sunnuntai 18. elokuuta 2024

Meikki on iholle tärkeä suoja

Olen hyvin harmissani, kun vieläkin kuulen aika usein, kuinka joku väittää meikin olevan huono asia iholle. Toivoisin, että tämä täysin virheellinen tieto olisi jo kuollut ja kuopattu ja ihmiset suojaisivat ihoaan hyvälaatuisilla meikeillä.


Laadukkaat meikit suojaavat ja jopa hoitavat ihoa.


Meikki ylläpitää ihon terveyttä

Voin jopa sanoa, että meikkivoide on halpa henkivakuutus. Aurinkokeratoosi ja tyvisolusyöpä ovat lisääntyneet huolestuttavan paljon ja meikki on erinomainen suoja iholle. Aurinko aiheuttaa monia ihovaurioita, joista pahin on ihosyöpä ja ihon vanhenemisen nopeutuminen on pienin uv-säteilyn tuottama harmi. Meikkivoide on hyvä suoja iholle, vaikka siinä ei olisikaan aurinkosuojaa. Meikkivoiteessa olevat väripigmentit vähentävät uv-säteilyn kohdistumista ihoon ja näin riski sairastua ihosyöpään vähenee. 
Ihmiset, jotka käyttävät jatkuvasti meikkiä, huolehtivat ihostaan yleensäkin muita paremmin ja se näkyy ihon hyvänä kuntona. Ellei meikkiä ole, helposti laistetaan päivittäisestä puhdistuksesta sekä muusta ihonhoidosta ja varsinkin iän myötä se näkyy vanhenemisoireiden lisääntymisenä. Meikkiä käyttävät yleensä huolehtivat hyvästä ihonpuhdistuksesta ja käyttävät hoitavia ihonhoitotuotteita enemmän. 
Tosin pitää myös huomioida, että minullakin on paljon vakioasiakkaita, jotka eivät ole koskaan käyttäneet meikkiä, mutta huolehtivat ihonsa hoidosta esimerkillisesti. Ei siis voi mitenkään yleistää, että meikin käyttäjien ihonhoito olisi aina huolellista. Näen työssäni myös tapauksia, kun meikki pestään pois vain pari kertaa viikossa ja huokoset ovat täynnä meikkiväriä.


Hyvin hoidetulle iholle meikki leviää paremmin

Yleensä meikkiä käyttävät ihmiset myös kuorivat ja kosteuttavat ihonsa hyvin. Liian vähäinen kuorinta näkyy ihossa hilseilynä, eikä meikkivoide levity kunnolla hilseilevän kuivalle iholle. Meikki helposti vain korostaa ihon ongelmia ja siksikin meikkiä käyttävät panostavat ihonsa hoitoon enemmän. 
Kuivalla ja hilseilevällä iholla meikki ei pysy kunnolla ja esimerkiksi silmämeikki alkaa varisemaan kuivilta silmäluomilta. Tähtitarjouksena oleva Dermalogican BioLumin-C Eye Serum NYT 59€ (73€) on erinomainen silmänympärysvoide, koska sen päällä silmämeikki pysyy oikein hyvin. Muutenkin hyvin kosteutetulla iholla meikkivoidekin pysyy paremmin.
Jos iho on oikein rutikuiva ja hilseilevä, meikkivoide ei levity, vaan kasaantuu hilseilykohtiin. Meikkivoide voi alkaa myös imeytymään ihoon, jos iho on ihan rutikuiva. Hälyttävän kuivaan ihoon meikkivoidekin saattaa imeytyä, koska iho imee kaiken, mitä lähelle tulee, kun kuivuus on niin suuri. Mutta älkää siis pelotelko nuorisoa tai ketään muutakaan meikin negatiivisista vaikutuksista, koska se on aivan väärä käsitys.





⭐️ Osallistu arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 6.–19.8.-24.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti