljon aikaa ja kädenselät saavat vanheta rauhassa.


Käsien iho kannattaa pitää kunnossa sekä ulkonäön vuoksi että terveydellisistä syistä.


Sileät kädet

Kauneuskirurgialla pystytään silottamaan kasvoja ja kaulaa ja kohottamaan ilmettä nuorekkaammaksi monella tapaa. Kuitenkin kädet paljastavat auttamattomasti ihmisen iän ja kontrasti kasvojen ja käsien välillä vain korostaa asiaa. 
Käsien ihonhoitoon ja suojaamiseen kannattaa kiinnittää huomiota nykyistä enemmän. Helppo ja tehokas tapa hoitaa käsien ihoa on käyttää Pronailsin käsinaamiota Anti-Ageing Hand Spa Mask (1 kpl 5€, 10 kpl 44€), jotka ovat kosteuttavat kertakäyttökäsineet. Käsineet vedetään puhtaisiin käsiin ja annetaan vaikuttaa vähintään 20 minuuttia. Tehokkainta on, jos antaa käsineiden vaikuttaa yön ylitse. 
Supertehokasta on käyttää iS Clinicalin Active Peel System (109€) uudistava kuorintahoito myös kädenselkiin. Näissä yksittäispakatuissa kuorivissa hoitolappusissa on vaikutusainetta niin runsaasti, että kasvokäsittelyn jälkeen niistä riittää käsiinkin. Varsinkin, jos on jokin tärkeä lounas tai juhlaillallinen, jossa kädet tulevat esille, ne kannattaa hoitaa näillä Active Peel System hoitolappusilla. 
Olen useampaan kertaan jo kirjoittanutkin, että myös Multivitamin Power Recovery Masque (67€) naamiota kannattaa hieroa käsiin ja antaa vaikuttaa yön ylitse. Tämä multivitamiininaamio on hyvin silottava ja kosteuttava, mutta se myös auttaa atooppiseen ihottumaan tai muuhun käsi-ihottumaan. 
Käsivoidetta kannattaa käyttää jokaisen käsipesun jälkeen. Minulla on myynnissä CCS:n käsivoide (15€), joka on edullinen ja helppo kosteuttaja. Se imeytyy nopeasti, eikä jätä sormia tahmaiseksi. CCS -hoitosarja on alunperin tehty diabeetikoille, mutta siinä olevat hoitotuotteet ovat tehokkaita kaikille muillekin. Sarjan hoitotuotteet ovat hajusteettomia ja sopivat allergisillekin hyvin.
Pronailsilta löytyy täyteläinen ja tehokas käsivoide Anti-Age Hand Cream Rich SK15 (24€), jossa on myös aurinkosuoja.

Kädenselän pigmenttiläiskät

Olen viime vuosina kuullut asiakkailta, että heidän kädenselkien pigmenttiläiskät ovatkin olleet basalioomaa eli tyvisolusyöpää, joka yleensä tulee auringosta. Tämä on saanut minut havahtumaan siihen, että myös kädet pitää suojata auringolta. 
Hyvin usein näkee, että ikäihmisillä on ruskeita isohkoja läiskiä kädenselissä ja yleensä nämä ovat aurinkokeratoosia tai vaarattomia pigmenttiläiskiä. Sen lisäksi, että nämä tummat läiskät ovat ikävän näköisiä, ne saattavat olla myös hengenvaarallisia. 
Fiksuinta olisi pitää kesäaikaan käsineitä, niin kuin 1800-luvun aatelisnaiset tekivät. Harva kuitenkaan tekee näin, vaikka joskus näkee Etelä-Korealaisilla turisteilla, että heillä on kesälläkin käsineet. Järkevää olisi suojata kädenselät aurinkovoiteella. Esimerkiksi iS Clinicalin Eclipse SK50 (59€) on nopeasti imeytyvä voide viidenkympin aurinkosuojalla. Näitä kädenselän läiskiä on syytä tarkkailla ja jos jotain rikkoutumaa ja rupea ilmestyy kannattaa heti käydä ihotautilääkärissä.




⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 8.1.-24 asti.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

3 kommenttia:

  1. Anonyymi16:27

    Talvella kuivuu kädet. Kosteuttavalla perusvoiteella ihoani. Naamio voisi olla hyvä myös itsellä käyttää. Lahipuhtautta@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Anonyymi18:34

    Itselläni ja tyttärelläni ovat kädet kovilla ja talviaikaan tulee pieniä pakohaavoja ainakin peukaloiden pinnalle jotka ovat todella kipeitä, ei auta kuin rasvata.
    aiholapp at lailanet.fi

    VastaaPoista
  3. Anonyymi19:01

    Nyt on pakko kokeilla mineraalipuuteria - heti huomenna ! Ihanaa loppuvuotta 🌹
    Kerttu
    Kerttu.nousiainen@gmail.com

    VastaaPoista