keskiviikko 22. toukokuuta 2024

Nuoren rasvaisen ihon hoito-ohjelma

Asiakkaiden kanssa keskusteluissa on noussut esiin se, että moni on epätietoinen omasta ihotyypistään. Ihotyypin tietäminen on hyvin tärkeää, koska ilman tätä tietoa kotihoitotuotteiden valinta on lähes mahdoton tehdä.


Nuori iho tarvitsee erilaiset tuotteet kuin ikääntyvä iho. 


Parikymppinen ei tarvitse elvyttäviä hoitotuotteita

Nykyisin, kun netti on täynnä tietoa, hyvin nuoretkin pelkäävät rypistymistä ja käyttävät elvyttäviä tuotteita. Siinä kohtaa koko ihonhoito menee pieleen, koska harvan parikymppisen iho hyötyy elvyttävistä tuotteista. Päinvastoin suurin osa parikymppisistä saa iho-ongelmia elvyttävistä yli nelikymppisille tarkoitetuista tuotteista. 
Ihotyyppi on periytyvä ja lähes puolet parikymppisistä ovat ihotyypiltään rasvaisia. Myös moni sekaihoinen kärsii epäpuhtauksista ja liiallisesta rasvoittumisesta alle 25-vuotiaana. Tämä johtuu hormonitoiminnasta, joka alkaa teini-ikäisenä jyllätä ja se saattaa aiheuttaa ihon rasvoittumista yli parikymppiseksi.
Jos rasvaiselle tai sekaiholle käytetään elvyttäviä ihonhoitotuotteita tai jotain öljyjä, iho rasvoittuu lisää ja tuloksena on finnit ja epäpuhtaudet. Kannattaa siis jättää elvyttävät tuotteet ostamatta ja kääntyä ihonhoidon ammattilaisen puoleen eli SKY-kosmetologin. Muistutan vielä, ettei apteekin farmaseutti ole ihonhoidon asiantuntija ja oikea paikka kosmetiikkaostoksille on kauneushoitola ja kosmetologin palvelut.
Tietysti on hyvä asia, että jo parikymppisenä miettii ihon vanhenemista ja toimii sen mukaan. Tärkein asia on suojata iho auringolta. Pahin ihon rypistyttäjä on uv-säteily ja tärkein asia kaikenikäisillä on ihon suojaaminen ja se myös hidastaa vanhenemista.
Myös tupakka tai nuuska ovat ihon surma ja on turha edes miettiä ihon vanhenemista hidastavia tuotteita, jos koko ajan myrkyttää elimistöään.


Nämä tuotteet normalisoivat talineritystä

Nuoren ihon rasvoittumista voi todella paljon rauhoittaa oikeilla kotihoitotuotteilla. Varsinkin ammattikäyttöön tarkoitetut tuotteet kuten Dermalogica, iS Clinical, Dermatude ja Youngblood ovat vaikutusainepitoisuuksiltaan ihan omaa luokkaansa. Näillä tuotteilla saadaan aikaan näkyviä muutoksia ihon toiminnassa.
Dermalogicalla on oma Clear Start -hoitolinjajoka toimii hyvin 10-25-vuotiailla. Clear Start -linjan tuotteet tasapainottavat ihon toimintaa, joka on hormonitoiminnan vauhdittuessa suistunut epätasapainoon ja ihossa on finnejä ja mustapäitä.
Clear Start linjan Foaming Wash (19€-29€) on kaikille ihotyypeille tarkoitettu puhdistusgeeli, joka ei kuivata ihoa. Liian kuivattavat puhdistustuotteet ovat yleisin virhe, mitä rasvaiselle iholle usein tehdään. Toinen erinomainen normalisoiva puhdistustuote on iS Clinicalin Cleansing Complex (58€). 
Clear Start -linjassa on Micro Pore Mist (22€) hoitosuihke, joka korvaa kasvoveden ja vähentää tulehdusta aiheuttavien bakteereiden toimintaa. Tehokkain tuote ihon talineritystä rauhoittamaan on Breakout Clearing Booster (24€), joka vähentää finnien syntymistä ja sen vaikutus alkaa näkymään 2-3 viikon käytön jälkeen. 
Tämäkin on syytä muistaa, ettei mitään nopeaa hokkuspokkuskeinoa ole, vaan tuotteiden vaikutus alkaa aina näkymään vasta 1-3 viikon käytön jälkeen. Tukkeutumia ja mustapäitä pystyy parhaiten hoitamaan kuorinnalla eli Clearing Liquid Peel (30€) nestemäisellä kuorinta-aineella, joka sulattaa talitulppia huokosten suulta. Kuorinta myös nopeuttaa ihon parantumista ja vähentää arpien syntymistä. 
Nuorten iholle on oma aurinkosuojavoide Clearing Defense SK30 (29€), joka imeytyy nopeasti, eikä kiillä iholla. Aivan ihana hoitovoide yöksi ja päiväksi on Cooling Aqua Jelly (25€), joka on viilentävän raikas ohut rasvaton geeli, mikä rauhoittaa myös ihon talineritystä.



Tähtitarjoukset 27.5. asti:


⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 14.-27.5.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti