Viime aikoina minulta on useamman kerran kysytty ihoanalyysistä monenlaisia asioita ja mietinkin, onko jossain nettijutuissa nostettu se erityisesti esiin. Itselleni se on automaattinen työvaihe, jota ilman ei kasvohoitoa voi tehdä.
Huolellinen ihoanalyysi on tehtävä jokaisen kasvohoidon yhteydessä. |
Olen tehnyt noin 35 000 ihoanalyysiä
Karkeasti laskien olen tehnyt elämäni aikana noin kolmekymmentäviisituhatta ihoanalyysiä, joten harvalla on tätä enempää kokemusta ihmisen ihosta. Ihon analysoiminen on pakollinen vaihe hoidon alussa, mitä ilman ei kasvohoitoa voi tehdä.
Vakioasiakkaillakin käyn ihon läpi joka kerta hoidon alussa, jotta pystyn valikoimaan hoitoa varten oikeat tuotteet. Tällä vaiheella on monia nimiä vähän riippuen siitä, mitä hoitotuotteita käyttää. Dermalogica käyttää nimitystä Face Mapping, mutta asia on ihan sama nimityksistä riippumatta. Joka tapauksessa jokaisen kosmetologin pitää jollain menetelmällä määritellä ihon tilanne, jotta pystyy valitsemaan oikeat tuotteet kasvohoitoon.
Mitään numerotietoa ei ihosta pysty antamaan, eikä ole mitään laboratoriokokeiden kaltaisia menetelmiä, millä voisi mitata ihon tilannetta. Näin on myös lääketieteen puolella, että ihotautilääkäri määrittää ihon tilanteen näkö-ja tuntoaistin avulla. Tietysti itsekin käytän tehokkaita suurennuslaseja nähdäkseni joitakin asioita tarkemmin. Viime kädessä lääketieteessä otetaan koepala ihosta, mistä pystytään tarkemmin määrittämään ihosolujen tilanne.
Itselleni myös tuntoaisti on määrittelyssä tärkeä, koska solumuutokset, kuten aurinkokeratoosi, tuntuvat sormiin erilaisilta kuin muu iho. Samoin esimerkiksi arpikudosta arvioidessa tarvitaan myös tuntoaistia.
Jotkut verkostomarkkinoinnilla myytävät kosmetiikkasarjat käyttävät jotain laitetta, mikä mukamas määrittelisi ihon, mutta tämä on ihan humpuukia. Tällaisia vippaskonsteja käytetään, kun halutaan vakuuttaa asiakas ostamaan tuotteita.
Ihotyyppi on periytyvä
Ihotyyppi on perinnöllinen ja perusihotyypit ovat rasvainen iho, kuiva iho, sekaiho ja atooppinen iho. Rasvaisessa ihossa on viisi ihosolukerrosta ja kuivalla iholla on vain neljä, joten se on jo alunperinkin ohuempi kuin rasvainen iho. Mitä ohuempi ja kuivempi iho on sitä helpommin se rypistyy.
Sen lisäksi, että määritellään perusihotyyppi kosmetologi näkee myös ihon terveyden ja ulkoisten haittojen vaikutukset. Viimeisimmän suomalaisen tutkimuksen mukaan yli puolet keski-ikäisistä sairastaa jotain hoitoa vaativaa ihosairautta. Nämä ovat aina otettava huomioon ennen kuin aloittaa kasvohoidon. Tyypillisimmät ihosairaudet, mitä näen ovat akneiho, ruusufinni, atooppinen ihottuma, psoriasis, taliköhnä ja aurinkokeratoosi ja muut auringon aiheuttamat ihomuutokset.
Sitten on nämä vuodenajan, hoitamattomuuden ja muiden ulkoisten tekijöiden tuomat haitat. Niitä on pintakuivuus, tukkeumat, hilseily, kirjava ihonväri, pigmenttiläiskät, punakkuus, couperosa, liiallinen talineritys, laajentuneet ihohuokoset, rypyt, veltostuminen, juonteet, ihon ohentuminen, ihon kireys jne. Näitä oireita on hyvin paljon ja niihin voidaan kasvohoidolla ja hyvällä kotihoidolla vaikuttaa.
Ihoanalyysissä kosmetologin pitää pystyä valitsemaan hoitomenetelmä, mikä vaikuttaa suurimpaan osaan ihon ongelmista ja tässä punnitaan kosmetologin ammattitaito. Ellei kaikkia ongelmia pystytä hoitamaan yhdellä hoitokerralla, pitää pystyä myös valikoimaan oikea järjestys eli mitä kannattaa hoitaa ensimmäisenä.
Tämä ihoanalyysi on osaamisalue, missä jyvät erottuvat akanoista eli hyvä kosmetologi pystyy nopeasti arvioimaan ihon tilanteen ja valikoimaan oikeat tuotteet hoitoa ja kotihoitoa varten.
HUOM. Tähtitarjoukset viimeistä päivää tänään 13.5.
⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 30.4.-13.5.-24.
Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti