tiistai 27. helmikuuta 2024

Ikäkriisi

Olen sitä mieltä, että jokainen kokee jonkinasteisen ikäkriisin viisikymppisenä tai sen jälkeen, koska on niin vaikea käsittää, miten nopeasti aika kuluu ja oma vanhuus on tullut. Minun työssäni ikä on jokapäiväinen puheenaihe ja mietin sitä paljon.




Ikääntymistä ei voi pysäyttää

Oman työni kautta olen huomannut sen, että vaikein ikäkriisi tulee niille, jotka eivät ole hoitaneet itseään millään tavoin ja ovat kiinnittäneet huomiota ulkonäköönsä hyvin vähän. Monelle tulee suorastaan paniikki viisikymppisenä omasta ulkonäöstään ja sitten ollaan valmiita kokeilemaan ihan mitä tahansa. 
Jotkut käyvät kolmella kosmetologilla yhtäaikaa ja hommataan kaikki mahdollinen hoitotuoterepertuaari. Valitettavasti siitä ei seuraa hyvää tulosta, vaan ennemminkin se lisää ongelmia. Ikäkriisissä haluttaisiin hyvin nopeasti näkyviä tuloksia niin, että kasvoilta pyyhkäistäisiin pois parikymmentä vuotta. 
Sellainen ei ole mahdollista ja koska kerron sen ääneen, joku ei todennäköisesti halua enää minun palvelujani. Usein ikäkriisin ahdistaessa koetaan myös, että joku pieni yksityiskohta ulkonäössä tekee kasvoista vanhemman näköisen. Voidaan esimerkiksi korostuneesti hoitaa silmänympärysryppyjä ja ajatellaan, että ilman niitä, näyttäisi selvästi nuoremmalta. 
Minä taas näen ihmisen kokonaisuutena ja koko olemus tuo kanssaihmisille sen mielikuvan toisen iästä. Harvoin kai kukaan tulee huomanneeksi, onko jollakin silmänympärysryppyjä tai miten syvä jokin suupielen juonne on. 
Dermatude-kasvohoito (177€ ja neljän hoidon sarja 620€) on tehokkain tekemäni hoito ja yli puolet tekemistäni kasvohoidoista on juuri Dermatudeja. Seuraavaksi tehokkain hoito onkin sitten kirurginen toimenpide, jota kannattaa harkita tarkkaan. Valitaan sitten kosmetologin hoito tai plastiikkakirurgin palvelut ei iho pysy kunnossa ilman kotihoitoa. Sellaista vaihtoehtoa ei ole keksitty ja tuskin keksitäänkään, että iho pysyy nuorekkaana ja hyvinvoivana ilman mitään vaivannäköä.


Ei kannata verrata itseään muihin

Kuulen hyvin usein, kun asiakas vertaa itseään sisaruksiinsa tai äitiinsä. Olen usein miettinyt sitä, miten suuri vaikutus äitisuhteella on siihen, miten ihminen kokee oman ulkonäkönsä. Hyvin usein uusi asiakas voi kertoa kuinka merkittävä kaunotar hänen äitinsä on ollut ja hän itse ei yllä samaan. Siinä kohtaa ajattelen, että tämän äidin on täytynyt jotenkin nutistaa tyttärensä ja väheksyä häntä. Jos keski-ikäinen nainen ei uskalla käyttää rahaa omaan ihonhoitoonsa, koska äiti pitää sitä turhamaisena, pitää pysähtyä miettimään kannattaako äitiä aina totella.
Siitä olen varma, että kilpajuoksu vanhenemista vastaan hävitään aina. Sellaista menetelmää ei ole keksittykään, joka pysäyttäisi täysin ikääntymisen ja alkaisi kääntämään kelloa taaksepäin. Omissa asiakkaissani näen, että säännöllisesti ihoaan hoitanut 80-vuotias näyttää 10-15 vuotta nuoremmalta, kuin yleensä ikäisensä. 
Se on myös minun pyrkimys kosmetologina, että asiakkaani näyttäisivät hiukan ikäänsä nuoremmilta ja hyvinvoivilta. Vaatii paljon rahaa ja plastiikkakirurgin työtä, jos yrittää olla koko ajan kolmekymppisen näköinen. Yleensä lopputulos on aika kamala ja niitä näkee julkisuuden henkilöitä seuratessa. 
Suosittelenkin, että kannattaa vain yrittää sopeutua ja hyväksyä oma ikääntyminen. Ikääntyessä menettää parikymppisen ulkonäön, mutta kokemus ja viisastuminen korvaavat sen. 




⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 20.2.-4.3.24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

3 kommenttia:

  1. Anonyymi07:38

    Ikäkriisi, kun 50-vuotiaana on tullut "vanhaksi"? Surullista, jos tuossa iässä kokee itsensä vanhaksi. Mikä sitten on 60-, 70-, 80-vuotiaana? Omasta mielestäni vanhoiksi voi kutsua nykyajan yli 80-vuotiaita tai sitä vanhempia. Mutta toki, tässä kai on kyse kauneuspalveluista.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi11:04

    Itse kyllä koen, että ne jotka ovat keskittyneet elämässä muihin asioihin kuin ulkonäköönsä, myös suhtautuvat iän tuomiin muutoksiin lempeydellä. Sitten taas ihmiset joille oma ulkonäkö on ollut tärkeä ja se asia johon esimerkiksi oma itsetunto perustuu, kokevat vanhenemisen ja sen tuomat muutokset raskaina.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi14:22

    MInä ajattelen, että nämä asiat eivät ole mustavalkoisia,

    Ihminen voi olla kiinnostunut ulkonäöstään, kunnostaan, vaatteistaan ja samalla suuresta määrästä muita asioita. Aika harva on kiinnostunut VAIN ulkonäöstä. (Niin kuin esimerkiksi lakanoidensa silittäjät eivät käytä elämäänsä VAIN lakanoiden silittämiseen - niin kuin olen hieman paheksuvana kommenttina kuullut.)

    Pikemminkin voi olla niin, että henkilö kantaa suuria huolia ja vastuita ja haluaa edes huolitellusta olemuksestaan iloa ja voimaa elämäänsä.

    En usko, että kukaan on - jos on rehellinen - täysin immuuni ulkonäön muutoksille, vaikka on hyveellistä kieltää ulkonäön merkitys.

    Alituista vanhenemispuhetta vastustan. Ihminen voi tehdä tiettyyn pisteeseen asti paljon olemuksensa, kuntonsa ja toimintakykynsä eteen. Lopulta tietenkin romahdus tulee ja kuolo korjaa mutta turha itse edesauttaa tätä vääjäämätöntä valinnoillaan.


    Leena

    VastaaPoista