torstai 28. joulukuuta 2023

Kissojen joulu

Meidän joulussa on suurin jännitys siinä, että mitä kissat touhuavat. Nyt on pakko tunnustaa, ettei pojilla ollut kovin hyvä joulu, kun ne eivät oikein näitä joulutouhuja ymmärrä ja kissathan eivät tykkää muutoksista yleensäkään.


Vinski vietti joulun yläkerran piilopaikassaan.


Piiloleikkiä

Eniten jännitämme sitä, miten kissat ottavat vastaan yli yhdeksänkymppisen anoppini, joka kovasti tykkää kissoista, mutta hänellä ei ole omaa kissaa. Perinteisesti vanhat pojat Jösse ja Valtsu ovat heti ovella vastassa anoppiani, mutta tänä vuonna eteiseen meni ainoastaan Valtsu. Jösse väsähti aattoaamun touhuista niin, että nukkui olohuoneen sohvalla koko anoppini vierailun ajan.
Kaikki meidän kissat olivat jotenkin poissa tolaltaan, eivätkä ne ymmärtäneet koko joulunvieton hauskuutta. Siivoilin ja imuroin vielä viimeisiä nurkkia aattoaamuna ja Vinski siirtyi siinä vaiheessa jo yläkerran piilopaikkaansa. 
Jössestäkin huomasi, ettei se ollut ollenkaan hyvillään, kun kotia oli siivottu. Epäilen hiukan, että Jössellä voi olla jo hiukan dementiaa, kun hän oli niin hukassa olevan oloinen. Olimme ostaneet pari uutta pehmeämpää nukkuma-alustaa, kun vanhat olivat jo loppuun kuluneet. Ilmiselvästi Jösse ei ollut tyytyväinen tähän vaihdokseen ja loppujen lopuksi hän asettui sohvalle nukkumaan. 
Paketoin aattoaamuna keittiön pöydällä viime hetken joululahjoja ja siihen Allu ja Valtsu osallistuivat ihan kiitettävästi. Onneksi kaikki viisi ei keksinyt tulla auttamaan paketoinnissa. Votekin oli sen verran pois tolaltaan, ettei suostunut tulemaan alakertaan enää sen jälkeen, kun anoppini tuli. Vinski ja Vote kyhjöttivät  kylkikyljessä yläkerran piilopaikassaan ja vetivät hirsiä koko jouluruokailun ajan.


Valtsu toimi seurustelu-upseerina

Valtsu oli ainoa, joka otti lunkisti asiat ja oli oma itsensä. Pöytää kattaessani Valtsu hääräsi mukana koko ajan, mutta sitten sille kävi vahinko. Yritin koko ajan sitä hätistellä, jottei se laittaisi nenäänsä joka kippoon, mutta eikö se päässyt nuolaisemaan loimulohta. Lohi oli maustettu jollain mausteseoksella ja kun Valtsu sitä nuolaisi, suuhun meni varmaan pippuria tai muuta tiukkaa maustetta. 
Kyllä Valtsu poistui äkkiä olohuoneen puolelle aivastelemaan ja valittamaan mummukoille, että häntä on rääkätty. Allu oli ihana jo ensinnäkin ulkonäkönsä puolesta. Se on sellainen pullerolyllerö, ettei meillä ole Allun kaltaista ennen nähty. Allu on isokokoinen niin kuin Votekin ja pituus nenästä hännän päähän on toista metriä. Söpön Allusta tekee sen lyhyet jalat ja paksu turkki, joka saa sen näyttämään isolta karvapallolta. 
Alluakin pelotti siivoaminen ja mummukoiden vieraammat äänet, mutta uteliaisuus voitti ja Allu päätti kurkkia kodinhoitohuoneesta, mitä oikein tapahtuu. Niin kauan kuin anoppini vierailu kesti, Allu hiipi matalana keittiön ja kodinhoitohuoneen väliä seuraamassa, mitä tapahtuu.
En ymmärrä miksi tämä meidän nuorisoporukka on niin arka. Nyt ne eivät halunneet tulla tervehtimään edes äitiäni, joka kuitenkin on heille ihan tuttu. Äitinihän hoitaa koko kissaporukan, kun me olemme poissa ja silloin Vote ja Allu nukkuukin äitini kanssa sohvalla päivätorkuilla.
Sitten, kun kotimme hiljeni ja paikalla oli vain oma perhe, kaikilla pojilla oli huutava nälkä. Jouluaatto oli ollut niin poikkeava, ettei ruokakaan maistunut kuin vasta kaiken hiljennyttyä.




⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 8.1.-24 asti.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

1 kommentti:

  1. Anonyymi15:34

    Kissat ottavat hyvin vastaan uudenkin ihmisen. Joka tykkää vain kisdoistvää uutta vuotta vuodelle 2024.lahipuhtautta@gmail.com

    VastaaPoista