perjantai 8. joulukuuta 2023

Ihohuolesi kaikki heitä

Kuuntelin joululaulua Arkihuolesi kaikki heitä ja mietin, miten usein kuulen iho-ongelmien olevan jokapäiväinen huoli asiakkailla. Jo yksikin kasvohoito ja hyvät kotihoito-ohjeet auttavat ihoa tasapainoon näkyvin tuloksin.


Osallistu Joulukalenterin arvontoihin kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa, Facebookissa ja/tai Instagramissa.


Itselle lahjaksi kasvohoito

En halua kovinkaan näkyvästi mainostaa lahjakortteja joululahjaksi, koska koen niin turhauttavaksi tehdä kasvohoitoa, jos ihminen tulee ”pakotettuna” kosmetologille. Moni kosmetologi ei tästä välitä, kunhan lahjakorttikauppa käy, mutta itse haluan tehdä hoitoja asiakkaille, jotka tulevat mielellään kasvohoitoon. Tietysti myyn lahjakortteja, ja monet menevät vakioasiakkailleni tai he ostavat hoitoja perheenjäsenilleen ja ystävilleen. 
Kannattaa kuitenkin kuulostella tarkkaan, haluaako lahjan saaja itse kosmetologille. Tilanne on kiusallinen, jos hoitoon tulee asiakas, joka on jo valmiiksi ärtynyt ja halveksii koko kosmetologian maailmaa. En haluaisi enää kokea näitä tilanteita, vaikka selviänkin niistä hyvin ja yleensä asiakas on hiukan myötämielisempi lähtiessään. 
Hoitoaikani ovat niin täynnä, että haluan käyttää aikani niihin asiakkaisiin, jotka oikeasti haluavat apua itselleen. Asiakkaat yleensä nauttivat kasvohieronnasta ja haluaisivat suoda sen ilon muillekin. Kuitenkin lahjakortin saajissa on ihmisiä, jotka ovat niin harmistuneita tilanteesta, ettei rentoutuminen ole mahdollista ja heistä hieronta on kummallista lääppimistä. 
Kannattaakin suoda itselleen pysähtymishetki joulutohinan lomassa tai joulun jälkeen, kun stressi pääsee vapautumaan. Monelle saattaa jo joulun velvollisuudetkin aiheuttaa iho-ongelmia ja varsinkin nyt, kun pakkaset ovat alkaneet näin aikaisin. On paljon ihmisiä, jotka reagoivat stressiin ja kiireeseen ihollaan ja se näkyy finneinä, punoituksena ja yleensäkin ihon epätasapainona.


Kosmetologin pitää antaa ihonhoito-ohjeita

Mieleeni on jäänyt joitakin tapauksia, kun työhöni kuuluva ihonhoidon neuvonta on ymmärretty aivan väärin. Joskus jo toistakymmentä vuotta sitten eräällä viisikymppisellä naisella oli lahjakortti kahteen kasvohoitoon. Hän ei ollut koskaan käynyt minun asiakkaanani, mutta oli kyllä käynyt kosmetologilla. Hänellä oli atooppinen iho ja hoidon tarve oli suuri ja kerroinkin hoidon loppupuolella tästä ihonhoidon tarpeesta. Annoin perustellut ohjeet siitä, miten atooppista ihoa tulee hoitaa. 
Asiakas tuohtui täysin ja kertoi hoitaneensa ihonsa äitinsä antamilla ohjeilla ja käyttävänsä samaa perusvoidetta, mitä äitikin käyttää. Hän oli todella loukkaantunut, kun epäilin hänen äitinsä ohjeita, mitä hän oli noudattanut jo neljäkymmentä vuotta. Nainen kuvaili, miten hehkeä ja rypytön hänen äitinsä on vielä kahdeksankymppisenä ja hän haluaa olla samanlainen. Siinä tilanteessa minun perustelut kaikuivat kuuroille korville ja omaakin ihoani alkoi kirvelemään pelkästä mielikuvasta saippuapesuista ja ohuesta kosteusvoiteesta. Asiakas myös jätti käyttämättä toisen hoitoaikansa ja varmaan meidän kummankin kannalta niin oli parempi. 
Yleisesti ottaen uudet asiakkaat ovat ilahtuneita ihonhoito-ohjeista ja näen hyviä tuloksia jo yhdestäkin kasvohoidosta ja muutamasta näytteestä, mitä he ovat saaneet. Minulla on useita verkkokauppa-asiakkaita, jotka ovat käyneet yhdessä kasvohoidossa vuosia sitten ja hoitavat ihoaan minun neuvomilla tuotteilla. Moni verkkokauppa-asiakas asuu pienellä paikkakunnalla, jossa ei välttämättä ole saatavilla korkealaatuisia ammattituotteita kuten iS Clinical ja Dermalogica. Pyrinkin laittamaan verkkokauppapaketteihin mukaan riittävästi näytteitä, joista voi kokeilla uutuustuotteitakin. 




HUOM. Tähtitarjoukset enää ma 11.12.-23 asti:

❤️ Osallistu myös Joulukalenterin arvontoihin kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan ja arvonta suoritetaan nyt joulukalenterin aikaan kaksi kertaa viikossa!

Tänään 8.12. arvonnassa voitti nimimerkki ”postisusanna”, joka oli kommentoinut Instagramissa. Paljon onnea!


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

3 kommenttia:

  1. Anonyymi18:31

    Ihanaa joulunaikaa :) mukana arvonnassa! vivica.aurora@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Anonyymi18:38

    Leppoisaa viikonloppua! postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu ihonhoidosta ja mukaan arvontaan myös. salli.moilanen35@gmail.com

      Poista