torstai 2. toukokuuta 2024

Täyteainehoidoista ongelmia

Viimeisessä MOT-ohjelmassa oli nostettu esiin, miten huonosti Suomen lainsäädäntö turvaa erilaisia pistoshoitoja ottavia kuluttajia. Aina kuvitellaan, että Suomessa on tiukka lainsäädäntö, mutta kauneuskirurgian ja täyteaineiden markkinat ovat täysin villit.




Täyteaineita saa piikittää kuka tahansa

Tuossa MOT-ohjelmassa kerrottiin se synkkä totuus, ettei täyteaineiden pistämistä valvota Suomessa ja kuka tahansa voi niitä piikitellä. Toimittaja itse tilasi noin 300€ paketin rasvaa hajottavaa ainetta suomalaisesta tukusta ja samalla hän sai katsottavaksi viiden minuutin videon, missä näytettiin, miten piikit tökätään. Tämän jälkeen hän sai sertifikaatin, että on oikeutettu pistämään täyteaineita.
Mikään yllätys tämä ei minulle ollut ja olen tyytyväinen, että tämä epäkohta nostetaan esiin. Saan lähes päivittäin sähköpostiini mainoksia täyteaineista, joita voisin alkaa piikittämään asiakkailleni. Myönnän suoraan, että tällä kokemuksella ja koulutuksella en tiedä yhtään, mihin nuo aineet pitäisi piikittää. Koska asia ei kiinnosta minua, en ole siihen perehtynytkään, mutta tiedostan sen, että on hyvin vaikeaa edes nähdä, mihin kohtaan täyteaine laitettaisiin. 
En ole kiinnostunut asiasta siksikään, koska se ei ole minun työtäni. Minusta täyteaineet kuuluvat ainoastaan plastiikkakirurgien valvomiin toimenpiteisiin. Missään tapauksessa kauneushoitolan olosuhteet eivät vastaa sitä hygieniatasoa, että niissä voitaisiin pistää aineita ihon alle. 
Voi olla, että tieto lisää tuskaa tässäkin asiassa. Olen tuskallisen tietoinen siitä, miten suureen vaaraan ihminen joutuu, jos osaamaton tekijä injektoi kauneushoitolan tiloissa jotain ihon alle. Siinä samalla voi mennä ihon omat bakteerit verenkiertoon ja myös tuo pistettävä aine voi ajautua ihan väärään kohtaan.

Täyteainehoidoissa on aina vaaroja

Tuossa tv-ohjelmassa haastateltiin naista, joka oli saanut vakavan tulehduksen kasvoihinsa täyteainepistoksista. Hän oli ollut yhdeksän päivää sairaalassa tulehduksen takia, joka teki isot märkivät paiseet poskipäihin. Tämä henkilö kertoi, ettei hän tiennyt pistoshoidoissa olevan mitään riskiä.
Tämä on minusta käsittämätöntä, että ihminen osaa varata itselleen netistä ajan pistoshoitoon, mutta ei löydä sieltä tietoa näistä ongelmista. Minusta tällainen tietämättömyys on aivan ihmeellistä vai sivuuttaako ihminen tämän tiedon? Olen sormet sauhuten kirjoittanut kymmeniä blogijuttuja näistä pistoshoitojen ja kauneuskirurgian vaaroista, mutta ilmeisesti niitä ei kukaan lue. Ihan sama ilmiö on auringon vaaroissa, joista kerron yhä uudestaan ihmisille, jotka eivät ole asiasta koskaan kuulleetkaan. 
Näiden pistoshoitojen kohdalla ei pidä yksistään syyttää kosmetologeja, vaan nimenomaan näitä lainsäädännön puutteita. Pistoshoitoja tehdään kampaamoissa ja kotihoitoloissa, joissa ei ole mitään kosmetologia.
SKY-kosmetologitutkinnon suorittanut kyllä tietää eri hoitojen riskit. Lyhyellä kosmetologikoulutuksella olevat menevät helpoiten lankaan tässä suuressa tarjonnassa. Maahantuojien mainonta on niin agressiivista ja lupaillaan nopeaa ja helppoa rikastumista, että kokemattomien kosmetologien on siihen helppo uskoa. 
MOT-ohjelmassa ollut esimerkkitapaus viiden minuutin videokoulutuksesta kertoi myös siitä, että aineita myydään kenelle tahansa, eikä edes kysytty Y-tunnusta. Toivottavasti meidän lainsäädäntö saadaan pian ajantasalle.





⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 30.4.-13.5.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

1 kommentti:

  1. Anonyymi13:23

    Toivottavasti mahdollisimman moni katsoo kyseisen MOT-ohjelman. Se on Areenassa nähtävänä. Otsikkohan on Pistoshoito pilasi kasvot. Mätää tuli poskista kuin hanasta, ja poskien ennallistaminen kirurgilla maksaisi 10 000 - 20 000 euroa.

    Huikea oli kohtaus, jossa ohjelman tekijät tilasivat lipolyysipaketin "koulutusvideoineen" ja saivat sertifikaatin. Siitä vain lipolyysin tekoon. Kyseisen firman sivuilla ei enää kyseistä pakettia ole, kun äsken googletin.

    Se lainsäädäntö Suomeenkin tarvittaisiin kipeästi. Tosin tiedän henkilön, joka sai täytteet huulten ympärille ansioituneelta lääkäriltä,. Kyseinen paikka infektoitui mutta antibioottikuuri pelasti tilanteen, ja pysyviä vaurioita ei jäänyt.
    Tästä on jo pitkälti aikaa.

    Lainsäädäntökään ei välttämättä auta siihen, kun kunnollisen ihonhoidon sijaan halutaan yhä nuorempina näitä "hoitoja", jotka eivät ole hoitoja ollenkaan.

    Leena

    VastaaPoista