perjantai 9. helmikuuta 2024

Punoitus kuriin

Tyypillisin ongelma, mistä uudet asiakkaat näin talvella valittavat, on kirkuvan punainen iho sekä kuumottelu- ja pistelytuntemukset. Lämmönvaihtelut rasittavat ihoa ja yleensäkin talvisää on rankkaa, mutta näen myös hoidon laiminlyönnin aiheuttaneet ongelmat.


Dermalogican UltraCalming -linjan tuotteet lievittävät tehokkaasti ihon punoitusta ja ärsytystä sekä ravitsevat ja suojaavat herkkää ihoa.


Oikeanlainen ihonhoito poistaa punoitukset

Aika usein, jos viitsin katsella ympärilleni, huomioin ihmisten kuivuutta huutavat ihot. Joillakin iho on niin kuiva, että se ihan kiiltää ja verisuonet paukkuvat halkeamaisillaan. Joskus tässä tilanteessa olevia asiakkaita on tullut kasvohoitoon ja ilmenee, että he eivät tiedä, ettei ihon kuulu tuntua kirvelevältä, kutisevalta tai kuumottelevalta. Jotkut ovat kärsineet näistä tuntemuksista vuosikausia, ennen kuin ovat keksineet hakea apua. Niissä tilanteissa olen ikionnellinen asiakkaan puolesta, että olen pystynyt häntä auttamaan. 
Silloin, kun ihossa on jo näkyviä punoittavia ja hilseileviä läiskiä, harvoin pelkkä kotihoito parantaa tilanteen ennen kesää. Suosittelenkin Nanolift-kasvohoitoa (131€), joka räätälöidään aina asiakkaan ihotyypin ja tilanteen mukaan. Se on täsmähoito juuri sen hetkiseen iho-ongelmaan. Joskus jo yksikin hoitokerta auttaa ja sitten hoidon vaikutusta jatketaan kotihoidolla. 
Tärkeintä punoittavan ihon hoidossa on riittävä kosteutus. Yleensä punoitus on näkyvää siksi, koska ihon pintakerros on niin ohut ja kuiva. Näen myös usein uusilla asiakkailla, että iho on ohentunut huonon suojautumisen vuoksi niin, ettei päälimmäistä ihosolukerrosta enää ole. Tottakai tällainen iho punoittaa, josta on kulunut yksi solukerros kokonaan pois. Voisi kuvitella, että ihminen havahtuisi ihon hoitamiseen ennen kuin siitä alkaa puuttumaan solukerroksia. Näin se ei todellakaan ole, vaan puolella hoitooni tulevista uusista asiakkaista iho on ohentunut yhden solukerroksen verran. 


Rauhoittavat kotihoitotuotteet

Yleensä punoitusta lisää väärin valitut kotihoitotuotteet ja tyypillistä on liian vahva puhdistusaine ja liian kevyt hoitovoide. Ohentuneelle ja herkästi punoittavalle iholle pitää valita hellävarainen puhdistusaine, joka ei kuluta pois ihon omaa hydrolipidikalvoa. Suosittelen kaksoispuhdistusta varsinkin, jos käyttää meikkiä. Meikkiä ehdottomasti kannattaa käyttää, koska se lisää ihon suojaa. Suositukseni kaksoispuhdistukseen on Dermalogican Micellar Prebiotic PreCleanse (52€) ja Ultra Calming Cleanser (250ml 43€ ja 500ml 68€). Ultra Calming Cleanser on jo itsessään hoitava ja se sisältää punoitusta vähentäviä vaikutusaineita.
Seerumi, joka on nimenomaan tehty rauhoittamaan ihoa, on Ultra Calming Serum Concentrate (68€) ja se sopii kaikenikäisille. Yli nelikymppisille suosittelen tämän Ultra Calming Serum Concentraten pariksi uuden kiinteyttävän Pro-Collagen Banking Serumin (98€). Suosittelen, että toista seerumia käytetään aamulla ja toista illalla ja niiden päälle laitetaan Stabilizing Repair Cream (73€) voiteeksi. 
Sitten, jos taipumus on ruusufinniin ja iholla on jo näkyvissä sinipunaista hiussuoniverkostoa eli couperosaa, suosittelen, että käytössä olisi iS Clinicalin Pro-Heal Serum (15ml 113€ ja 30ml 188€). Seerumit kannattaa kerrostaa niin, että ensimmäisenä puhtaalle iholle levitetään Pro-Heal Serum ja vasta sen päälle muut seerumit ja voiteet.
Pro-Heal Serum sisältää farmaseuttisen tason vaikutusaineita ja se on täydellinen tuote vähentämään ihon tulehdustilaa, joka näkyy punoituksena ja tuntuu kuumotuksena.



Tähtitarjoukset 19.2. asti:


⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 6.2.-19.2.24.


Tärkeä tiedote: Tekstiviestit eivät tule tällä hetkellä perille. Tavoitat minut parhaiten sähköpostilla info(a)kauneushoitolainkeri.fi


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti