keskiviikko 7. helmikuuta 2024

Uv-säteily on voimakasta talvellakin

Tiedän, ettei kaikki tule ajatelleeksi, miten voimakasta uv-säteily on kylmänä pakkaspäivänäkin. Juuri nämä aurinkoiset talvipäivät aiheuttavat pigmenttiläiskiä ja vaurioittavat ihosolukkoa. Aurinko on myös kuivattava yhdistettynä pakkasilmaan.


Uv-säteily vaurioittaa ihoa herkästi juuri kevättalvella, joten pigmenttiläiskien ja ihosyövän ennaltaehkäisy kannattaa aloittaa vimeistään nyt. 


Käytä aurinkosuojaa päivittäin

Helpointa on aloittaa viimeistään nyt aurinkosuojallisen päivävoiteen käyttö, niin iho pysyy suojassa uv-säteilyn haitoilta. Uv-säteily on erityisen voimakasta, kun valkoinen lumi heijastaa sitä maastakin käsin. Ne kenellä on taipumus pigmenttiläiskiin, saavat alun niille juuri näinä aurinkoisina pakkaspäivinä. 
Iho on täysin vailla omaa suojaa tässä vaiheessa vuotta, kun kesän rusketuksesta ei ole enää mitään jäljellä. Jo tunnin ulkoilu keskipäivän auringossa laittaa pigmenttisolut kasautumaan ja iho on parin päivän kuluttua kirjava ja läiskikäs. 
Tähtitarjouksena oleva Dermalogican Dynamic Skin Recovery SK50 NYT 50ml 69€ (norm.84€) ja 100ml 108€ (norm.138€) on helppo, mutta tehokas päivävoide, jossa on viidenkympin aurinkosuoja. Se on myös erittäin hoitava vaikutukseltaan ja sopii siksikin rasittavaan talvisäähän. 
Toinen hiukan kevyempi aurinkosuojallinen tuote on Dermalogican SkinPerfect Primer SK30 (58€), joka on samalla kevyesti tasoittava meikki, mutta myös auringolta ja kylmyydeltä suojaava hoitotuote. 
Suosittelen kokeilemaan myös Dermalogican uutuusvoidetta Porescreen SK40 (62€), joka tuli myyntiin viime syksynä. Se on päivävoide, joka antaa häivähdyksen sävyä ja siistii ihon ulkonäköä supistamalla myös huokosia. Porescreen SK40 sopii kaikille ihotyypeille päivävoiteeksi, mutta erityisen suositeltava se on rasvoittuvalle iholle.

Ennaltaehkäise pigmenttiläiskät

Jos on vähäinenkin taipumus epätasaiseen ihon väriin tai pigmenttiläiskiin, niiden hoito pitää aloittaa juuri nyt! On huomattavasti työläämpää yrittää poistaa jo syntyneitä ihon värivirheitä ja lähes kaikilla vaihdevuosi-iän ylittäneillä on vaara saada pigmenttiläiskiä. 
Myös raskaus, imetys ja hormonaaliset ehkäisyt aiheuttavat helposti pigmenttiläiskiä. On siis monta syytä, miksi kannattaa käyttää uv-suojallista päivävoidetta jo tässä vaiheessa vuotta. Lisäksi kannattaa ottaa käyttöön hoitotuotteet, mitkä hajottavat jo syntynyttä pigmenttikeräytymää. 
Erittäin tehokas tuote on iS Clinicalin Brightening Serum (15ml 99€ ja 30ml 166€), joka vähentää pigmenttisolujen kasautumista ja kirkastaa ihon värin. Tämä Brightening Serum ei ole pelkästään pigmenttiläiskiin tarkoitettu seerumi, vaan se on erittäin suositeltava kaikille yli kolmekymppisille rasittavan talven jälkeen. 
Brightening Serum ennaltaehkäisee myös rypistymistä ja vahvistaa ohentuvaa vanhenevaa ihoa. Käytän itse joka kevät ainakin yhden pullon tätä seerumia kirkastamaan ihoa ja poistamaan talviajan aiheuttamaa harmautta. Brightening Serum sisältää farmaseuttisen tason vaikutusaineet, joten se on tehokkain hoitotuote, mitä kosmetiikkamarkkinoilta löytyy. 
Suosittelen kerrostamaan eri hoitotuotteita päällekkäin ja tämä Brightenin Serum levitetään ensimmäisenä puhtaalle iholle. Sen päälle voi laittaa vaikka superkiinteyttävän Youth Serumin (189€) ja lopuksi Sheald Recovery Balm (94€) hoitovoiteen.






Tähtitarjoukset 19.2. asti:

⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 6.2.-19.2.24.


Tärkeä tiedote: Tekstiviestit eivät tule tällä hetkellä perille. Tavoitat minut parhaiten sähköpostilla info(a)kauneushoitolainkeri.fi


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti