torstai 1. helmikuuta 2024

Hoitotuotteiden käyttöjärjestys

Olen saanut useammalta taholta pyynnön, että selventäisin, missä järjestyksessä hoitotuotteita käytetään. Se on tosi kiva, että laitatte ehdotuksia kirjoitusaiheiksi, kun itselle päivänselvistä asioista ei huomaa tarpeeksi usein kirjoittaa. 


Hoitotuotteista saa parhaimmat vaikutukset, kun ne laittaa oikeassa järjestyksessä.


Puhtaus on puolet hoitoa

Otsikko vähän mukailee vanhaa sanontaa ”puhtaus on puoliruokaa” ja sanonta pitää paikkansa myös ihonhoidossa. Ihonhoito aloitetaan puhdistuksella ja meikin määrästä riippuen se voi olla kaksoispuhdistus tai yksi puhdistuskerta. Pesun jälkeen sumutetaan hoitosuihketta, joka neutralisoi veden kuivattavan vaikutuksen ja parantaa seuraavaksi käytettävien tuotteiden imeytyvyyttä.
Itse levitän aina ensin silmänympärysvoiteen, ennen kuin siirryn koko kasvojen hoitoon. Sen jälkeen levitän seerumin koko kasvoille ja kaulalle, mutta en silmän ympärille. Yleensä seerumit ovat liian tehokkaita ohuelle silmänympärysiholle. Ainoastaan Dermalogican Circular Hydration Serum NYT 53€ (66€) ja iS Clinicalin Youth Serum (189€) käyvät silmien ympärille ohuesti taputellen. 
Iho saa olla vielä hoitosuihkeesta kostea, kun siihen levitetään seerumi eli hoitosuihketta ei pidä kuivata pois. 
Seerumin päälle levitetään hoitovoide ja suurin osa myymistäni voiteista sopii käytettäväksi yöllä ja päivällä. Ellei aamulla laitettavassa voiteessa ole aurinkosuojaa, niin se laitetaan tähän väliin ja viimeiseksi värillinen voide. 


Yö- vai päivävoide?


Olen itse lakannut jo muutamia vuosia sitten käyttämästä termiä yövoide tai päivävoide. Nykyisin tehdään hoitovoiteita, joiden käyttöä ei enää tiukasti rajata yöksi tai päiväksi, vaan niitä käytetään ihotyypin ja tilanteen mukaan. 
Dermalogicalla on kaksi selkeästi yökäyttöön tarkoitettua voidetta ja ne ovat Sound Sleep Cocoon (88€) ja PowerBright Overnight Cream (93€) pigmenttiläiskiin tarkoitettu yövoide. iS Clinicalilla kaikki voiteet sopivat yöksi ja päiväksi.
Selkeästi päivävoiteita ovat ne voiteet, joissa on uv-suojakerroin. Esimerkiksi iS Clinicalin Eclipse SK50 (60€) on pelkästään päivävoide, koska se on tarkoitettu suojaamaan ihoa auringolta. Mikään paha moka ei ole, jos käyttää aurinkosuojavoidetta yölläkin, mutta aurinkosuoja menee silloin hukkaan. Eikä aurinkosuojallisissa päivävoiteissa ole niin paljon hoitovaikutuksia, kuin muissa voiteissa on. Itse jakaisin voiteet hoitovoiteisiin ja suojavoiteisiin sen mukaan, onko niissä uv-suoja vai ei.
Nämä järjestykset eivät ole niin kiveen valettuja, vaan tärkeintä on, että hoitotuotteita käytetään. 


Tärkeä tiedote: Telian ongelmien vuoksi tekstiviestit eivät ole tulleet perille vähään aikaan. Tavoitat minut parhaiten sähköpostilla info(a)kauneushoitolainkeri.fi



Tähtitarjoukset 5.2. asti:

⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 23.1.-5.2.24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

1 kommentti:

  1. Anonyymi19:26

    Mukavaa kun nyt alkaa olla sen verran valoisia päiviä, että iho saa aurinkoa, tuntuu että tekee hyvää!

    vivica.aurora@gmail.com

    VastaaPoista