lauantai 4. toukokuuta 2024

Viiden euron suutari tekee kympin vahingon

Vanha sanalasku, että viiden markan suutari tekee kymmenen markan vahingon, pitää vielä nykyäänkin paikkansa, vaikka euroiksi muutettuna. Tämä tuli mieleeni, kun katselin mainosta ripsien kestotaivutusaineista kotikäyttöön. 


Ammattilaisen tekemä Yumi Lashes -ripsien kestotaivutus on turvallinen ja tulos on varmasti onnistunut.


Anna arvo ammattilaiselle

Myönnän, että olin aivan ”äimän käkenä”, kun näin netissä mainokset kotona tehtävään ripsien kestotaivutukseen. Ainepaketin mukana saa videon, jolla näytetään kuinka aineet levitetään ja käytetään. 
Ilmeisesti tuotteiden myyjä ja minä olemme täysin eri linjoilla työn laadusta. Minun tarvitsi tehdä noin sata ripsien kestotaivutusta ennen kuin pystyin sanomaan, että työni on 110%:n täydellistä. Tätä ennen olin tehnyt kymmeniä tuhansia ripsien kestovärjäyksiä asiakkaille, mutta kestotaivutuksessa käden tarkkuus on huomattavasti vaativampaa. 
Omassa mielessäni ei ole edes käväissyt, että voisin tehdä itselleni ripsien kestotaivutuksen. En ikinä ryhtyisi siihen hommaan, koska se ei onnistuisi. Pieleen meno mahdollisuuksia on niin paljon, että lopputuloksena on harottavat ja katkeilleet ripset. Jos minä jouduin treenaamaan lähes sata kertaa ollakseni täysin tyytyväinen työn tasoon, miten se onnistuisi maallikolta? 

Ripsien kestotaivutus on millin tarkkaa työtä

Ripsien kestotaivutuksessa on huomioitava se, ettei sitä työtä voi jättää kesken, jos silmät alkavat kirvelemään tai aineet leviävät. Ilmeisesti kotikonstissa on tarkoitus tehdä ensin toinen silmä ja sitten toinen ja näin tehtäessä aikaa kuluu 1,5-2 tuntia. Enkä usko siihen, että ihminen pystyy pitämään toista silmää kiinni ja toista auki pitkiä aikoja kerrallaan. 
Ripsien kestotaivutuksessa on kyse huomattavasti tarkemmasta työstä kuin esimerkiksi ripsivärin levitys. Kestotaivutuksessa ykkösaine, mikä tekee ripsiin kaaren, levitetään yhteen kolmasosaan ripsen pituudesta ihan ripsen tyveen. Käytännössä se on 2-5 milliä ripsen tyviosasta ja aineen pitää myös pysyä siinä, joten silmä ei saa räpsyä tai väristä, jottei aine leviäisi. 
Vaikutusaika on 10-15 minuuttia ja sitten ykkösaine poistetaan ja laitetaan kakkosaine koko ripsien pituudelta ja taas odotetaan 10-15 minuuttia. Kestoväri pitää laittaa työn lopuksi, koska kestotaivutusaineet vaalentavat ripsien oman värin ja niistä tulee harmaan valkoiset. 
Myöskään ykkösaineen käytön jälkeen ei työtä voi keskeyttää, koska prosessi on kesken ja ripset olisivat ihan sikinsokin ellei perään tule kakkosvaihe. Jos tämän työn tekee itselleen, siinä on niin monta kohtaa, missä voi mennä pieleen, etten itse siihen ikinä ryhtyisi. 
Silloin, kun homman osaa, se on helppoa ja minulla on paljon vakioasiakkaita, jotka ovat hyvin tyytyväisiä ripsien kestotaivutuksen tuomaan ulkonäkömuutokseen. Kauniisti kaarella olevat ripset avartavat katsetta ja nostattavat ilmettä. Varsinkin yli viisikymppiset, joilla on silmäluomet jo hiukan valuneet silmän päälle, ovat hyvin tyytyväisiä tähän ilmettä nostavaan tulokseen.
Silloin, kun työn tekee kokenut ammattilainen, ei mitään ongelmia ole. Herkkäsilmäisetkin pystyvät hyvin pitämään silmät kiinni rentoutuessaan. Yleensä asiakkaat nukahtavat jo työn alkuvaiheessa ja silloin heillä aika kuluu rattoisasti.




⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 30.4.-13.5.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti