sunnuntai 12. toukokuuta 2024

Tupakka ja iho

Tupakka ei aiheuta kaikille keuhkosyöpää, mutta kaikkien ihoon se tuottaa ongelmia ja ulkonäköhaittoja. Näen heti ihosta, jos tupakkaa on poltettu vuosikausia monta kertaa päivässä ja haittoja on vaikea korjata.




Tupakointi näkyy ihosta

Tupakointi näkyy ihossa yleensä verisuonien laajentumisena ja kirjavana ihon värinä. Oikein runsas tupakointi näkyy suun ympärillä harmaan keltaisena rinkinä, joka tulee tupakan savun vaikutuksesta. Savu värjää ihon ja ellei ihoa koskaan kuorita, hilsekerros värjääntyy savunväriseksi. Vanhemmilla miehillä tämän näkee hyvin selvästi. 
Tupakan haitat eivät näy heti ja joku nuori voi ajatella, ettei nikotiini ja terva minun ihooni vaikuta. Useiden vuosien jälkeen iho onkin täynnä sinipunaista verisuoniverkkoa, joka on erilaista kuin tavallinen couperosa. Erotan hyvin tämän tupakan aiheuttaman verisuoniverkon, koska silloin myös suuremmat verisuonet nousevat näkyviin ja verkko on koko kasvoilla. 
Tavallinen couperosa on yleensä enemmän poskipäillä, mutta tupakoitsijalla koko kasvot ja kaula on täynnä näkyvää verisuoniverkkoa. Voin vain kuvitella, miltä ihmisen keuhkot näyttävät, kun kasvoissakin näkyy myrkkyjen jäljet selvästi.


Tupakoinnin loputtua ihoa voi korjata

Tottakai tupakoitsijankin kannattaa hoitaa ihoaan ja käydä kasvohoidoissa. En koskaan aloita saarnaamaan tupakoinnista asiakkaalle, joten sitä on turha pelätä. Ymmärrän hyvin, että siihen koukkuuntuu niin, ettei eroon pääsy ole helppoa. Jokainen aikuinen myös tietää tupakoinnin vaarat. 
Säännöllisellä hoidolla ihoa voidaan vahvistaa, jottei laajentuneet pintaverisuonet näy niin helposti. Myös savuisen kellertävää väriä ei pääse syntymään, kun iho kuoritaan säännöllisesti. Kotona kuorinnan käyttö on tupakoitsijalle erityisen tärkeää, jotta likaista ihon väriä ei pääse syntymään. 
Hoitotuotteiksi kannattaa valita couperosaihon tuotteet, koska ne jonkin verran pystyvät vähentämään nikotiinin ja tervan pintaverisuonia laajentavaa vaikutusta. Meikki myös suojaa siltä ulkoiselta vaikutukselta, mitä jatkuva savupilvi suun edessä tuottaa.
Sitten, kun tupakoinnista on päästy eroon, iho pystyy parantumaan hämmästyttävän hyvin säännöllisillä kasvohoidoilla. Vielä kuusikymppinenkin iho korjaantuu näkyvästi säännöllisillä kasvohoidoilla, kun tupakointi jää pois.



Tähtitarjoukset 13.5. asti:


⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 30.4.-13.5.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti