lauantai 31. elokuuta 2024

Yrittäjillä on pinna kireällä

Jos teillä on perheessänne tai lähipiirissänne yrittäjiä, niin nyt kannattaa olla ärsyttämättä heitä. Koko porukalla on pinna kireällä tämän alv-muutoksen takia ja sen tuottamat lisätyöt ja kiire painavat kaikkien mieltä. 




Alv-muutos teettää paljon työtä

Kannattaa tosiaan yrittäjien läheisyydessä olla vähän varpaillaan, koska ylimääräinen työ ärsyttää jokaista. Itse olen ainakin päästellyt ärräpäitä jo koko menneen viikon. Suurin ongelma minulla liittyy kassakoneeseen, kun en ollut varma, onnistuuko tuo alv:n muutos siihen vai pitääkö ostaa uusi. 
Vein koneen huoltoliikkeeseen ja he lupasivat sen hoitaa ja mieheni ystävällisesti haki sen takaisin. Kyllähän siinä oli alv-prosentti muutettu, mutta laskutoimitus meni väärin, enkä tietenkään voi sellaista konetta käyttää. Taas änkesin koneen kassiin ja raahasin autoon ja sama homma tehdään alusta ensi viikolla. 
Uusi nettiapulaiseni Miia joutuu heti kovaan koitokseen ja käymään läpi joka ainoan verkkokaupan tuotteen hinnan ja muuttaa ne tasaeuroiksi. Tämähän on myös aika kallis homma yrittäjälle, mutta onneksi omassa firmassani ei juurikaan muita muutoksia tule.
Viime maanantaina, kun olin Dermalogican koulutuksessa, niin lounaalla puheenaihe oli tämä, miten kalliiksi muutokset tulevat. Monessa kauneushoitolassa on paperiesitteitä ja niihin pitää hinnat muuttaa tai painattaa uusia esitteitä. Erilaisia laskutusohjelmia käyttävät yrittäjät joutuvat ostamaan uusia ohjelmia, koska kaikkiin ei saa alv-päivityksiä muutettua. 


Sote-rekisteri on susi

Toinen asia, mikä hallituksen toimissa ärsyttää, on vuodenvaihteessa voimaan tullut sote-rekisteri. Terveydenhoidon ammattilaisten pitää ilmoittautua sote-rekisteriin yrittäjäksi alettuaan. Esimerkiksi hierojat, fysioterapeutit, sairaanhoitajat ja lääkärit kuuluvat tämän sote-rekisterin piiriin.
Nyt tuo rekisteri on täysin tukossa ja kestää jopa 6 kk eli puoli vuotta ennen kuin rekisteröinti on hyväksytty. Odotusaikana ei voi töitä tehdä, koska ei saa potilasvahinkovakuutusta. Suomen Fysioterapia ry, Suomen yrittäjät ja Suomen yrittäjänaiset ovat tehneet asiasta useita kannanottoja, mutta asia ei etene. 
Yrittäjällä pitää olla toimitila valmiina ennen kuin ilmoittautuu rekisteriin, koska siinä kysytään työtilan osoite. Sitten maksellaan puoli vuotta turhaan vuokria, kun odotellaan rekisteröintiä, eikä voi tehdä töitä.
En ole ikinä ennen törmännyt näin älyttömään yrittämisen esteeseen. Valtiovalta tyrkyttää yrittäjyyttä kaikille ja joka tuutista toitotetaan, että yrittäjiä tarvitaan lisää. Sitten, kun joku terveydenhoitoalan ihminen päättää lähteä yrittäjäksi, niin tie nousee heti pystyyn. 
Rekisteröinti ei edes ole mikään kovin iso prosessi, vaan siinä tarkastetaan, että ilmoituksen tehnyt henkilö on saanut todistuksen siitä paikasta, mistä kertoo sen saaneensa. Käsitykseni mukaan siinä ei kovin kummoisia taitoja vaadita, mutta nyt työntekijöitä on liian vähän ja rekisteröinti on jumissa. Asiaa on ajettu ja nostettu julkisuuteen keväästä asti, mutta mitään helpotusta ei ole näkyvissä.





⭐️ Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 20.8.–2.9.-24.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

perjantai 30. elokuuta 2024

Dermalogican Skin Forum oli upea koulutuspäivä

Tämä viikko on kouluttautumista täynnä, koska maanantaina 26.8. oli Dermalogican Skin Forum -tapahtuma Helsingissä ja perjantaina eli tänään 30.8. vuorossa on iS Clinicalin Platinum-asiakkaiden tapaaminen.




Skin Forum antoi työmotivaatiota

Minulla ei yleensäkään ole puutetta työmotivaatiosta, mutta maanantain koulutuksen jälkeen olin aivan täpinöissäni kaikista uusista opeista. Dermalogica ja iS Clinical järjestävät kumpikin erittäin laadukkaita koulutustilaisuuksia, joiden avulla kosmetologit pysyvät kartalla ihonhoidon kehityksessä.
Dermalogican Suomen kouluttaja on Mari Salokannel ja hän on vastannut meidän koulutuksesta yli parikymmentä vuotta. Hänestä voin sanoa, että hän on yksi parhaista kouluttajista, mitä tiedän ja odotukset ovat aina korkealla, kun tiedän hänen olevan puheenvuorossa.
Dermalogican yksi toimintaperiaate on juuri tämä hyvä koulutus. Ellet osallistu tarpeellista määrää heidän järjestämiin koulutustapahtumiin, koko sarja otetaan pois myynnistä. Näissä ammattilaissarjoissa on aina eri tuotteet hoitotyöhön ja kotikäyttöön. Ei olisi mitään järkeä tehdä kasvohoitoja samoilla tuotteilla, mitä asiakas voi käyttää kotona.
Hoitotyöhön tarkoitetut tuotteet ovat vaikutusainepitoisuuksiltaan todella tehokkaita ja niitä pitää osata käyttää oikein, jotta lopputulos on paras mahdollinen. Sitten kotihoitotuotteilla jatketaan hoitolahoidon vaikutuksia. 
Nyt uutuusesittelyssä oli ammattikäyttöön tarkoitettu naamio, mitä käytetään vaativien kasvohoitojen päättämiseen. Esimerkiksi Dermatude-kasvohoito (185€) voidaan päättää tällä uudella naamiolla.



Ihotautilääkärin puheenvuoro

Paikalla oli myös lääketieteen tohtori ja ihotautilääkäri Ville Kiiski, joka kävi läpi erilaisia ihonhoitomenetelmiä. Hän on hyvin perehtynyt kosmetologin palveluihin ja tekee paljon yhteistyötä helsinkiläisten kosmetologien kanssa. 
Hän kertoi, että plastiikkakirurgiassa on siirrytty uudenlaiseen ajatteluun. Enää ei tehdä mitään massiivisia kasvojenkohotuksia, joista näkee heti, että kasvoja on korjailtu. Nykyisin tehdään pienempiä toimenpiteitä useampi, millä saadaan nuorekkuutta ulkonäköön, mutta luonnollisen näköisesti. Myös rintaimplantit eivät enää ole puolenlitran pusseja, vaan moni haluaa kohtuullisen kokoiset rinnat. Tämä muutos kuulosti kyllä hyvältä, koska ainakin itse kauhistelen ylisuuria rintoja ja överiksi menneitä huulitäytteitä.
Tuo koulutuspäivä oli Helsingissä Hotelli Mariassa Mariankatu 27 ja se oli paikkana upea. Luentosali oli silmiä hivelevän kaunis ja siellä oli ihanat kattokruunut. Sen verran piti kerrata historiaa, että tuo Mariankatu on nimetty Aleksanteri I:n äidin Maria Fjodorovnan mukaan. Kruununhaka on täynnä upeita vanhoja rakennuksia ja aloin kovasti kiinnostumaan alueen historiasta. Yleensäkin minun pitäisi perehtyä paremmin kotimaan historiaan, eikä aina vain ihastella muiden maiden pääkaupunkeja.





⭐️ Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 20.8.–2.9.-24.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

torstai 29. elokuuta 2024

Muutoksien viikonloppu

Varmaan kaikki tietävät, että arvonlisävero nousee puolitoista prosenttia ensi sunnuntaina 1.9. ja siitä kirjoitinkin jo alkuviikosta. Hoitolassani tapahtuu myös muita muutoksia ja nämä osuvat juuri samaan viikonloppuun kuin alv:n korotus.




Someapulainen vaihtuu

Minulle on hyvin tärkeää, että yritykseni ja hoitotyöni uudistuu samaan tahtiin kuin maailma muuttuu, enkä missään tapauksessa halua polkea paikallani. Sosiaalinen media on nykyään aivan välttämätön apuväline, mitä kautta voin levittää tietoa osaamisestani ja työstäni. 
Tähän asti sosiaalista mediaa on apunani hoitanut Kaisa Kauppila Kaisavisio-yrityksestä, mutta nyt tekijä vaihtuu ja uusi on Miia Salminen Sisältöstudio Miia Salmiselta. Kaisa on helsinkiläinen, mutta Miia on Hattulasta ja kuuluu samaan yrittäjänaisten verkostoon, kuin minäkin. 
Osallistun erääseen yrittäjäprojektiin, mitä kautta itsekin opin entistä enemmän päivittämään sosiaalisen median kanavia. Miia Salminen ohjaa tekemisiäni ja kehitämme yhdessä entistä parempia konsteja, joilla pystyn jakamaan ammattitaitoani mahdollisimman monille.
Suuret kiitokset Kaisalle näistä kuluneista vuosista, mutta nyt on kummankin aika taas siirtyä eteenpäin ja tuleviin haasteisiin. Odotan innolla tämän uuden projektin aloitusta ja yhteistyötä Miian kanssa. 


Monta muutosta yhtäaikaa

Kerron näistä muutoksista etukäteen senkin takia, että siirtymävaiheessa voi eteen tulla ongelmia, joihin emme ole osanneet varautua. Pahoin pelkään, että moni järjestelmä saattaa kaatua, kun kaikki suomalaiset yrittäjät ovat yhtäaikaa netissä tekemässä päivityksiään. 
Toivon tietysti, että kaikki ovat tähän alv:n muutokseen niin hyvin valmistautuneet, ettei ongelmia tulisi. Lähinnä pelkään verkkokauppani toiminnan katkosta, kun kaikki muutkin ovat tekemässä muutoksia hintoihin. Ne ovat niin isoja asioita, etten itse pysty niihin vaikuttamaan ja pitää vain toivoa, ettei verkkokauppaani tule häiriöitä. 
Hoitolaan tulee uusi kassajärjestelmä ja sen pitäisi olla käytössä maanantaina 2.9. Siinäkin on taas paljon opettelemista ja pahoin pelkään, ettei apua saa kovinkaan helposti, koska kassakoneita myyvät firmat ovat aivan ruuhkautuneet. 
Miia on tällä viikolla tutustunut somekanaviin ja blogiin, joten uskon sen menevän jouhevasti. Mitään suurta muutosta ei heti alkuun ole tarkoituskaan tehdä, mutta syksyn mittaan yleisilmettä verkkosivuissani muutetaan ja modernisoidaan. 
Eniten olen innoissani videoiden tekemisestä, jotka ovat Miian tärkeä osaamisalue ja videoiden avulla pystyn entistä paremmin neuvomaan asiakkaitani ihonhoidossa. Minulla on myös haaveena tehdä oma podcast tai youtube-videoita sotahistoriasta. Otsikko voisi olla ”sotahistoriaa naisen silmin” ja lyhyissä videoissa voisin kertoa tarinoita sotahistoriasta ja esimerkiksi Suomen talvi- ja jatkosodasta. 
Olen ennenkin kertonut, että olen huolissani siitä, miten heikosti historiaa tunnetaan. Tällaisten lyhyiden tarinoiden avulla voisin jonkin verran edistää historiatietoutta.





⭐️ Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 20.8.–2.9.-24.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

keskiviikko 28. elokuuta 2024

Suvaitsevaisuus on osa sivistystä

Nykyään mediassa ja politiikassakin keskustellaan ja suorastaan riidellään rasismista, äärioikeiston noususta, sukupuolten tasa-arvosta, sananvapaudesta ja monista muista ihmisyyteen ja suvaitsevaisuuteen liittyvistä asioista.




Jokainen ihminen pitää hyväksyä sellaisena kuin on

Koen itse olevani suvaitsevainen ihminen, enkä arvota toisia ihonvärin, sukupuolen, poliittisten näkemysten tai uskonnon perusteella. Itselleni miesten ja naisten välinen tasa-arvo on tärkeä asia ja olen aktiivisesti itse pyrkinyt sitä lisäämään. Voisin sanoa jopa olevani feministi. 
Kuitenkin jossain kohtaa nämä tasavertaisuuteen pyrkivät asiat ovat menneet överiksi. Voi olla, että mielipiteeni on vanhanaikainen, enkä osaa ajatella asioita tarpeeksi monipuolisesti. Toivonkin, että lukijat kommentoisivat ajatuksiani ja varsinkin haluaisin nuorempien lukijoiden mielipiteitä.
Tämä asia nousi mieleeni, kun katsoimme jotain amerikkalaista tai brittiläistä tv-sarjaa, joka kertoi Venäjästä 1900-luvun alusta ja tsaarin vallan kukistumisesta. Siinä näytettiin, miten aatelisto ja ylhäisö elivät yltäkylläisyydessä, vaikka köyhä kansanosa näki nälkää. Osa aatelistoa näyttelevistä henkilöistä oli tummaihoisia tai afro-amerikkalaisia. Siinä kohtaa mielestäni tasa-arvo meni ihan överiksi ja historian vääristelyksi. 
Venäjällä ei ollut mustia ihmisiä juuri ollenkaan 1900-luvun alussa, eikä ainakaan aatelistossa. Tv-sarjassa myös Stalinin kaveri Lev Kamejevia näytteli musta mies. Mietin, miten tämä sekoittaa ihmisten historiakäsityksiä, jos tällaisiin esityksiin luotetaan. Olen jo muutenkin huolissani siitä, miten vähän ihmiset ovat kiinnostuneet historiasta ja heille on helppo syöttää vääristynyttä propagandaa, kun perustiedot puuttuvat. 
Venäjällä ei todellakaan ollut tummia ihmisiä ja venäläiset maaorjat olivat valkoisia, eikä mustia, niin kuin orjat olivat Amerikassa. Muista yhden tarinan, missä kerrottiin Venäjälle tulleesta mustasta miehestä. Pietari Suuri matkusti paljon ja otti oppia muiden maiden tekemisistä ja joltain matkaltaan hän toi itselleen mustan palvelijan. Pietari Suuri eli 1672-1725 ja tämä hänen palvelijansa nousi hyvään asemaan, mutta hän oli jo tsaari Nikolai II:n aikoina sekoittunut täysin Venäjän kansaan. Minusta historiaa ei pitäisi näin muutella, koska se luo ihan väärän käsityksen menneisyydestä.


Pigmenttiläiskiä vaalennetaan

Omassa työssäni on yksi kohta, mikä minua hiukan ihmetyttää ja pidän sitä saivarteluna. Nykyisin ei saa sanoa, että pigmenttiläiskiä vaalennetaan, vaan se korvataan yleensä sanalla kirkastaa tai tasoittaa ihon väriä. Kaikkien pigmenttiläiskiin tarkoitettujen tuotteiden nimi on muuttunut ja esimerkiksi iS Clinicalin Whitening Serum on nykyisin Brightening Serum ja samoin on tehty Dermalogicalla. 
Ilmeisesti ihmisten yhdenvertaisuutta ajatellen ei haluta korostaa sitä, että pyritään vaaleaan ihoon. Tämä on kuitenkin selvä totuus, koska etenkin Kaukoidässä Thaimaassa, Vietnamissa ja Koreassa suurin osa kosmetiikasta sisältää näitä pigmenttiä vaalentavia ainesosia. 
Meillä Euroopassa ja Amerikassa on taas niin päin, että ihmiset haluavat ruskettua ja saada tummemman ihon värin. Heille on tarjolla monia itseruskettavia hoitotuotteita, mitä Aasiassa ei juurikaan myydä. Esimerkiksi olessani Vietnamissa muutama vuosi sitten huomioin, että Dermalogicaa oli kyllä myynnissä kauneushoitoloissa, mutta ainoastaan PowerBright -hoitolinjan pigmenttiä vaalentavat tuotteet.
Tämä on sinänsä kummallista, että ihminen aina haluaa jotain muuta, kuin mitä itsellä jo on. Me vaaleaihoiset haluamme tumman ja ruskean ihonvärin ja monet tummaihoiset haluavat vaalentaa ihoaan. 
Noudatan näissä blogiteksteissä tätä käytäntöä, että puhun ihon värin kirkastamisesta, koska en missään tapauksessa halua loukata ketään. Hoitolassa jutellessani asiakkaille minulta kyllä lipsahtaa tuo vaalentaa sana ja siihen ei ole vielä kukaan puuttunut. Yritän kuitenkin noudattaa nykyään hyväksyttyjä ilmaisuja, jotten tuottaisi mielipahaa kenellekään. 





⭐️ Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 20.8.–2.9.-24.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

tiistai 27. elokuuta 2024

Arvoisa maatalouskosmetologi käynnistäkää traktori!

Loppukesän aikana olen paljon pohtinut ihmisten suvaitsevaisuutta ja erilaisuuden sietokykyä. Suvaitsevaisuus on vähenemässä ihan koko maailmassa ja äärioikeiston nousu Euroopassa vie politiikkaa aina vain ahdasmielisemmäksi.


Henkisesti kehittynyt ihminen on suvaitsevainen

Olen vahvasti sitä mieltä, että ihmisen henkiseen kehitykseen kuuluu myös suvaitsevaisuuden lisääntyminen. Mitä kapeampi ihmisen ajattelumalli on sitä helpommin osoitellaan sormella erilaisia ihmisiä ja paheksutaan heitä. 
Pidän myös suvaitsemattomuutta suurena esteenä luovuudelle ja ihmisen henkinen kehitys kapeutuu. Mieleeni tulee useita esimerkkejä, joihin olen itse elävässä elämässä törmännyt. Minua kirvelee vieläkin, että jälkikäteen on selvinnyt minun työntekijöiden huono käytös monessa tilanteessa. Olin niin naiivi, että kuvittelin kaikkien olevan yhtä suvaitsevaisia kuin itse olen. 
Hoitolassani kävi 1980-luvulla jalkahoitoasiakkaita monista laitoksista esimerkiksi Hattelmalan mielisairaalasta ja Hämeenlinnan vankilasta. Niihin aikoihin ihmiset jo uskalsivat tuoda esiin homoseksuaalisuutensa. Itselleni on itsestäänselvyys kohdella ihmisiä tasavertaisesti tulivat he mistä hyvänsä. 
Näin ei ollut työntekijäni kohdalla ja minulle oli järkytys, miten rumasti hän käyttäytyi vankeja kohtaan. Nämä vangit olivat aina hiljaisia ja rauhallisia ja heillä oli tietysti vartija mukana. Tässä tilanteessa huonosta itsetunnosta kärsivä työntekijäni oli valtansa huipulla, kun sai pomottaa ja karjua asiakkaalle. Jälkikäteen kuulin, että sama käytös kohdistui myös Hattelmalan potilaisiin, joilla myös oli hoitaja mukana. En pystynyt muuttamaan toisen käytöstä, vaikka kuinka selvitin hänelle hyviä asiakaspalvelutaitoja. Muuta mahdollisuutta ei ollut kuin tehdä itse nämä asiakkaat, jottei hän päässyt pörhistelemään ylimielisyydellään. 
Onneksi työntekijä irtisanoutui aika pian ja lähti opiskelemaan sairaanhoitajaksi. En voi kuin toivoa, ettei hän päässyt siinä työssä tuottamaan lisää mielipahaa.


Erilaisuuden sietäminen on monelle ongelmallista

Itselläni on monia kokemuksia siitä, miten ihmiset suhtautuvat erilaisuuteen. Olen koko työelämäni ajan ollut monen mielestä omituinen ja erikoinen tapaus. Suurin syy ihmisten hämmästelyyn on se, etten mahdu streotyyppiseen käsitykseen kosmetologista. Joudun aina todistamaan, että osaan lukea ja kirjoittaa, eikä minua pidä kohdella blondi bimbona. 
Se, että olen ollut vuodesta 1987 sivutoiminen maanviljelijä on monelle ihan käsittämätön asia. Monen oli vaikea ymmärtää, että voin oman työpäiväni jälkeen mennä traktorilla äestämään niin kuin nuorempana tein. Luovuin pari vuotta sitten maataloudesta, mutta edelleen mietin, miten viljat nousevat oraalle, sataako oikeaan aikaan tai onko syksy liian märkä puimiseen. 
Toinen outous minussa monen mielestä on tämä sotahistoriaharrastukseni. Olen kokenut jopa, että se herättää vihaa joissakin ihmisissä. Joskus olen kuullut arvosteluja mielenterveydestäni ja siitä, uskaltaako minulle tulla kasvohoitoon, kun harrastukseni on sellainen. Ilmeisesti jotkut pelkäävät, että tempaisen konekiväärin kaapistani kesken kasvohoidon. 
Varmaankin rasittavin tilanne erilaisuuteni takia oli eräässä työryhmässä 2000-luvun alussa, missä oli jäseniä ympäri Hämettä. Itse edustin yrittäjänaisia ja ryhmässä oli mukana miehet Pro Agrialta ja maatalousministeriöstä. He tiesivät maatalousyrittäjätaustastani ja tulivat aina lounaalla viereeni keskustelemaan asiasta. 
Työryhmän vetäjä oli minua kymmenkunta vuotta vanhempi virkamies, joka ei ymmärtänyt maataloudesta yhtään mitään. Hän myös kuvitteli, etten minäkään ymmärrä ja olen jotenkin muutenkin vajaaälyinen. Ryhmän vetäjä änkesi aina mukaan tuohon maatalouskeskusteluun ilmeisesti tarkoituksenaan auttaa minua ymmärtämään, mitä nämä kaksi maa- ja metsätieteen tohtoria puhuivat. Tilanne oli todella kiusallinen, koska hän itse ei ymmärtänyt puheenaihetta ja aina kun jompi kumpi miehistä kysyi minulta jotain, hän ikäänkuin käänsi sen minulle ja väänsi rautalangasta kysymyksen ja vastasi siihen puolestani. 
Kumpikin miehistä huomasi tilanteen ja he yrittivät kohteliaasti sanoa, ettei minun puolestani tarvitse puhua, mutta hän jatkoi tuota ne pari vuotta, mitä työryhmässä olin. Minä olen siis ilmielävä maatalouskosmetologi ja olen ylpeä tästä nimityksestä.




⭐️ Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 20.8.–2.9.-24.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

maanantai 26. elokuuta 2024

Arvonlisäveron korotus tulee voimaan 1.9.

Aika moni on varmaankin tietoinen tästä arvonlisäveron muutoksesta vanhasta 24% uuteen 25.5%, joka tulee voimaan syyskuun alussa. Kuluttajille se tarkoittaa hinnan nousua, joka on hyvin vähäinen ja tuskin aiheuttaa muutoksia asiakaskunnassani.




Valtion kassa on tyhjä

Tietysti on ymmärrettävää, että kun valtion kassa huutaa tyhjyyttään, jostain rahaa pitää kerätä. Suomi ei voi vain velkaantua, koska sellaiselle tulee huono loppu. En ole mikään ekonomisti, mutta ehkä alv:n korotus on reiluin vaihtoehto. Ne, jotka kuluttavat joutuvat maksumiehiksi. Vaikeinta on se, että korotus koskee monia ihmisille välttämättömiä asioita ja heikossa asemassa olevien elämä entisestään vain kapenee ja kurjistuu. 
Tunnen suurta myötätuntoa esimerkiksi yksinhuoltajia kohtaan ja niitä, jotka yrittävät tulla toimeen pienellä eläkkeellään. Hyvin moni naisyrittäjä saa tosi pientä eläkettä ja siksi moni ei edes pysty lopettamaan työntekoa. Myös itselläni on tämä tilanne, koska olin kahdeksantoista, kun aloitin yrittäjänä, enkä tippaakaan osannut ajatella eläkeikää. Maksoin ensimmäiset vuosikymmenet hyvin pientä yel:iä ja minulla ei olisi ollut varaakaan suurempiin maksuihin. 
Tämä arvonlisäveron korotus tarkoittaa sitä, että jokaisesta satasesta valtio ottaa 1,50 euroa enemmän kuin tähän asti. Nyt siis jokaisesta hoitolaani tulevasta satasesta menee verottajalle suoraan 25,50 € ja sen lisäksi vielä ennakkoverot. 
Toivottavasti kaikki yrittäjät lisäävät tämän korotuksen hintoihin, eivätkä yritä kituuttaa entistä pienemmällä voitto-osuudella. Valitettavasti omalla alallani monella hinnoittelu on niin pielessä, etten ymmärrä, millä he elävät. Voi olla, että elävät hyvinkin, koska tilastojen mukaan kauneudenhoito- ja kampaamopalveluista jo puolet tehdään pimeästi, eikä makseta senttiäkään veroa. 
Hämeen Sanomissa oli vertailtu eri kynsisalonkeja ja halvimmillaan geelikynnet, joita tehdään ainakin tunnin verran, maksoivat 30€. Siitä ei tekijälle jää oikeastaan kulujen jälkeen yhtään mitään. Mitään työtä ei pysty yrittäjänä tekemään edes arvonlisäverottomana alle 45€ tunti, koska verot ja yel vievät vähintään puolet ja niiden päälle vielä muut kulut. Toivoisin, että kuluttajat olisivat valppaita, eivätkä käyttäisi palveluja, jotka ovat selvästi harmaata taloutta. 



Arvonlisäveron korotus tulee yrittäjälle kalliiksi

Pienyrittäjät ovat todella käärmeissään hallitukselle tästä veronkorotuksesta, joka ei ole tasaluku, vaan 25,5%. Olisi ollut järkevämpää, jos se olisi 25% tai 26%. Nyt vanhemmat kassajärjestelmät eivät tunnista tätä puolikasta prosenttia ja kassakoneet pitää uusia. Myös itselläni on ilmeisesti tämä tilanne ja se kyllä harmittaa. Nyt myös konttoritarvikefirmat, jotka myyvät kassajärjestelmiä, ovat ruuhkautuneet, eikä apua kovin äkkiä saa. Itse en olisi muuten tarvinnut uutta kassakonetta, mutta nyt se on pakko uusia. Arvelisin, että uusi järjestelmä kustantaa 500-1000€.
Tämä ei kuitenkaan ole ainoa kulu, mikä pienyrittäjille tulee, vaan meillä menee aikaa nyt näihin hinnanmuutoksiin ja se on pois tuottavasta työstä. Kaikki paperimateriaali pitää uusia eli esitteet, hinnastot yms. missä hinnat ovat näkyvillä. 
Itselläni suurin työ kohdistuu verkkokauppaani. Verkkokauppajärjestelmä kyllä muuttaa tuon prosenttiluvun ja lisää sen hintoihin, mutta loppu pitääkin tehdä manuaalisesti. Minulla hinnat ovat aina tasaeuroja sekä hoidoissa, että hoitotuotteissa. Nyt tuo alv:n muutos tuo niihin senttejä päälle ja kaikki hinnat pitää itse käydä läpi ja pyöristää tasaeuroksi. 
Tämä ei olekaan mikä pikkuhomma ja ostan palvelun toiselta yrittäjältä, koska oma aikani ei tuohon muutokseen riitä. Pelkään myös, että joku järjestelmä kaatuu tai tulee joku laajempi ongelma, kun kaikki Suomen yrittäjät päivittävät hinnastojaan yhtäaikaa. 
Mietin mielessäni, että miten paljon hallitus ja virkamiehet pohtivat sitä, mikä työmäärä ja maksu yrittäjille kaatuu tästä muutoksesta. Tietysti loppupelissä tämän kaiken maksaa aina kuluttaja. Toivon kuitenkin, että tämä korotus auttaisi Suomen talouselämää, eikä muita veronkorotuksia tulisi vähään aikaan. 




⭐️ Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 20.8.–2.9.-24.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

sunnuntai 25. elokuuta 2024

Kirjat, jotka saivat minut hurahtamaan historiaan

Olen ollut historian ja sotahistorian lumoissa aivan pienestä pitäen eli siitä saakka, kun opin lukemaan. Äitini kannusti minua kirjojen pariin ja luin lapsena paljon hänelle ääneen. Kirjat olivat hyviä ystäviä ainoalle lapselle syrjäisessä pikkukylässä.




Kaikki alkoi Aku Ankasta

Voin sanoa, että kiinnostus historiaan alkoi Aku Ankasta ja siinä seikkailleesta Hiawatha intiaanista. Silloin sarjakuvissa valkonaamat jahtasivat punanahkoja, mutta nykyään niin ei saa enää sanoa. Aloittaessani oppikoulun 11-vuotiaana vietin kaikki iltapäivät kirjastossa odottamassa linja-autoa. Voin sanoa, että niinä vuosina luin lähes jatkuvasti kirjan per päivä. 
Sarjakuvat ovat lapselle aina mieleisiä ja Aku Ankan lisäksi tykkäsin Lucky Lukesta, Asterixista ja Ahmed Ahneesta. Näissä kaikissa oli historiaa. Asterix sijoittui roomalaisten aikakauteen, Lucky Luke kertoi Amerikan villin lännen valloituksesta ja Ahmed Ahne kuului Lähi-Idän arabivaltioihin. 
Hiawatha ja Lucky Luke saivat minut kiinnostumaan Amerikasta, villin lännen valloituksesta ja intiaanisodista. 
Sarjakuvista siirryin oikeisiin kirjoihin ja luin innolla Zane Greyn kirjoja lännen miehistä ja intiaaneista ja aloinkin selvittämään tarkemmin miten Amerikka valloitettiin alkuperäiskansaltaan eli intiaaneilta. Sitten, kun olin toisella kymmenellä hurahdin Margaret Mitchellin Tuulen viemään, joka kertoi Amerikan sisällissodasta. Sen jälkeen luin kaiken, mikä kertoi Amerikan sisällissodasta (1861-1865) ja sitten myös Amerikan vapaustaistelusta (1775-1783). Muistan lukeneeni näistä väärässä järjestyksessä, enkä aikajärjestyksessä, joten kiinnostuin vasta sisällissodan jälkeen Amerikan itsenäistymisestä. 
Amerikasta olikin hyvä siirtyä Vietnamin sotaan ja Korean sotaan ja ylipäätään Aasian tilanteeseen. Enää en muista, mitä kirjoja aiheesta luin, mutta nämä aiheet minua kiinnostivat kosmetologikouluaikoina.


Fiktio auttoi kiinnostumaan faktasta

Alle nelikymppisenä luin vielä paljon fiktiivisiä tarinoita ihmisten selviytymisestä sodista. Silloin se oli hyvä pohja faktatiedolle ja historia tuli siten lähelle kevyemmässä muodossa. Nykyisin en enää lue kuin tietokirjoja. 
Parikymppisenä aloin kiinnostumaan toisesta maailmansodasta, mutta lähinnä juutalaisten kohtalosta. Luin Leon Urisin ja Herman Woukin kirjat ja varsinkin Leon Urisin Exodus vaikutti minuun syvästi. Sen vaikutus tuntuu vieläkin ja nykyisessä Gazan ja Israelin tilanteessa ymmärrän hyvin myös Israelin teot. Israel ja Lähi-Itä olivat kiinnostukseni kohde 1980-luvulla ja silloin matkustinkin Israelissa, Jordaniassa, Syyriassa, Tunisiassa yms.
Vahvan herätyksen toisen maailmansodan tapahtumiin koin lukiessani Regine Deforgesin kirjasarjan Sininen polkupyörä, Viettelysten Pariisi ja Rakkauden riemukaari. Nämä ovat juuri ilmestyneet Storytelliin äänikirjoina ja ajattelin lukea tai kuunnella ne uudelleen. 
Aloin siirtymään tietokirjoihin ja elämäkertoihin joskus 1990-luvulla ja oli mielenkiintoista lukea ihmisistä, jotka itse olivat kokeneet ensimmäisen tai toisen maailmansodan. Esimerkiksi venäläinen fyysikko ja toisinajattelija Andrei Saharov ja hänen vaimonsa Jelena Bonner tekivät kirjoillaan minuun suuren vaikutuksen. 
Maailma on niin paljon muuttunut siitä, kun aloitin harrastukseni. Lapsuudessani tieto haettiin tietosanakirjoista ja kirjat käytiin konkreettisesti kirjastosta lainaamassa. Nykyisin kaikki on helpompaa, kun kirjat löytyvät e-kirjoina tai äänikirjoina Storytellistä, Nextstorysta tai muista sovelluksista. Tietoa löytyy netistä ja kaikki asiaan liittyvä on heti saatavilla. 
Olen hyvin kiitollinen siitä, että äitini ohjasi minut niin vahvasti kirjojen pariin ja myös osti pienellä palkallaan minulle kirjoja, joita opin arvostamaan. 





lauantai 24. elokuuta 2024

Kuorinta on tarpeellista lähes kaikille ihotyypeille

Ihotyypin mukainen kuorinta on hyvin tärkeä osa ihon tehokasta kotihoitoa. Ainoastaan ruusufinni-iholle ja atooppiselle iholle kuorinnan tarve pitää harkita yksilöllisesti. Kuorinta vaikuttaa oleellisesti kaikkien muidenkin hoitotuotteiden imeytymiseen.


Dermalogican kuorintatuote Liquid Peelfoliant nyt Tähtitarjouksena 2.9.-24 asti!


Kuori iho säännöllisesti

Kuorinta kannattaa ottaa säännölliseksi ihonhoitorutiiniksi niin, että sen tekee esimerkiksi määrättyinä viikonpäivinä. Jotkut kuorivat ihonsa aina saunomisen yhteydessä ja toiset esimerkiksi hiustenpesupäivänä. Tähtitarjouksena olevaa Dermalogican Liquid Peelfoliantia NYT 53€ (norm.68€) voi käyttää 2-3 päivän välein ihotyypistä riippuen.
Moni ikäiseni välttelee kuorintaa, koska on joskus menneisyydessä oppinut, että kuorinta ohentaa ihoa. Tämä on täysin aikansa elänyt käsitys ja se pitää unohtaa. Juuri vanheneva iho tarvitsee erityisesti kuorintaa, jottei hilseily jää ihon pintaan paksuna harmaana kerroksena. 
Ikääntyessä ihon elävä solukerros ohenee, mutta tuo hilseilevä kuollut solukkokerros paksunee, koska ihon uudistuminen hidastuu. Kun ihon uudistuminen hidastuu se ei työnnä tieltään pois kuolleita soluja tarpeeksi nopeasti ja siksi hilseilykerros vain paksunee. 



Nopea ja helppo kuorinta

Dermalogican Liquid Peelfoliant on helppo ja nopea käyttää, joten kiireisyyttä ei voi käyttää tekosyynä. Ensin iho puhdistetaan normaalisti puhdistustuotteilla ja sitten levitetään ohut kerros tätä geelimäistä Liquid Peelfoliantia. Kuorinta saa vaikuttaa kolme minuuttia ja sitten se huuhdellaan pois ihonlämpöisellä vedellä. 
Sitten, kun pääsee säännölliseen rytmiin kuorinnassa, alkaa jo itse tunnistamaan, miten liian pitkä kuorintaväli tekee ihon paksun ja kireän tuntuiseksi sekä harmaan näköiseksikin. Hyvin kuoritulle iholle kaikki hoitotuotteet imeytyvät todella hyvin ja tämänkin huomaa ihon tuntemuksissa. 
Etenkin meikki levittyy paljon paremmin, kun iho on kuorittu. Meikkivoide levittyy tasaisesti ja ihosta tulee sileämpi ja kuulakkaampi. Ellei ihoa kuori säännöllisesti, meikki nimenomaan kasautuu näihin hilseilykohtiin ja ihon epätasaisuus vain korostuu. 




⭐️ Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 20.8.–2.9.-24.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

perjantai 23. elokuuta 2024

Sileä iho meikinpohjustustuotteilla

Olen kesän aikana yrittänyt saada tarjoukseen meikkituotteita, koska haluan korostaa sitä, että meikkejä pitää vaihtaa monestakin syystä. Hygieniankin vuoksi ei kannata käyttää vuosikausia samoja meikkituotteita.


Meikinpohjuste eli primer tekee ihosta sileän ja meikistä siistin sekä kestävän.


Uudista meikkituotteet

Välillä joku poikkeaa hoitolassa kysymässä meikkituotetta, joka on lopetettu kymmenisen vuotta sitten. Ihmisillä saattaa olla käytössä esimerkiksi kiinteä puuteri vuosikausia ja tuotteen koostumus on takuulla muuttunut ja siinä elää miljoona pöpöä, jotka lisäävät tulehtuneiden finnien syntymistä. 
Luomivärit voivat kovettua vanhetessaan ja silmämeikki ei enää levity. Yli nelikymppisenä siisti meikki on tärkeämpää kuin nuoremmilla, koska tuhruinen meikki korostaa juonteita ja muita ihon virheitä. Kuivuneilla ja paakkuisilla luomiväreillä tai ripsiväreillä ei saa aikaan siistiä meikkiä. 
Meikkimuoti myös elää ja miettikää, onko järkevää käyttää samoja värejä ja tyylejä kuin parikymppisenä. Usein jämähdetään siihen värimaailmaan, mikä on ollut tarjolla silloin, kun meikkaaminen on aloitettu, eikä se sovi nykyiseen meikkimuotiin.
Erilaiset meikinpohjustusaineet eli primerit ovat loistava keksintö ja kaikkien yli nelikymppisten kannattaa suosia niitä. Tottakai ne ovat nuoremmillekin tärkeitä, mutta yleensä he osaavatkin niitä käyttää. Moni omassa ikäluokassani ei ole kuullutkaan mistään meikinpohjustusaineesta ja tuskin olisin itsekään, ellen tekisi tätä työtä. Suosittelen lämpimästi tutustumaan näihin meikinpohjustustuotteisiin, jotka parantavat meikkien pysyvyyttä ja rypyt sekä uurteet siliävät.


Youngbloodin Mineral Primer on huipputuote

Tähtitarjouksena on Youngbloodin Mineral Primer NYT 55€ (73€) meikinpohjustusaine, joka on huippukeksintö ja erittäin suosittu tuote. Mineral Primer on täysin väritön geelimäinen tuote, joka silottaa ihon pikkurypyt, supistaa huokoset ja parantaa meikin pysyvyyttä. 
Tämä Mineral Primer levitetään päivävoiteen päälle ja sen päälle sitten meikkivoide. Suosittelen Mineral Primeria päivävoiteen päällä, vaikka muuta meikkiä ei käyttäisikään. Se tekee iholle suojakerroksen ja talven tuulet, vesisateet ja kuiva huoneilma eivät pääse ihoa rasittamaan. Nyt, kun Dermalogican Barrier Repair on lopetettu tuote, tämä YB:n Mineral Primer toimii saman tyyppisesti. 
Dermalogicalla on myös meikinpohjustusaine eli SkinPerfect Primer SK30 (58€), joka on hoitolani myydyin värillinen tuote. Suurin osa käyttää tätä SkinPerfect Primeria meikkivoiteen tapaan, eikä laita sen päälle enää muuta meikkiä. 
Suosittelen tätä YB:n Mineral Primeria tuon SkinPerfect Primerin alla eli ensin seerumi, sitten päivävoide ja Mineral Primer ja lopuksi SkinPerfect Primer SK30. Itse käytän nämä tuotteet joka aamu ja vielä lopuksi laitan YB:n Natural Mineral Foundation (65€) jauhemaisen meikkivoiteen. Nämä ohuet hyvälaatuiset tuotteet eivät tee mitään pakkelikerrosta, vaan iho näyttää sekä tuntuu luonnolliselta ja hyvältä.
Olen työssäni nähnyt, miten helposti jumiudutaan siihen meikkityyliin, mitä on opetellut teini-iässä, eikä siitä osata luopua. Mietin miltä nämä nykynuoret näyttävät viisikymppisenä raskaine ripsipidennyksineen ja täyteaineilla pullistetuilla huulilla. Silmäluomet ainakin lurpsahtavat huomattavasti nopeammin, koska eivät luomet kestä tekoripsien raskasta painoa. Vahvat ripsipidennykset painavat moninkertaisesti omiin ripsiin nähden ja se tulee näkymään silmäluomen venymisenä. Plastiikkakirurgeilla ainakin riittää töitä, kun näitä jälkiä korjataan.




⭐️ Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 20.8.–2.9.-24.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

torstai 22. elokuuta 2024

Huithapeli palaa ruotuun

Moni alkaa palailemaan villin ja vapaan kesän jälkeen takaisin työelämään ja ulkonäkö pitää saada katseet kestävään kuosiin. Jos kotihoito ja aurinkosuojat ovat kokonaan unohtuneet, suosittelen Nanolift-kasvohoitoa (137€), joka sopii kaikille.


Monilla saattaa kesällä mennä iho epätasapainoon ja tehokkain sekä nopein apu siihen on sopiva kasvohoito.


Nanolift-kasvohoito tuo iholle tasapainoa

Suurin osa asiakkaistani on vakioasiakkaita, jotka käyvät säännöllisesti 4-8 viikon välein joko Nanolift-kasvohoidossa tai Dermatude-kasvohoidossaeikä heidän ihollaan tapahdu mitään romahduksia lomakautenakaan. Vakioasiakkailla on myös säännöllinen kotihoito-ohjelma, joka takaa sen, että iho pysyy tasapainoisena, kirkkaana ja kuulaana. 
Kuitenkin muistan menneiltä vuosilta, miten uusien asiakkaiden iho oli kärsinyt kesän auringosta ja hoidon laiminlyönnistä. Monella iho oli totaalisessa epätasapainossa, joka näkyy hilseilynä, epätasaisena ihon värinä ja näppylöinä. 
Etenkin sekaiho tai rasvainen iho työntää näppyjä ja pikkufinnejä loppukesästä, kun hikoilu on lisännyt talineritystä. Helleaika lisää myös tulehdusta aiheuttavien bakteerien toimintaa ja finnejä syntyy tavallista enemmän. Mikäli aurinkosuojaus ei ole onnistunut, iho on myös kirjavan epätasainen väriltään ja uv-säteily, uiminen ja saunominen kuivattavat ihoa, mikä näkyy harmaana hilseilykerroksena. 
Nopein ja tehokkain konsti saada iho kuntoon on Nanolift-kasvohoito, joka tehdään aina ihotyypin mukaisilla tuotteilla eli se on aina täsmähoito jokaiselle asiakkaalle. Yksikin hoitokerta antaa näkyviä tuloksia ja hoidon vaikutuksia kannattaa tehostaa ihotyypin mukaisilla kotihoitotuotteilla.


Oikeat kotihoitotuotteet pidentävät kasvohoidon vaikutuksia

Nanolift-kasvohoidon vaikutuksia kannattaa ylläpitää oikein valituilla kotihoitotuotteilla. Tulee paljon halvemmaksi hankkia juuri ne kotihoitotuotteet, mitä iho tarvitsee, kuin ostaa satunnaisia purkkeja, joita ei pystykään käyttämään. Tiedän, että monilla menee paljon rahaa hukkaan, kun ostetaan muka edullinen tuote, mutta todetaankin parin päivän jälkeen, ettei iho tykännytkään siitä ja purkki päätyy roskiin. 
Tärkeät perustuotteet ovat puhdistusaine, kuorinta, hoitovoide, seerumi ja silmänympärysvoide. Monilla on näin loppukesästä pigmenttiläiskiä ja iho on muutenkin kirjava ja siihen auttaa parhaiten tehokas seerumi eli Dermalogican PowerBright Dark Spot Serum (105€), jota voi käyttää sekä aamulla että illalla. 
Aina sopiva hoitovoide on Dermalogican Intensive Moisture Balance (100ml 78€ ja 150ml 108€), joka käy yö- ja päivävoiteena. Se on helppo nopeasti imeytyvä kosteusvoide, joka sopii hyvin myös meikin alle.
Korostan vielä kotikuorinnan tärkeyttä, koska se lisää muiden hoitotuotteiden imeytyvyyttä ja sitä kautta ne myös vaikuttavat tehokkaammin.
Itse olen ilahtunut Tähtitarjouksena olevaan melko uuteen Dermalogican Liquid Peelfoliantiin NYT 53€ (norm.68€), joka on helppo ja nopea käyttää. Liquid Peelfoliant sopii kaikille ihotyypeille ja sitä kannattaa käyttää 2-4 kertaa viikossa. Ensin iho puhdistetaan puhdistustuotteilla ja sitten levitetään ohut kerros tuota geelimäistä kuorintaa. Sen annetaan vaikuttaa kolme minuuttia ja sitten se huuhdellaan pois runsaalla ihonlämpöisellä vedellä. 
Ihosta tulee raikkaan puhdas, ihon väri tasoittuu ja pienet kuivuudesta johtuvat rypyt silottuvat. Säännöllisesti kuoritulle iholle kaikki kotihoitotuotteetkin imeytyvät ja vaikuttavat kunnolla.




⭐️ Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 20.8.–2.9.24.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

keskiviikko 21. elokuuta 2024

Ikuinen syyllisyys

Olen viime kuukausina lukenut urakalla kirjoja, jotka kertovat toisen maailmansodan aikaisista natsien keskitysleireistä. Suorastaan kiusaan itseäni näillä kauhutarinoilla ja yritän tässä kirjoittaessani analysoida, miksi niin teen.




Kansanmurha

Natsi-Saksalla oli satoja keskitysleirejä kaikissa miehittämissään maissa ja niissä tapettiin julmasti juutalaisia ja romaneja vain heidän ”rotunsa” takia. Tietysti keskitysleireillä oli paljon myös sotavankeja, poliittisia vankeja, vastarintaliikkeen jäseniä ja jehovan todistajia. Kuitenkin minun mielestäni pahin oli tämä niin sanotun rodun perusteella tehty kansanmurha. Ihmisethän olivat ihan syyttömiä siihen, mihin ihmisryhmään he olivat sattuneet syntymään. 
Koen jollain tapaa syyllisyyttä koko ihmiskunnan puolesta, että sivistyneestä Euroopasta löytyi niin syvä viha, jotain ihmisryhmää kohtaan. Saksahan ei ollut mitenkään yksin syyllinen tähän juutalaisten joukkomurhaan, vaan miehitettyjen maiden poliisit ja siviilit innokkaasti ilmiantoivat juutalaisia läheisiään. 
Esimerkiksi Latvian pääkaupungissa Riikassa sekä Liettuan pääkaupungissa Vilnassa oli suuri osa juutalaisia ja heidät kaikki surmattiin lähes viimeiseen mieheen. Riikassa teloitettiin noin 50 000 juutalaista melko pian, kun Saksa oli miehittänyt Baltian. Riikan poliisikunta ei malttanut odottaa saksalaisia paikalle, vaan he ryhtyivät toimeen jo ilman erillistä käskyä. Sama toistui myös Ranskassa, jota pidetään sivistysvaltiona ja kulttuurin kehtona. Ranskan viranomaiset keräsivät ihan oma-aloitteisesti juutalaisia karkoitettavaksi enemmän kuin natsit pyysivätkään. Suomikaan ei ollut puhdas pulmunen, vaan meiltäkin luovutettiin kahdeksan juutalaispakolaista Saksaan, joista ainoastaan yksi selvisi elävänä keskitysleireiltä.


Miten minä olisin toiminut?

Varmaan suurin syy siihen, että kiusaan itseäni näillä kauhutarinoilla, on kysymys siitä, miten itse olisin tuona aikana toiminut. Olisinko liittynyt natseihin ja innoissani kuunnellut Hitlerin saarnoja ja tehnyt hitler-tervehdyksiä? Vai olisinko kyennyt vastustamaan tuota valtavirtaa ja olisinko peräti liittynyt vastarintaliikkeeseen? 
Nämä kysymykset jäävät ikuisesti vaille vastausta. Entä miten olisin selvinnyt, jos olisin itse ollut juutalainen? Miten olisin pärjännyt keskitysleirillä vai olisinko ollut kaukaa viisas ja lähtenyt ajoissa pakoon tai jopa keksinyt piiloutua? 
Kävin joskus nelikymppisenä työnohjauksessa psykiatrin luona, joka oli tehnyt väitöskirjan keskitysleiriltä selviytyneistä ja hän oli perehtynyt Auschwitzin toimintaan. Asia kiinnosti minua ja keskustelimme siitä usein. Hän oli sitä mieltä, että henkinen luonteenlaatuni on niin joustava, että olisin sen puolesta kestänyt keskitysleiriolot. Tiedän kuitenkin, että pienikokoisena ihmisenä, minut olisi lajittelussa katsottu epäkelvoksi työntekijäksi ja olisin marssinut suoraan kaasukammioon. Tämän ikäisenä eli yli kuusikymppisenä minulla ei olisi ollut mitään selviytymismahdollisuutta, koska vain vahvat ja nuoret lajiteltiin katselmuksissa työkomennuksiin ja iäkkäät päätyivät ”suihkun” kautta krematorioon.
Muistan, miten isovanhempani 1960-luvun lapsuudessani painottivat aina sitä, että joukossa tyhmyys tiivistyy. He neuvoivat välttämään kaikkia porukoita ja yhdenasianliikkeitä. Ehkä nämä opit olivat tulleet siitä, mitä he näkivät ennen sotaa, kun ihmiset sokeasti seurasivat Hitleriä tai Suomen Vihtori Kosolaa
Olisikohan nämä neuvot saaneet minut kritisoimaan kansallissosialismia ja olisin pysynyt sivussa tapahtumista? Toisaalta tiedän toimivani mielelläni järjestöissä, niin kuin Suomen Yrittäjänaisissa ja Suomen Kosmetologien Yhdistyksessä. Sen mukaan olisin voinut olla päällepäsmärinä jossain natsijärjestössä ja tehnyt ihmisoikeusrikoksia muiden mukana.
En koskaan saa tietää, miten itse olisin toiminut 1930-luvulla ja mihin olisin päätynyt. Toivottavasti saan elää elämäni rauhassa loppuun asti, enkä joudu käytännössä kokemaan, miten selviän keskitysleiriltä. 






tiistai 20. elokuuta 2024

Tähtitarjoukset 2.9. asti



Nämä ihanat Tähtitarjoukset 2.9.-24 asti!


Kuorinta poistaa auringon aiheuttamat ongelmat

Dermalogican Liquid Peelfoliant on suhteellisen uusi tuote, eikä asiakkaat ole vielä oikein löytäneet sitä. Kuitenkin kaikki, jotka ovat ostaneet ensimmäisen pullon, tulevat hakemaan uuden, kun vanha on loppunut. 
Erityinen etu tässä kuorinnassa on sen helppokäyttöisyys ja nopeus. Kuorinta-aine on ohutta geeliä, joka levitetään puhdistuksen jälkeen koko kasvoille sekä kaulalle ja annetaan vaikuttaa kolme minuuttia. Vaikutusajan jälkeen geeli huuhdellaan pois runsaalla ihonlämpöisellä vedellä. 
Kuorinta-ainetta ei käytetä silmän ympärillä, joten sitä aluetta kannattaa varoa. Vaikutusaikana voi tuntua pientä kihelmöintiä, mutta se kuuluu asiaan ja se loppuu heti, kun tuote huuhdellaan pois. Käytön jälkeen iho on ihanan raikkaan ja puhtaan tuntuinen ja näyttää heleältä ja sileältä. 
Kaikilla muilla ihotyypeillä, paitsi herkällä iholla, Liquid Peelfoliantia voi käytttää 1-3 päivän välein. Omalle rutikuivalle vanhenevalle iholle käytän sitä joka toinen tai kolmas ilta. Iho tuntuu heti sileämmältä ja pehmeämmältä ja tämä hyvä tunne motivoi käyttämään kuorintaa tarpeeksi usein. Huomioikaa myös, että meikkikin levittyy huomattavasti paremmin kuorinnan jälkeen, kun hilseily on poissa ja iho on sileämpi.


Pohjamaalia

Halusin vielä laittaa tarjoukseen tämän meikkiin liittyvän tuotteen, koska toivoisin, että ikäiseni asiakkaat oppisivat käyttämään näitä hyviä uudenlaisia meikkituotteita. Youngbloodin Mineral Primer on erinomainen meikinpohjustustuote ja siitä on paljon hyötyä iholle.
Nämä meikinpohjustusaineet toimivat kuin pohjamaalit seiniä maalatessa. Pohjustustuotteen tarkoitus on silottaa ihon pintaa, supistaa huokosia ja parantaa meikin pysyvyyttä. Youngbloodin Mineral Primer vähentää myös ihon kiiltelyä ja meikki pysyy siistinä koko päivän. 
Mineral Primer on täysin väritön ja läpikuultava ohut geeli ja se on myös hoitava. Ensin puhtaalle iholle laitetaan normihoitotuotteet eli seerumi sekä kosteusvoide ja niiden päälle pieni määrä Mineral Primeria ja lopuksi meikkivoide.
Vanhenevalle ja jo rypistyneelle iholle Mineral Primer on erittäin suositeltava tuote, koska se silottaa pikkuryppyjä ja tekee ihosta tiiviimmän ja kiinteämmän, jolle on helppo levittää meikkivoide. Meikki on myös helpompi pestä pois, kun käyttää primeria, koska meikki ei pääse imeytymään huokosiin, vaan pysyy ihon pintakerroksessa. Mineral Primer estää meikkivoiteen kasaantumista ja meikki pysyy koko päivän tasaisena ja siistinä. Mineral Primerilla on myös hoitava vaikutus ja se suojaa ihoa sateelta, tuulelta, kuivalta sisäilmalta ja muilta ikäviltä säätilan vaihteluilta, jotka ovat taas pian edessä. Itse en enää tekisi meikkiä ilman näitä meikinpohjusteita ja mitä enemmän ikää tulee sitä näkyvämmän hyödyn niistä saa.




⭐️ Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 20.8.–2.9.-24.

Tänään arvonnassa voitti Eeva-Liisa Sieppo, joka oli kommentoinut Facebookissa. Paljon onnea!



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

maanantai 19. elokuuta 2024

Hiipivä skitsofrenia

Viimeisen kolmen vuoden aikana maailman turvallisuustilanne on täysin muuttunut ja sodan uhkaa on vähän joka paikassa. Seuraan tarkasti somessa monia asiantuntijoita, joilla on kykyä arvioida maailman tilannetta ja pysyn sillä tavoin ajantasalla.




Naapurisopu katkolla

Ilmeisesti Putin alkoi rakentamaan jo 2000-luvun alussa ihan omaa tarinaa siitä, mitä Venäjän ja Neuvostoliiton menneisyydessä on tapahtunut. Alkuun uutta historian kirjoitusta luotiin hiljaa ja salassa, jotta länsimaat eivät sitä huomaisi ja Putin saikin touhuta rauhassa itsevaltiaana. 
Harmillista, että lähes kaikki Venäjän arkistot suljettiin uudestaan heti Putinin kauden alussa, joten tutkijat pääsivät näkemään arkistoja vain kymmenisen vuotta. Boris Jeltsin antoi aika vapaasti tieteentekijöiden tutustua menneisyyteen heti Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Harva olisi voinut uskoa parikymmentä vuotta sitten, että Putin kirjoittaakin historian uudestaan ja luo Stalinin ajan kaltaisen diktatuurin. 
Tuo otsikko ”hiipivä skitsofrenia” viittaa Neuvostoliiton toisinajattelijoihin. Toisinajattelijat julistettiin mielisairaiksi ja diagnoosi oli hiipivä skitsofrenia, jonka takia heidät suljettiin mielisairaalaan ja pakkohoitoon. Yksi peruste hoitoon oli siinä, ettei kukaan terve ihminen voi kritisoida Neuvostoliittoa, joka on ihmiskunnan mallivaltio.
Tämä asia tuli mieleeni, kun muutama päivä sitten Venäjällä uutisoitiin, että eräs suomalaisnainen oli hakenut turvapaikkaa Pietarista. Nainen oli kertonut, että hänet oli Suomessa teljetty psykiatriselle osastolle pakkohoitoon venäjämielisyyden takia. Hän oli päätynyt turvapaikanhakijaksi, kun Suomessa ei ole enää sananvapautta ja häntä sorrettiin toisinajattelun vuoksi.
Maailma on siis mennyt ihan päälaelleen. Nyt Venäjä syyttää Suomea siitä, mitä he ovat itse tehneet. Totuutta tästä turvapaikkastoorista on vaikea tietää, koska saattaahan olla, että joku on turvapaikkaa hakenutkin keksityillä kokemuksilla. Toisaalta Venäjä on voinut keksiä koko jutun ja uskotella kansalle, miten huonot olot meillä Suomessa on.


Kansanmurha

Kesällä Venäjä järjesti Karjalassa näytösoikeudenkäynnin, jossa Suomi todettiin syylliseksi kansanmurhaan. Tämäkin asia on ollut vireillä jo vuosikauden. Neuvostoliiton hajottua tutkijat pääsivät vihdoinkin selvittämään joukkohautoja, joihin oli haudattu Stalinin puhdistuksessa ammuttuja.
Yksi tällainen hautapaikka on Sandarmoh, josta on löytynyt 1990-luvun alkupuolella noin 7000-9000 ihmisen joukkohauta. Tuossa joukkohaudassa on ainakin yli tuhat suomalaistakin, jotka teloitettiin 1937-38 Stalinin puhdistuksissa. 
Nyt Putinin hallinto on todennut, että haudat ovat venäläisten sotavankien, joita suomalaiset teloittivat miehittäessään Karjalaa 1941-1944. Mistään tämänkaltaisista teloituksista ei Suomen sotahistoriassa ole tietoa ja sodan etulinja oli hyvin lähellä Sandormohia, joten olisi ollut järjetöntä ampua sotavankeja sotatoimialueen läheisyydessä. 
Toki Suomi kohteli sotavankejaan yhtä julmasti kuin muutkin, eikä suomalaiset olleet mitään pulmusia, mutta mitään joukkomurhaa ei tehty. Tuo kesän aikana käyty näytösoikeudenkäynti on Kremlin taktiikkaa, jonka voimalla mustamaalataan kaikkia naapurimaita. Putin saa syyn sotimiseen, kun kansa saadaan uskomaan, että vihollisia on joka puolella. 
Odotan mielenkiinnolla mihin tämä farssi vielä päätyykään ja mitä kaikkea naapurimaat joutuvat kokemaan. Käsittämättömintä on se, että Suomessa on myös venäläismielinen ryhmä tiiviisti toiminnassa. Eräs ryhmittymä, joka on perustettu viime kesänä, ajaa hyviä suhteita Venäjään ja mollaa Suomen tekemisiä. Ryhmän vetäjät ovat iäkkäitä jo eläkeikäisiä, mutta hyvin vaikutusvaltaisia. Jotkut ovat entisiä kansanedustajia ja muita hyvässä asemassa olleita henkilöitä. 
Seuraan jonkin verran heidän sometilejään ja tämän hetkisen Suomen hallinnon mustamaalaaminen on järkyttävää. Rahaa porukalla on ja he järjestävät seminaareja ja matkoja Venäjälle. Putinin hallinto ilmeisesti rahoittaa runsaskätisesti toimintaa, mikä on eri maiden hallinnon vastaista.
Britaniassa on ollut pahoja äärioikeiston mellakoita, kun nuorimies puukotti pikkulapsia ja levisi juoru, että tekijä oli muslimi ja maahanmuuttaja. Venäjä akiteeraa ja rahoittaa juuri tämän tyyppistä toimintaa niin, että muut maat ovat ongelmissa.





sunnuntai 18. elokuuta 2024

Meikki on iholle tärkeä suoja

Olen hyvin harmissani, kun vieläkin kuulen aika usein, kuinka joku väittää meikin olevan huono asia iholle. Toivoisin, että tämä täysin virheellinen tieto olisi jo kuollut ja kuopattu ja ihmiset suojaisivat ihoaan hyvälaatuisilla meikeillä.


Laadukkaat meikit suojaavat ja jopa hoitavat ihoa.


Meikki ylläpitää ihon terveyttä

Voin jopa sanoa, että meikkivoide on halpa henkivakuutus. Aurinkokeratoosi ja tyvisolusyöpä ovat lisääntyneet huolestuttavan paljon ja meikki on erinomainen suoja iholle. Aurinko aiheuttaa monia ihovaurioita, joista pahin on ihosyöpä ja ihon vanhenemisen nopeutuminen on pienin uv-säteilyn tuottama harmi. Meikkivoide on hyvä suoja iholle, vaikka siinä ei olisikaan aurinkosuojaa. Meikkivoiteessa olevat väripigmentit vähentävät uv-säteilyn kohdistumista ihoon ja näin riski sairastua ihosyöpään vähenee. 
Ihmiset, jotka käyttävät jatkuvasti meikkiä, huolehtivat ihostaan yleensäkin muita paremmin ja se näkyy ihon hyvänä kuntona. Ellei meikkiä ole, helposti laistetaan päivittäisestä puhdistuksesta sekä muusta ihonhoidosta ja varsinkin iän myötä se näkyy vanhenemisoireiden lisääntymisenä. Meikkiä käyttävät yleensä huolehtivat hyvästä ihonpuhdistuksesta ja käyttävät hoitavia ihonhoitotuotteita enemmän. 
Tosin pitää myös huomioida, että minullakin on paljon vakioasiakkaita, jotka eivät ole koskaan käyttäneet meikkiä, mutta huolehtivat ihonsa hoidosta esimerkillisesti. Ei siis voi mitenkään yleistää, että meikin käyttäjien ihonhoito olisi aina huolellista. Näen työssäni myös tapauksia, kun meikki pestään pois vain pari kertaa viikossa ja huokoset ovat täynnä meikkiväriä.


Hyvin hoidetulle iholle meikki leviää paremmin

Yleensä meikkiä käyttävät ihmiset myös kuorivat ja kosteuttavat ihonsa hyvin. Liian vähäinen kuorinta näkyy ihossa hilseilynä, eikä meikkivoide levity kunnolla hilseilevän kuivalle iholle. Meikki helposti vain korostaa ihon ongelmia ja siksikin meikkiä käyttävät panostavat ihonsa hoitoon enemmän. 
Kuivalla ja hilseilevällä iholla meikki ei pysy kunnolla ja esimerkiksi silmämeikki alkaa varisemaan kuivilta silmäluomilta. Tähtitarjouksena oleva Dermalogican BioLumin-C Eye Serum NYT 59€ (73€) on erinomainen silmänympärysvoide, koska sen päällä silmämeikki pysyy oikein hyvin. Muutenkin hyvin kosteutetulla iholla meikkivoidekin pysyy paremmin.
Jos iho on oikein rutikuiva ja hilseilevä, meikkivoide ei levity, vaan kasaantuu hilseilykohtiin. Meikkivoide voi alkaa myös imeytymään ihoon, jos iho on ihan rutikuiva. Hälyttävän kuivaan ihoon meikkivoidekin saattaa imeytyä, koska iho imee kaiken, mitä lähelle tulee, kun kuivuus on niin suuri. Mutta älkää siis pelotelko nuorisoa tai ketään muutakaan meikin negatiivisista vaikutuksista, koska se on aivan väärä käsitys.





⭐️ Osallistu arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 6.–19.8.-24.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

lauantai 17. elokuuta 2024

Kesäloma on aina väärään aikaan

Joka kerta, kun olen työvuosieni aikana pitänyt kesälomaa tai vapaapäiviä, kuulen joltakin, että ajankohta on aivan väärä. Tietysti asiakkaiden kannalta parasta olisi, jos hoitola olisi auki 24/7, mutta minun kannalta se olisi mahdotonta.




Lomia on pakko pitää

Nämä omakohtaiset kokemukseni tulivat mieleeni, kun olin vapaapäivällä Tampereella ja kuuntelin eräässä ruokaravintolassa asiakkaiden juttelua. Asiakkaat tivasivat vaativasti tarjoilijalta, miksi ei ollut erillistä lounasruokaa vaan ainoastaan à la carte -lista.
Tarjoilija selitti ystävällisesti, ettei sitä ole kesäkuukausina ja siihen palataan elokuun loppupuolella. Asiakkaat eivät olleet tähän tyytyväisiä, vaan vaativat lisäselityksiä, miksi kesälomalaisten lounasaikaa ei huomioida. Tarjoilija pysyi kohteliaana ja perusteli, että kesäaikana kesälomien takia henkilökuntaa on vähemmän ja myös lounaalla kävijöitä harvakseltaan. Asiakkaat pitivät selityksiä riittämättöminä ja jatkoivat jankkaamistaan, että eikö ravintolassa ymmärretä lomalaisten tarpeita ja nyt turistien palveluun ei ole satsattu. Pitkän keskustelun ja tarjoilijan pahoittelujen jälkeen asiakkaat poistuivat suivaantuneina ravintolan huonoon palveluun, kun turistikautena ei ollut lounaslistaa. Asiakkaat olivat kolme ikäistäni naista, jotka lupasivat kertoa myös somessa ravintolan älyttömästä päätöksestä poistaa lounaslista kesäkuukausina. 
Tämä keskustelu toi mieleeni ne kymmenet kerrat, kun olen pahoitellut asiakkaalle, että olen kesälomalla. Yrittäjän lomat ovat vähäisiä ja kesälomat lyhyitä ja lomailu tulee niin kalliiksi, että nuo lomapäivät harkitaan tarkkaan. Kuitenkin lomiakin ihmisen täytyy pitää, muuten jaksaminen tyssää sairastumiseen.


Yrittäjä saa itse päättää lomistaan

Hyvin usein palkkatyöntekijät haikailevat yrittäjän helppoa elämää, kun saa itse päättää työajoistaan ja loma-ajoistaan. Näinhän se äkkiseltään näyttää, mutta todellisuudessa tilanne on aivan päinvastainen. Yrittäjän on oltava työssä silloin, kun asiakkaita on. Eikä kesälomat voi olla paria viikkoa pidempiä, kun ne tulevat niin kalliiksi. 
Suurin osa yrittäjistä tekee 10-12-tuntisia työpäiviä ja niin teen minäkin. Kuitenkin käyn asiakkaiden kanssa lähes jatkuvaa keskustelua siitä, miksi en ole aina työssä. Eniten aiheuttaa keskustelua tuo hoitolan avaaminen kello 10.00. Jotkut haluaisivat tulla jo heti kello kahdeksan ja näin on varsinkin jo eläkkeellä olevien kohdalla, jotka heräävät jo viiden aikoihin. 
Tätä päivitellään usein, miten hölmöä on, etten aloita jo aamulla aikaisin ja lähde sitten aikaisemmin kotiin. Syy on hyvin yksinkertainen. Suurin osa ihmisistä pääsee kasvohoitoon vasta iltapäivästä ja nuo kello kahden jälkeiset ajat pystyisin täyttämään moneen kertaan. 
Otan viimeisen asiakkaani noin kello 18.00-19.00 ja lähden työstä iltayhdeksän aikoihin. Jos aloittaisin jo aamulla kahdeksalta työpäivästäni tulisi viisitoistatuntinen ja viikon työaika olisi 75 tuntia. Tähän ei pysty kukaan, eikä ainakaan pidempiä aikoja. 
On siis käytännön sanelemaa, että on järkevintä aloittaa vasta klo 10.00, jotta pystyn vielä illallakin tekemään hyvää työtä. Haluan myös pitää vuoden aikana 2-3 viikkoa lomaa yhteen menoon ja tänä vuonna pidän ”kesälomani” vasta marraskuussa. Toivottavasti tämä ei närkästytä kovin montaa asiakasta, koska päämääräni on palvella kaikki asiakkaani hyvin.



⭐️ Osallistu arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 6.–19.8.-24.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

perjantai 16. elokuuta 2024

Kestovärit eivät leviä

Monella ikääntyneellä on ongelmia silmämeikin pysyvyydessä, koska silmän malli muuttuu ikääntymisen myötä ja esimerkiksi ripset alkavat osumaan alaluomeen. Yksi hyvä konsti on ripsien kestotaivutus (98€).


Laadukkailla silmämeikeillä ja ripsien kestotaivutuksella koko päivän siistinä pysyvä meikki on taattu.



Tuhruinen silmämeikki

Iän myötä ei enää jaksaisi käyttää aikaa omaan peilikuvaan niin paljon kuin parikymppisenä. Aamulla tehty meikki pitäisi kestää siistinä koko työpäivän, kun enää ei viitsi sitä korjailla joka käänteessä. Ikääntyminen tuo monenlaisia muutoksia ja tämä suhde omaan ulkonäköön on yksi niistä. Ainakin itse vielä alle kolmekymppisenä siistin meikkiäni joka vessareissun kohdalla, mutta nykyisin en juuri päivän aikana peiliin vilkaise.
Oma ajatukseni on, että aamulla tehty meikki pitää pysyä hyvänä koko työpäivän, oli sitten helle, vesisade tai muu ongelma. Nyt helteisen kesän myötä huomaan, että monella ikäiselläni ripsiväri ja muut silmämeikit alkavat valua ja ilmeestä tulee tuhruinen. 
Yksi konsti pysyvään silmämeikkiin on hyvälaatuiset meikit. XtremeLashesin luomivärikynät ja rajauskynät (35€-42€) pysyvät todella hyvin ja lähtevät helposti pois puhdistusaineella. Tähtitarjouksena oleva Youngbloodin Mineral Lengthening Lash Primer NYT 33€ (42€) ripsivärin pohjustaja sopii kaiken merkkisten ripsivärien alle ja se tuo pituutta sekä volyymia ripsiin, mutta vaikuttaa positiivisesti myös pysyvyyteen. 
Samoin XtremeLashesilla on GlideShadow Primer (35€), joka levitetään ensimmäisenä silmäluomelle ja vasta sen päälle luomivärit. Myös tämä luomivärin pohjuste käy kaikkien luomivärien alle. 


Ripsien kestotaivutus pysyy noin kaksi kuukautta

Ripsien kestotaivutus on helppo tapa saada kauniit kaarevat ripset vaivattomasti. Se näyttää luonnolliselta, koska ripsiin ei lisätä mitään ja ne pysyvät pari kuukautta hyvänä ilman korjailuja. Tuohon Ripsien kestotaivutukseen varataan aikaa noin puolitoista tuntia, joten mikään pikajuttu se ei ole, eikä sitä voi tehdä kasvohoidon yhteydessä. 
Ripsien kestotaivutukseen kuuluu kestovärjäys ja se pysyy hyvänä noin 3-4 viikkoa ja sitä voi lisätä kuinka usein asiakas haluaa. Itse ripsien kestotaivutus tehdään vain kahden kuukauden välein, koska ajatus on, ettei sitä koskaan tehdä kahta kertaa samaan ripseen. Kahden kuukauden aikana vanha ripsi ehtii kasvaa pois ja uusi tulla tilalle. Minulla on myynnissä myös keratiinipitoista ripsien hoitoainetta (37€), jota voi harjata ripsiin iltaisin ja sillä pidentää kestotaivutusten pysyvyyttä. 
Muistutan vielä, että olkaa tarkkana, kun valitsette paikkaa, mihin menette ripsien kestotaivutuksiin. Niitä tekee moni, kenellä ei ole asiaan mitään koulutusta. Heillä myös vaikutusaineet saattavat olla hyvinkin heikkolaatuisia ja ripset voivat tärveltyä ja silmät ärtyä. Itse käytän ranskalaista Yumi-Lashes -menetelmää ja he eivät myy tuotteitaan, kuin koulutetuille ammattilaisille. Yumi-Lashes -tuotteita ei myöskään voi ostaa, ellei ole Y-tunnusta eli pitää olla virallisesti yrittäjä. 
Nykyinen tilanne on tosi ikävä, kun tekijöitä on niin monenlaisia ja koko alalle tulee helposti huono maine yhden osaamattoman tekijän takia.



⭐️ Osallistu arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 6.–19.8.-24.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

torstai 15. elokuuta 2024

Kantaaottavaa teatteria

Olimme viime viikon loppupuolen Tampereen teatterikesässä, niin kuin melkein kaikkina muinakin kesinä. Yleensä olen ollut aivan haltioissani upeista esityksistä, mutta tänä vuonna mikään ei oikein sykähdyttänyt.




Kannanottoja vähemmistöjen puolesta

Teatterin yksi tarkoitus on herättää tunteita ja en haluakaan mennä katsomaan pelkkää hömppää, vaan esityksessä pitää olla jotain sanomaa. Meillä oli kolmena iltana peräkkäin liput, mutta olin tehnyt vähän väärät valinnat. 
Torstai-illan esitys oli nimeltään Norminäytelmä, minkä kesto oli kolme tuntia ja siinä oli puolet ihan liikaa. Näytelmä peräänkuulutti suvaitsevaisuutta homosuhteita kohtaan ja vastusti rasismia. Aihe oli hyvä, mutta jotenkin aikansa elänyt. Vielä 80-luvulla aihe olisi ollut tarpeellinen, mutta nyt minä koin sen vanhan asian jankkaamisena. 
Norminäytelmässä ei ollut kokonaista juonta, vaan se oli neljän näyttelijän esittämiä lyhyitä sketsejä erilaisista huvittavista ihmissuhteista. Näytelmä oli niin tylsä, että lähdimme väliajalla pois ja niin näkyi tekevän moni muukin. Tämä on hyvin harvinaista, että lähdemme kesken pois, mutta nyt esitys oli sen verran harrastelijamainen ja pitkäveteinen, ettei sitä jaksanut seurata kolmea tuntia.
Perjantaina meillä oli liput sirkusesitykseen, joista yleensä pidämme kovasti ja kyseessä oli ruotsalainen ryhmä. He olivat kyllä taitavia, mutta siitäkin esityksestä puuttui juoni. Nykysirkuksella on usein sanoma, joka esitetään ilman puhetta ja yleensä ne ovat ihailtavan oivaltavia. 
Tässä esityksessä oli paljon temppuja, mutta mitään sanomaa siitä en löytänyt. Hauskuuskin siinä oli mielestäni vähän takapajuista. Esityksessä oli rumpali, joka aina pudotti rumpupalikan ja sanoi perk..le! Se nauratti kerran, mutta ei useammin.

Suvaitsevaisuutta kaivataan

Lauantain esitys oli tapahtuman päänäytös nimeltään Catarina and the beauty of killing fascists ja sen esitti portugalilainen teatteriryhmä. Esitys oli tekstitetty, koska se oli perinteistä puheteatteria. Tämäkin esitys kesti kaksi ja puoli tuntia ilman väliaikaa. Näytelmä kertoi perheestä, joka tappoi kerran vuodessa yhden fasistin ja se oli hyvin kantaaottava esitys ja puhui suvaitsevaisuuden puolesta.
Saimme heti esityksen alkajaisiksi kokea, mitä suvaitsemattomuus on. Mieheni on kaksimetrinen eli keskivertoa pitempi ja myös aika tanakka, vaikka ei ylipainoinen olekaan. Heti, kun istuimme paikoillemme, meidän takana istuvat ehkä noin kahdeksankymppiset naiset alkoivat suuriäänisesti marmattamaan, että pitikö tuon jättiläisen tulla juuri heidän eteensä. Heidän esityksensä oli kuulemma pilalla, kun Goljatti vei näkyvyyden. Olin jo sanomassa heille, miten rumasti he käyttäytyivät ja pilasivat myös meidän esityksen, mutta kiltti mieheni hyssytteli minua.
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun törmäsimme näin kummalliseen ja ilkeään käytökseen. Olisikohan heidän mielestä teatterissa pitänyt olla pituusraja vai mitä he odottivat meidän tekevän. Meillä oli liput, ihan niin kuin heilläkin, ja kukaanhan ei voi pituudelleen mitään. Rouvat vielä keskustelivat äänekkäästi, miten kultturelleja persoonia he olivat ja tottuneita teatterikävijöitä, mutta kuinka harmittavaa on, kun näkyvyys on huono. Mielessäni totesin, ettei kyse ollut kovin sivistyneistä ihmisistä.
Itse tuo näytelmä oli hyvä kannanotto äärioikeiston vallan lisääntymisestä Euroopassa, mutta asian olisi voinut esittää hiukan lyhyemmässäkin ajassa. Näytelmä kertoi tulevaisuudesta eli vuodesta 2028, kun Portugalissa valta oli jo fasisteilla. 
Äärioikeistolainen poliitikko paasasi näytelmässä, kuinka perheväkivalta on perheen sisäinen asia, eikä sitä olisi, jos naiset ja lapset käyttäytyisivät kunnolla. Samoin rasismia ei olisi, jos romanit aidattaisiin omalle alueelleen ja ulkomaalaiset pysyisivät kotonaan. Poliisilla pitää olla oikeus väkivaltaan, jos ihmiset rupeavat puhumaan tyhmiä ja vaikka kannattamaan tasa-arvoa, eikä perustuslakia tarvitse noudattaa, jos laki on mäntti.
Tässä puheessa näyttämöllä tuli selvästi esiin se, mitä nykyisin tapahtuu Venäjällä ja Unkarissakin. On tärkeää nostaa esille se mitä tapahtuu, jos ääriliikkeet saavat liikaa valtaa.