maanantai 19. elokuuta 2024

Hiipivä skitsofrenia

Viimeisen kolmen vuoden aikana maailman turvallisuustilanne on täysin muuttunut ja sodan uhkaa on vähän joka paikassa. Seuraan tarkasti somessa monia asiantuntijoita, joilla on kykyä arvioida maailman tilannetta ja pysyn sillä tavoin ajantasalla.




Naapurisopu katkolla

Ilmeisesti Putin alkoi rakentamaan jo 2000-luvun alussa ihan omaa tarinaa siitä, mitä Venäjän ja Neuvostoliiton menneisyydessä on tapahtunut. Alkuun uutta historian kirjoitusta luotiin hiljaa ja salassa, jotta länsimaat eivät sitä huomaisi ja Putin saikin touhuta rauhassa itsevaltiaana. 
Harmillista, että lähes kaikki Venäjän arkistot suljettiin uudestaan heti Putinin kauden alussa, joten tutkijat pääsivät näkemään arkistoja vain kymmenisen vuotta. Boris Jeltsin antoi aika vapaasti tieteentekijöiden tutustua menneisyyteen heti Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Harva olisi voinut uskoa parikymmentä vuotta sitten, että Putin kirjoittaakin historian uudestaan ja luo Stalinin ajan kaltaisen diktatuurin. 
Tuo otsikko ”hiipivä skitsofrenia” viittaa Neuvostoliiton toisinajattelijoihin. Toisinajattelijat julistettiin mielisairaiksi ja diagnoosi oli hiipivä skitsofrenia, jonka takia heidät suljettiin mielisairaalaan ja pakkohoitoon. Yksi peruste hoitoon oli siinä, ettei kukaan terve ihminen voi kritisoida Neuvostoliittoa, joka on ihmiskunnan mallivaltio.
Tämä asia tuli mieleeni, kun muutama päivä sitten Venäjällä uutisoitiin, että eräs suomalaisnainen oli hakenut turvapaikkaa Pietarista. Nainen oli kertonut, että hänet oli Suomessa teljetty psykiatriselle osastolle pakkohoitoon venäjämielisyyden takia. Hän oli päätynyt turvapaikanhakijaksi, kun Suomessa ei ole enää sananvapautta ja häntä sorrettiin toisinajattelun vuoksi.
Maailma on siis mennyt ihan päälaelleen. Nyt Venäjä syyttää Suomea siitä, mitä he ovat itse tehneet. Totuutta tästä turvapaikkastoorista on vaikea tietää, koska saattaahan olla, että joku on turvapaikkaa hakenutkin keksityillä kokemuksilla. Toisaalta Venäjä on voinut keksiä koko jutun ja uskotella kansalle, miten huonot olot meillä Suomessa on.


Kansanmurha

Kesällä Venäjä järjesti Karjalassa näytösoikeudenkäynnin, jossa Suomi todettiin syylliseksi kansanmurhaan. Tämäkin asia on ollut vireillä jo vuosikauden. Neuvostoliiton hajottua tutkijat pääsivät vihdoinkin selvittämään joukkohautoja, joihin oli haudattu Stalinin puhdistuksessa ammuttuja.
Yksi tällainen hautapaikka on Sandarmoh, josta on löytynyt 1990-luvun alkupuolella noin 7000-9000 ihmisen joukkohauta. Tuossa joukkohaudassa on ainakin yli tuhat suomalaistakin, jotka teloitettiin 1937-38 Stalinin puhdistuksissa. 
Nyt Putinin hallinto on todennut, että haudat ovat venäläisten sotavankien, joita suomalaiset teloittivat miehittäessään Karjalaa 1941-1944. Mistään tämänkaltaisista teloituksista ei Suomen sotahistoriassa ole tietoa ja sodan etulinja oli hyvin lähellä Sandormohia, joten olisi ollut järjetöntä ampua sotavankeja sotatoimialueen läheisyydessä. 
Toki Suomi kohteli sotavankejaan yhtä julmasti kuin muutkin, eikä suomalaiset olleet mitään pulmusia, mutta mitään joukkomurhaa ei tehty. Tuo kesän aikana käyty näytösoikeudenkäynti on Kremlin taktiikkaa, jonka voimalla mustamaalataan kaikkia naapurimaita. Putin saa syyn sotimiseen, kun kansa saadaan uskomaan, että vihollisia on joka puolella. 
Odotan mielenkiinnolla mihin tämä farssi vielä päätyykään ja mitä kaikkea naapurimaat joutuvat kokemaan. Käsittämättömintä on se, että Suomessa on myös venäläismielinen ryhmä tiiviisti toiminnassa. Eräs ryhmittymä, joka on perustettu viime kesänä, ajaa hyviä suhteita Venäjään ja mollaa Suomen tekemisiä. Ryhmän vetäjät ovat iäkkäitä jo eläkeikäisiä, mutta hyvin vaikutusvaltaisia. Jotkut ovat entisiä kansanedustajia ja muita hyvässä asemassa olleita henkilöitä. 
Seuraan jonkin verran heidän sometilejään ja tämän hetkisen Suomen hallinnon mustamaalaaminen on järkyttävää. Rahaa porukalla on ja he järjestävät seminaareja ja matkoja Venäjälle. Putinin hallinto ilmeisesti rahoittaa runsaskätisesti toimintaa, mikä on eri maiden hallinnon vastaista.
Britaniassa on ollut pahoja äärioikeiston mellakoita, kun nuorimies puukotti pikkulapsia ja levisi juoru, että tekijä oli muslimi ja maahanmuuttaja. Venäjä akiteeraa ja rahoittaa juuri tämän tyyppistä toimintaa niin, että muut maat ovat ongelmissa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti