maanantai 6. toukokuuta 2024

Terve tasapainoinen iho kuorinnalla

Uusilla asiakkailla on pääsääntöisesti yksi ongelma ja se on ihon toiminnan epätasapaino. Väärällä kotihoidolla vielä lisätään tätä epätasapainoa ja ongelmat näkyvät ihossa finneinä, mustapäinä, hilseilynä ja pintakuivuutena.


Säännöllisellä kuorinnalla ihon saa tasapainoon ja muut hoitotuotteet vaikuttavat tehokkaammin.


Kuorinta pelastaa paljon

Iho voi suistua epätasapainoon ihan pelkästään vuodenajan muutosten takia. Talven sisälämmitys on kuivattanut ihon pintaa niin, että iho hilseilee ja tämä hilseilevä kuollut solukko tukkii huokoset. Iho alkaa automaattisesti tuottamaan talia lisää pehmentääkseen ihon pintaa. Tali ei pääse ulos huokosen suusta, joka on kuivuuttaan tukossa ja alkaa syntyä mustapäitä ja tukkeutumia. Sitten, kun tulehduksia aiheuttavat pöpöt saapuvat paikalle, syntyy finnejä. Varsinkin, jos tukkeutumia yritetään itse poistaa, lähes aina iho rikkoutuu ja pitkäaikainen tulehdus ja parantumisjäljet ovat tästä seurauksena. 
Pidän tätä ihon hoitamattomuutta samana asiana, kuin hampaiden pesemättömyyttä. Ellei suun hygieniasta huolehdita, seuraa reikiä ja tulehduksia. Jos ihon hoidosta ei huolehdita, syntyy tulehduksia eli finnejä ja muita epäpuhtauksia. Tunnen suurta turhautumista, kun näen ihon, mikä tulisi hyvään kuntoon ihan pienellä vaivalla, mutta en pysty asiakasta siihen motivoimaan. Nämä opit lähtevät jo kotoa ja jos on oppinut, että ihon hoito on turhaa, niin se seuraa läpi elämän. 
Dermalogican kuorinta Daily Microfoliant (68€) on maailman eniten käytetty kuorinta-aine ja sen lempinimi on taikajauhe. Jo pelkästään tämän tuotteen säännöllisellä käytöllä saadaan tasapainotettua ihon toiminta. Säännöllinen käyttö tarkoittaa kuorintaa 1-3 päivän välein ja näin kesäaikaan lähes kaikki ihot hyötyvät päivittäisestä kuorinnasta eniten. 
Daily Microfoliant perustuu riisientsyymiin, joka sulattaa pois vain täysin kuolleen solukon, eikä kuivata ihoa yhtään. Mitä enemmän ikää tulee sitä hitaammin syntyy uusia ihosoluja ja vanha kuolleen solukon kerros paksunee. Tämä hilseilykerros saa ihon pinnan näyttämään höttöiseltä ja harmaalta. Kuorinta tekee ihosta tiiviimmän, sileämmän paremman värisen.

Liquid Peelfoliant kuorintakuuri 

Syksyllä myyntiin tullut Liquid Peelfoliant (68€) nestemäinen kuorinta on aivan ihana tuote ja olen siihen ihan koukkuuntunut. Kokeilin sitä useamman kuukauden, ennen kuin otin sen myyntiin, jotta olin täysin varma sen toimintatavasta.
Liquid Peelfoliant sopii myös ohuelle ja herkälle vanhenevalle iholle ja sitä voi käyttää 2-3 päivän välein. Sen vaikutusaika on vain kolme minuuttia, joten ajan puutteen vuoksi sitä ei jätetä käyttämättä. Liquid Peelfoliant hiukan kihelmöi ja nipistelee vaikutusaikana, mutta se loppuu heti, kun tuote huuhdellaan pois. 
Säännöllinen kuorinta takaa sen, että iho pystyy hyödyntämään seuraavaksi käytetyt hoitoaineet mahdollisimman hyvin. Liquid Peelfoliantin jälkeen esimerkiksi uusi Pro Collagen Banking Serum (98€) imeytyy viimeistä pisaraa myöden. 
Suomessa kuorinta-aineiden käyttö on tilastojen mukaan hyvin vähäistä, vaikka juuri meidän kuivattavassa sisälämmityksessä kuorintaa erityisesti tarvittaisiin. Yritän nyt itse tehostaa tiedottamista kuorinnan hyvistä puolista ja neuvoa enemmän niiden käyttöä. Monella on vielä tiedon puutetta tai vanhoja muistoja raapivista ja liian voimakkaista mekaanisista kuorinnoista.




Tähtitarjoukset 13.5. asti:


⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 30.4.-13.5.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

1 kommentti: