torstai 21. joulukuuta 2023

Moraalitonta kauneuskirurgiaa

Aikomukseni oli kirjoittaa plastiikkakirurgian historiasta, johon on suurelta osin vaikuttanut sodassa syntyneet kasvovammat. Tietoa etsiessäni ajatukseni katosi tyystin, kun google-haut näyttivät vain rintaimplantteja ja Brazilian butt liftejä


Huom. viimeiseen jouluarvontaan voit osallistua vielä tänään torstaina 21.12.-23.


Plastiikkakirurgiasta

Kerron myöhemmin lisää tästä plastiikkakirurgian historiasta ja suomalaisesta sotakirurgi Richard Faltinista, joka leikkasi seitsemässä eri sodassa kasvoihin ja leukaan haavoittuneita 1900-luvun alkupuolella. 
Kiinnostuin tästä historiasta, kun luin Ukrainan sodan veteraanista, joka oli jäänyt venäläisten vangiksi. Häntä oli kidutettu ja otsaan oli veitsellä vedetty hakaristi ja nyt hänet oli vankien vaihdossa kotiutettu ja tuota jälkeä yritettiin korjata.
Näin joulun tienoilla ei kai pitäisi kirjoittaa rankoista asioista, mutta varoitan lukijoita, että kirjoitan niistäkin. Nyt on pitkät pyhät edessä ja uppoudun täysin harrastukseeni eli sotahistoriaan ja siitä varmasti syntyy blogijuttujakin. Enkä halua unohtaa sitä, että tämä on ”sotajoulu” hyvin monelle.
Plastiikkakirurgiaa googlettemalla esiin nousi siis tämä viimeisin hullutus eli Brazilian butt lift eli pepun suurennusleikkaus. En yhtään pysty tuntemaan myötätuntoa naisia kohtaan, jotka ovat kokeneet kivun ja tuskan epäonnistuneesta Brazilian butt lift -leikkauksesta. 
Netti on täynnä näitä kauhukertomuksia pieleen menneestä peppuleikkauksesta, mutta asiakkaat ovat ottaneet tietoisen riskin mennessään tähän leikkaukseen. He eivät yksinkertaisesti ole voineet välttyä siltä tiedolta, että tätä Brazilian butt lift -leikkausta pidetään jopa hengenvaarallisena ja sen tekijän pitää olla kokenut ammattilainen. 
Jos ihminen lähtee jonnekin Turkkiin tai Thaimaahan kyseiseen leikkaukseen, ovat hän ottanut tietoisen riskin. Leikkaavasta lääkäristä ei tiedetä juuri mitään ja edessä voi olla myös kieliongelmat. Minusta tuntuu, että innostus tähän Brazilian butt liftiin on Suomessa todella suuressa kasvussa ja ainoastaan sen korkea hinta estää leikkausjonojen kasvua. 


Kauneuskirurgia on kovaa bisnestä

Kauneuskirurgiassa liikkuu todella suuret rahat ja se on lääkäreille kohtuullisen helppo tapa rikastua. Tällä hetkellä Suomessa on maailman lepsuin lainsäädäntö kauneuskirurgiassa ja sitä saa tehdä kuka tahansa lääkäri. 
Koko minun työelämäni ajan eli vuodesta 1980 on tehty moraalitonta bisnestä erilaisissa ulkonäköön kohdistuvissa menetelmissä. Niin kauan, kuin minä olen asiasta jotain ymmärtänyt, yleislääkärit ovat leikelleet silmäluomia ja kohottaneet leukaperiä. Nämä ovat yleislääkärien tekemiä moraalittomia asioita, mitkä muualla maailmassa on kiellettyjä. 
Toinen moraalittomuus on, että meillä voi kuka tahansa pistellä hyaluronihappopistoksia eli täyteaineita, eikä sitä valvo kukaan. Voit tilata pistosvälineet ja aineet helposti netistä ja sitten vaan tökitään itseä ja kavereita. 
Minua myös ärsyttää se, että moni hoitohenkilökuntaan kuuluva on hypännyt kosmetologin työsaralle ilman mitään kosmetologikoulutusta ja tekee nyt näitä pistoshoitoja ja vahvoja happohoitoja. Mainonnassa annetaan ymmärtää, että he hoitoalan ammattilaisena osaisivat pistoshoidot hyvin. Varmaan hygienian ja pistososaamisen puolesta kyllä, mutta he eivät tiedä mitään ulkonäköön liittyvistä esteettisistä asioista. Kasvojen muoto-oppi on tärkeä osaamisalue, kun päätetään, mihin niitä hyaluronihappogeelejä tökitään. 
Katsoin netistä MOT-ohjelman lisäksi ruotsinkielisen toimituksen tekemän dokumentin plastiikkakirurgiasta. Siinäkin jutussa nousi esiin sama yleislääkäri kuin MOT-ohjelmassakin, joka teki omaisuuden Suomessa näillä kauneuskirurgisilla leikkauksilla. Ajattelin mainita firman nimen, mutta en taida uskaltaa. Firmaan liittyy nyt talousrikostutkinta ja yhteyksiä Viroon. Olen vanhemmiten tullut varovaiseksi, kun muutaman kerran olen joutunut pyytämään lakimiehen apua näihin blogijuttuihin liittyen. En halua joutua tekemisiin virolaisten rikollisten kanssa, vaikka aika rohkea ja röyhkeä olenkin.






❤️ Muista myös osallistua Joulukalenterin arvontoihin seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan ja arvonta suoritetaan nyt joulukalenterin aikaan kaksi kertaa viikossa! Huom. viimeiseen jouluarvontaan voit osallistua vielä tänään torstaina 21.12.-23.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

6 kommenttia:

  1. Anonyymi10:17

    Hesarikin kirjoitti 15.12. tästä brazilian butt liftistä. Bbl on paitsi käsittämätön, myös erittäin vaarallinen toimenpide etenkin osaamattomissa ja moraalittomissa käsissä. Ruotsalainen nuori nainen oli Turkissa kuollut hotellihuoneeseen toimenpiteen jälkeen.

    Ja pistoksista puhuttaessa: tiedän henkilön, joka sai ihan luotettavana pidetyn lääkärin botoxpistoksista infektion.

    Leena


    VastaaPoista
  2. Anonyymi10:37

    Vakavasta aiheesta huolimatta tunnelmallista joulunaikaa!
    Mukaan arvontaan.
    Tiina miumiu83@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Anonyymi15:55

    Itse kavahdan kaikkea mikä liittyy kauneusleikkauksiin ja botoxiin, ymmärrän toki jos onnettomuuden jälkiä korjataan.

    aiholapp at lailanet.fi

    VastaaPoista
  4. Jos joskus päätyisin korjailemaan itseäni niin luottaisin kotimaisiin ammattilaisiin,Turkiin ja Viroon en menisi.
    ninajokelainen85@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Anonyymi18:23

    Hyvä kirjoitus. Usein nämä ovat ehkä vielä nuoria, ulkonäköpaineiden alla olevia.
    Itse olen nyt keski-ikäisenä miettinyt pistoshoitoja uskaltautumatta kuitenkaan niihin. Nytkin sitten päädyin sijoittamaan kunnon rasvaan.
    Hyvää Joulun aikaa,
    megu mangusti

    VastaaPoista
  6. Anonyymi21:23

    Hyvä kirjoitus, mukavaa joulua! vivica.aurora@gmail.com

    VastaaPoista