keskiviikko 8. toukokuuta 2024

Aurinko on myrkkyä ruusufinni-iholle

Kevät on tyypillinen vuodenaika, kun ruusufinni eli acne rosacea ilmestyy ensimmäisen kerran. Voimakas lumesta heijastuva uv-säteily, tuuli ja lämmönvaihtelut puhkaisevat ruusufinnin, joka yleensä vaatii ihotautilääkärin hoitoa.


Laadukas aurinkosuoja on todella tarpeellinen tuote ja sitä saa myös helppokäyttöisenä puuterina.


Ruusufinni paranee antibiooteilla

Sen olen oppinut vuosien varrella, että ihmiset menevät hyvin hitaasti lääkäriin, kun kyse on ihottumista. Vielä nykyäänkin ei mielletä sitä, että ihokin voi sairastua. Oulun yliopisto julkaisi hiljattain tutkimuksen, että yli 50% suomalaisista keski-ikäisistä sairastaa jotain hoitoa vaativaa ihotautia. Ei siis ihme, että itsekin näen ihosairauksia lähes päivittäin. Tämä luku koski keski-ikäisiä, mutta vanhuksilla ihosairaudet ovat vielä yleisempiä, kun vastustuskyky heikkenee ja iho ohenee. 
Ruusufinni on yleisimpiä ihotauteja, mitä työssäni näen ja suuri osa uusista asiakkaista ei edes tiedä sairastavansa ihottumaa, joka vaatisi lääkärin hoitoa. Aika usein ruusufinni sekoitetaan tavallisiin rasvaisuudesta johtuviin finneihin.
Yleensä ruusufinni puhkeaa ihoon, jossa on jo couperosaa ja punoitustaipumus. Ihottuman puhkeamista lisää ihon kuivuminen ja ohentuminen, mikä voi johtua ihon hoitamattomuudesta. Jos itselleni puhkeaisi ruusufinni, menisin heti ihotautilääkärille ja haluaisin vähintään kolmen kuukauden antibioottikuurin. Yleensä se taltuttaa parhaiten ihotulehduksen ja hyvällä ihonhoidolla voidaan ihoa vahvistaa, niin ettei ruusufinni puhkea uudestaan. Kosmetiikalla ja kasvohoidoilla ei pysty parantamaan akuutissa vaiheessa olevaa ihottumaa, mutta sen uudelleen puhkeamista voidaan ennaltaehkäistä.


Aurinkosuoja on ruusufinnin paras kaveri

Kun ruusufinni on kerran puhjennut, on suuri vaara, että se uusiutuu. Aurinko, kylmä tuuli tai katupöly aktivoivat tulehduksen herkästi. Siksi aurinkosuojavoidetta kertoimella 50 kannattaa käyttää läpi vuoden tai ainakin helmikuusta alkaen. iS Clinicalin Eclipse SK50 (60€) on hyvin suosittu aurinkosuojallinen ohut päivävoide ja sitä on myös värillisenä. 
Myös iS Clinicalin Pro-Heal Serum (15ml 113€ ja 30ml 188€) on hyvä tuote rauhoittamaan punoitusta ja vahvistamaan ihoa, jottei se ole niin herkkä ärsyyntymisille. Pro-Heal Serumilla on ennaltaehkäisevä vaikutus ruusufinnin puhkeamiseen, mutta jo akuuttina olevaa tulehdusta sekään ei paranna. 
Kuitenkin suosittelen, että kaikilla punoituksesta kärsivillä ja couperosa-ihoisilla olisi Pro-Heal Serum käytössä, koska se vahvistaa niin hyvin ihon omia suojamekanismeja. 
Aurinkosuojavoiteen teho vähenee päivän mittaan varsinkin kesähelteessä hikoillessa ja suojaa lisäämään iS Clinicalin PerfecTint Powder SK40 (93€) jauhemainen aurinkosuoja on aivan loistava tuote. Tämä puuterimainen aurinkosuoja on huippuinnovaatio kosmetiikkamaailmassa ja sen vaikutus ihosyöpien ehkäisyyn on suuri. 
Tähän asti on ollut hyvin hankalaa lisätä aurinkosuojavoidetta kesken päivän, koska hikiselle iholle ei ole kiva levittää uutta voidekerrosta. Tämä puuteri on miellyttävä levittää ja samalla se siistii ihon, supistaa huokosia ja tekee ihosta mattapintaisen. Tässä PerfecTint Powderissa on neljä eri värisävyä, jotka kaikki ovat luonnollisia ja läpikuultavia. Itse käytän vaaleinta sävyä Ivory, koska en missään tapauksessa halua näyttää päivettyneeltä. Tummatukkaiset ja ne, joilla on jo päivetystä, sävy Bronze on kevyt väri, mutta korostaa  ihon lämmintä päivetystä. 
Ellette ole vielä kokeilleet tätä jauhemaista aurinkosuojaa, ottakaa se nyt ihmeessä käyttöön. Pakkausta on helppo pitää mukana ja sipaista kesken päivän jopa dekolteelle ja olkapäihin. 



Tähtitarjoukset 13.5. asti:


⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 30.4.-13.5.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti