maanantai 5. elokuuta 2024

Roikkuvat silmäluomet

Olen koko ikäni tehnyt kasvohoitoja, joilla hidastetaan ihon vanhenemista ja nyt elän itse todeksi sitä, mitä kasvoille tapahtuu iän myötä. Näin käytännön kokemuksella olen oppinut ihonhoidosta todella paljon.




Silmät muuttuvat iän myötä

Vääjäämättä ihmisessä tapahtuu muutoksia, jos saa elää yli nelikymppiseksi. Tuo neljäkymmentä on selkeä virstanpylväs, mistä yleensä alkaa näkyvät vanhenemisen merkit. Silmien ympäristössä tapahtuu ensimmäiset vanhenemisen tuomat muutokset ja tässä yli kuusikymppisenä ne ovat jo voimakkaasti näkyvissä.
Iän myötä ihonalainen pehmytkudos alkaa vähentyä ja tavallaan ihon alla oleva rasvapatja katoaa ja löystyy. Sen takia piirteiden pyöreys häviää ja ihosta tulee pari numeroa liian iso ja se näkyy rypistymisenä. 
Silmämunan alla oleva rasvakerros myös katoaa ja silmät painuvat syvemmälle pääkallon sisään. Tämän takia yläluomi alkaa roikkumaan ja venymään liikaa. Myös ihon jäntevyys katoaa ja sekin vaikuttaa siihen, että silmäluomesta tulee raskas ja se voi peittää myös näkökenttää. Nämä muutokset tapahtuvat hitaasti ja ihminen ei välttämättä huomaa, kun silmäluomi alkaa peittämään näkökenttää ja näkeminen vaikeutuu. 
Näissä tapauksissa kannattaa hakeutua plastiikkakirurgille, joka pystyy aika pienelläkin leikkauksella parantamaan tilannetta. Itselläni ei vielä ole se vaihe, mutta ei varmaankaan mene montaa vuotta, kun päädyn leikkauttamaan venyneet silmäluomeni. Kerron siitä sitten tarkemmin lukijoille, miten se asia etenee.


Silmänympärysvoide on tärkeä hoitotuote

Omalla kohdallani silmänympärysvoide on tärkein hoitotuote. Jos minulta kysyttäisiin, mitä ottaisin mukaan autiolle saarelle, jos vain yksi tuote sallittaisiin, se olisi silmänympärysvoide. Silmänympärysvoide vahvistaa ihoa ja hidastaa tuota silmäluomen venymistä ja vähentää silmäkulmien harakanvarpaita. Omalla kohdallani näen selvästi, miten suuri merkitys hyvällä silmänympärysvoiteella on ollut, koska en juurikaan kipuile silmäkulmien ryppyjen takia. 
Kuitenkin huomaan, miten silmäluomen roikkuminen vaikuttaa silmämeikkiin ja lähinnä ripsiväriin. Nuorempana, kun asiakkaani valittivat, että ripsiväri leviää silmän alle, syytin aina huonoa ripsiväriä. En ymmärtänyt, että silmäluomen valuminen loi tilanteen, jossa ripset osuivat koko ajan alaluomeen ja ripsiväri alkoi sulamaan silmän alle. Varsinkin, kun ikä lisää myös hikoilua, ripsiväri leviää helpommin silmän alle.
Itselläni on nyt tämä tilanne, että joudun kiinnittämään enemmän huomiota ripsivärin laittamiseen. Vedenkestävä ripsiväri olisi yksi ratkaisu, mutta inhoan niitä, koska poistaminen on vaikeaa ja rasittaa silmänympärysihoa. Vain lämpimällä vedellä poistettavat ripsivärit eivät ole minulle myöskään mieleisiä, koska olen nähnyt niin paljon asiakkaillani silmätulehduksia näistä ripsiväreistä johtuen. 
Oma ratkaisuni on Youngbloodin Mineral Lengthening Lash Primer (42€) ripsivärin pohjustusaine, joka parantaa ripsivärin pysyvyyttä. Ennen kaikkea tämä pohjustusaine antaa tukea niin, että ripset saa kaareutumaan paremmin ja kaarevuus pysyy myös koko päivän. 
Tällä konstilla ripsiväri ei ole poskilla parin tunnin päästä. Käytän vähän fiiliksestä riippuen joko YB:n Mineral Lengthening Mascaraa (40€) tai Xtreme Lashes Length & Volume Mascaraa (42€) ja kumpikin jättää siistin tuloksen ja lähtevät hyvin puhdistusmaidolla- tai geelillä pois. 
Myös ripsien kestotaivutus (98€) on hyvä konsti saada ripset kauniille kaarelle, mikä avartaa silmää ja nostattaa ilmettä. Ripsien kestotaivutukseen kuuluu myös kestovärjäys, joka pysyy tuon kestotaivutuksen myötä paremmin kuin muuten. Jotkuthan luopuvat ripsiväristä ja siirtyvät kokonaan kestovärjäykseen, joka ei ainakaan lähde valumaan yhtään minkään. 





⭐️ Osallistu arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 23.7.–5.8.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

4 kommenttia:

  1. Anonyymi09:20

    Moikka! Jos käytän tuota ripsi primeria niin laitanko sen ensin ja taivutan ripset vasta sen jälkeen? Ja sitten ripsiväri.

    VastaaPoista
  2. Kauneushoitola11:12

    Hyvä kysymys, kiitos siitä. Itse teen niin päin, että käytän ensin ripsien taivuttimia ja sitten laitan primerin, mutta tämä on vähän makuasia. Kokeile kuinka päin tehtynä saat mielestäsi parhaan tuloksen. Joka tapauksessa tuo primer auttaa taivutusta pysymään koko päivän hyvänä. Helpostihan aamulla taivutetut ripset palautuvat takaisin perusasentoon jo muutamassa tunnissa.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Anonyymi09:19

    Kiitos! Ja kiitos myös tästä blogista, tämä on ihan omaa luokkaansa muihin hömpötyksiin verrattuna. Täältä olen saaut paljon vinkkejä ja inspiraatiota ja myös tilannut tuotteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauneushoitola10:25

      Kiva, että olen voinut auttaa. Yritän antaa ihonhoito-ohjeita jotka käy ”talonpoikaisjärkeen” ja auttaa myös aikuisia ihmisiä. Suurin osa blogeista on kuitenkin tarkoitettu nuorisolle eikä niiden ohjeita vanhenpi jaksa lukeakaan.

      Inkeri

      Poista