keskiviikko 14. helmikuuta 2024

Hyvää ystävänpäivää!

Ystävyys on yksi elämän tärkeimmistä asioista ja iän mukana olen oppinut arvostamaan ystävyyttä aina vain enemmän. Omalla kohdallani ystävät ovat siksikin tärkeitä, että sukulaisia minulla on hyvin vähän ja saan turvaa ystävistäni.




Haluan olla ystävyyden arvoinen

Olen yrittänyt tietoisesti kasvattaa itseäni ihmisenä ja haluan kohdella toisia ihmisiä hyvin. Minulla ei ole mitään syytä olla toisille ihmisille ilkeä, enkä halua purkaa omaa pahaa oloani muihin. Luen mielelläni elämäntaitokirjoja ja kiinnostun siitä, mitä ihmisen persoonallisuudesta kirjoitetaan.
Itselläni on ollut kolme hyvää ystävää, joille voisin soittaa vaikka yöllä, jos niin hätä tulisi. Nyt yksi näistä on poissa ja kaksi muutakin ovat juuri selviytyneet syöpäsairaudesta. Olen siis miettinyt paljon, miten tärkeää ystävyys on, koska ystävät voi myös menettää. Itselleni ystävät merkitsevät esimerkiksi turvaa, mutta myös iloa ja naurua.
Puhun hyvin usein ikäisteni asiakkaiden kanssa, kuka meitä sitten hoitaa, kun olemme ikäihmisiä. Naiset jäävät yleensä leskeksi ja elävät huomattavasti pidempään kuin miehensä. Siksi ihmisen pitää pärjätä yksinkin. Moni tekee suuren virheen siinä, että kun jäädään eläkkeelle, kaikki asiat tehdään vain puolison kanssa yhdessä ja ystävät jopa unohdetaan. Hyvin usein nainen lakkaa ajamasta autoa, eikä liiku missään enää yksinään. Se on todella suuri virhe, jos laiminlyödään omaa itsenäisyyttä. 
Nyt, kun yksi lähiystävistäni kuoli jouluna täysin yllättäen, huomasin, miten epävarmaa ihmisen elämä on. Olimme tunteneet kouluajoista lähtien ja sellaisen ihmisen kanssa on helppo puhua, kun menneisyys on yhteinen. Mietin myös sitä, että ystävyyssuhteita pitää pystyä solmimaan myös vanhemmiten, koska aikaisemmat voivat kuolla, niin kuin nyt minulle kävi. Ihmisissä pitäisi osata nähdä hyvää ja huomioida mukavat puolet, eikä takertua heti negatiivisiin seikkoihin. 



Vanhemmitenkin voi ystävystyä

Olen ollut vanhempieni kanssa monesta asiasta eri mieltä ja olen hyvin erilainen ihminen, kuin he ovat olleet. Kuitenkin ihailen heidän taitoaan solmia ystävyyssuhteita ja ihmettelen heidän suurta ihmissuhdeverkostoaan. Isänihän kuoli pari vuotta sitten, mutta äitini (83v.) pitää edelleen yllä hyvin vilkasta seuraelämää. 
Heillä on ollut monen ikäisiä ystäviä ja äitini läheisin ystävä on minua kymmenisen vuotta nuorempi. Silloin, kun isäni eli ja he olivat alle kahdeksankymmentä, ihmettelin aina sitä heidän menemistään, koska he kyläilivät ja kävivät milloin missäkin yhtenään. Minä ja mieheni hämmästelimme aina, miten he jaksoivat olla koko ajan menossa tai sitten heillä itsellään oli vieraita. 
Nykyisin olen helpottunut ja tyytyväinen, kun heillä oli niin suuri ystäväverkosto. Äitini ei koskaan valita yksinäisyyttä, koska hänellä kyläilee joku useamman kerran viikossa ja hän itse kyläilee ystävillään usein. Hänellä on myös jokapäiväinen soittorinki useammankin ”tyttökaverinsa” kanssa. Se on myös onni, että hänellä on monen ikäisiä ystäviä, koska niin moni hänen vanhoista ystävistään on jo kuollut.
Äitini ohje on, ettei ystävät ole itsestäänselvyys, vaan ihmisiä pitää haalia ympärilleen ja pitää heihin sitten aktiivisesti yhteyttä. Kukaan ei tule kotoa hakemaan, vaan itse pitää osallistua ja olla mukana elämän menossa.
Hyviä ystäviä kannattaa muistaa, joten huomioikaa tämä Tuoksusaippuasienitarjous eli kolme saippuaa yht. 30€!
 



Tähtitarjoukset 19.2. asti:


⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 6.2.-19.2.24.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

2 kommenttia:

  1. Anonyymi11:31

    Hienoja ajatuksia ystävyydestä. Hyvää ystävänpäivää.

    Leena

    VastaaPoista
  2. Kyllä ystävyys on tärkeä asia. salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista