sunnuntai 25. helmikuuta 2024

Talviulkoilijan ihonhoito

Suomalaiset ovat innokkaita ulkoilijoita myös talvella ja ilmeisesti koronan aikana innostuttiin hiihtämisestä ja potkukelkkailusta, joka on jäänyt harrastukseksi vieläkin. Ihonhoitoon pitää kuitenkin kiinnittää huomiota erityisesti.


Aurinkosuojallinen voide on syytä ottaa käyttöön jo talvella.


Voimakas uv-säteily

Uv-säteily on voimakasta, vaikka aurinkoa ei näkyisikään ja pigmenttiläiskät tulevat esiin muutamassa tunnissa. Suosittelen, että hiihtoretkellä tai muussa ulkoilussa aurinkosuojallinen voide olisi jo nyt käytössä. 
Kannattaa heti aamulla seerumin päälle levittää suojakertoimellinen voide esimerkiksi Dermalogican Dynamic Skin Recovery SK50 (100ml 138€ ja 50ml 84€) tai iS Clinicalin Eclipse SK50 (60€). Vielä ennen ulos lähtöä kannattaa levittää uusi kerros suojavoidetta, niin suojautuminen on varmasti tehokasta.
Niillä kenellä on taipumusta ihon värin epätasaisuuteen ja kirjavuuteen, suosittelen seerumiksi pigmenttiä hajottavaa Dermalogican PowerBright Dark Spot Serumia (105€) tai iS Clinicalin Brightening Serumia (99€/166€).  
Meikki on hyvä suoja myös tuulelta sekä pakkaselta ja jos meikissä on aurinkosuoja, niin myös säteilyltä. Kuivalle ja ohuelle iholle talvinen viima ja pakkassään kuivuus on suuri rasite ja meikki on hyvä suoja näiltäkin ongelmilta. Yumi Make-up sarjan BB Crème (35€) levittyy hyvin ja näyttää luonnolliselta, mutta se on myös hyvä suoja tuulelta, sateelta ja pakkaselta.


Tehohoitoa yöksi

Näin talvilomien aikaan moni viettää viikon Lapissa hiihtäen ja lasketellen ja tietysti illalla saunotaan. Se on iholle sellainen kuritus, ettei siitä selviä ilman erityistoimia. Suositeltavaa on sellaisen reissun jälkeen tulla kasvohoitoon, jotta ihon tasapaino saadaan palautettua.
Multivitamin Power Recovery Masque (67€) eli multivitamiininaamio saunan jälkeen on helpoin tapa palauttaa ihon oma suojavaippa. Multivitamiininaamio levitetään iholle heti saunasta tultua oikein näkyvänä paksuna kerroksena. Naamio annetaan imeytyä yön ylitse ja pestään pois vasta aamulla. 
Toinen tehonaamio yöksi on iS Clinicalin Hydra Intensive Cooling Masque (113€), joka myös viilentää ja rauhoittaa punoitusta. Jos iho on jo hiukan palanut ja kuumottelee saunan jälkeen, tämä jäämäisen viileä geelinaamio tekee ihanan tunteen ja rauhoittaa punoituksen nopeasti. Tämänkin naamion saa jättää vaikuttamaan yöksi. 




⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 20.2.-4.3.24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti