sunnuntai 17. joulukuuta 2023

Mustelmien peittäminen

On tosi harmillista, kun kasvojen alueelle tulee ihonalainen verenpurkauma eli mustelma. Se herättää helposti kysymyksiä siitä, mitä ihmiselle on tapahtunut. Mustelman parantumista ei voi nopeuttaa, mutta sitä voi yrittää peittää.


Osallistu Joulukalenterin arvontoihin kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa, Facebookissa ja/tai Instagramissa.


Tappelun jälkiä

Asia tuli mieleeni, kun sain itse mustelman kasvoihini. Olin menossa autoon, kun jalkani lipsahti jäällä ja poskiluuni kopsahti auton oveen. Sattui niin vietävästi ja arvasin siihen tulevan mustelman. Toivoin, että kolaus olisi osunut enemmän hiusten joukkoon, mutta kyllä poskessani oli sinertävä jälki seuraavana aamuna. 
Se harmitti minua, kun myös käsissäni ja rinnassani on välillä naarmuja ja nyt vielä mustelmakin kasvoilla. En haluaisi näyttää olevani kuin tappelun jäljiltä. 
Raapimia minulla on Jössen ja Valtsun jäljiltä, kun vanhojen herrojen kynnet jäävät niin helposti vaatteisiin kiinni. Kumpikin kissa on nyt vanhana niin minussa ja miehessäni kiinni, että ne ovat jatkuvasti sylissä, kun istumme. Kummallakin on liian pitkät kynnet, mutta ne eivät anna niitä leikata, joten ne jäävät vaatteisiin kiinni ja siinä samalla ihoonkin tulee naarmuja. 
Näitä pintanaarmuja pystyn hyvin peittämään Youngbloodin jauhemaisella Natural Mineral Foundationilla (65€). Useampi kerros tätä meikkiä peittää esimerkiksi käsivarsissa olevat raapimajäljet aika näkymättömiin, eikä meikkikään erotu ihossa. 


Mustelmia voi peittää meikillä

Ohuelle ikääntyvälle iholle mustelmia tulee hyvin herkästi, eikä kolauksen tarvitse olla kovinkaan suuri. Yli kahdeksankymppisillä vanhuksilla näkee joskus ihan valtavia mustelmia, kun hauraat verisuonet vuotavat todella paljon. Isoja ja tummia mustelmia on vaikea peittää meikilläkään, koska tummuus kuultaa meikin läpi. 
Mustelman parantumista ei pysty nopeuttamaan, vaan se vaatii oman aikansa. Yleensä iho alkaa voimakkaasti hilseillä mustelman kohdalta ja se voi myös kutista parantuessaan. Paras tuote parantamaan vaurioitunutta ihoa on iS Clinicalin Sheald Recovery Balm (89€), joka nopeuttaa hilseilyn irtoamista ja estää arpeutumista. 
Xtreme Lashesin Skin Renewing Concealer (38€) on hyvä peitekynä, mikä sisältää tiiviin ja tehokkaasti peittävän väripigmentin. Tämä tuote on tehty peittämään tummia silmänympäryksiä ja pigmenttiläiskiä, mutta se sopii myös mustelmien peittämiseen. 
Ensin kosteusvoiteen päälle taputellaan kerros Skin Renewing Concealeria ja sen päälle sekä koko kasvoille YB:n Natural Mineral Foundation. Tämä jauhemeikki estää peittämiskohdan erottumista muusta ihosta ja kasvot ovat tasasävyisemmät. 





❤️ Muista myös osallistua Joulukalenterin arvontoihin seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan ja arvonta suoritetaan nyt joulukalenterin aikaan kaksi kertaa viikossa!



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

5 kommenttia:

  1. Tiiukka09:46

    Kasvojen alueelle tuli guasha lastan käytön alussa mustelmaa helpostikkin, etenkin leuan alueelle. Miksihån juuri se on niin herkkä altistumaan? ms_tiia@hotmail.com

    VastaaPoista
  2. Mun kokemuksen mukaan arnikkiöljy nopeuttaa mustelman parantumista ihan selkeästi. Kannattaa kokeilla 🙂

    VastaaPoista
  3. Anonyymi23:35

    Mustelmat ovat kyllä inhottavia varsinkin kasvojen alueella, vaikka jokaiselle niitä tulee joskus! vivica.aurora@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Anonyymi11:48

    Minulle määräsi lääkäri leikkauksen jälkeiseen isoon mustelmaan jotain Trombosol nimistä salvaa, en nyt enää muista tarkasti tuota nimeä ja se otti mustelmaa pois ja jäi punotusta siihen kohtaan vain jos oli ollut mustelmaa.

    aiholapp at lailanet.fi

    VastaaPoista
  5. Tuo peitekynä tuntuu kiinnostavalta. salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista