keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Botoxit peliin!

Voi, että minua ärsyttää, kun toimittajat ja kauneusbloggarit erilaisissa tv-ja radio-ohjelmissa missä keskustellaan kauneuskirurgiasta sekoittavat botoxin ja hyaluronihapon, vaikka kyse on täysin eri asioista. Kuuntelin taas jotain radio-ohjelmaa missä puhuttiin vaan botoxista, vaikka kyseessä muutkin pistoshoidot.


Botox

Ilmeisesti botoxista on tullut joku yleisnimike kaikille piikityshoidoille joita kauneuden hoidossa tehdään. Botox on botuliinitoksiini hermomyrkkyä joka halvaannuttaa lihaksia. Tällaista halvaannuttavaa vaikutusta tarvitaan kasvojen kaunistukseksi vain harvoissa kohdissa. Tyypillisintä on, että plastiikkakirurgit pistävät sitä otsaan jolloin otsaa ei pysty enää rypistelemään. Botoxia käytetään myös monissa sairauksissa ja se on paljon mainettaan parempi lääke. Migreeni, lihaskrampit ja määrätyt selkävaivat pystytään hoitamaan hyvinkin tällä botoxin halvaannuttavalla vaikutuksella. Koskaan botoxia ei saa pistää suun, tai silmien lähelle, koska se saattaa halvaannuttaa äänihuulet, tai silmäluomennostajalihaksen. Paljon puhutaan botoxhuulista, mutta tämä törröhuulet tehdään hyaluronihappo täyteaineella joka on aivan eri asia kuin botox.

Hyaluronihappo

Hyaluronihappo on geelimäistä täyteainetta jota piikitetään juonteiden pohjaan ja sillä saadaan ihoa pullistettua niin, että juonne näkyy vähemmän. Tai luvataan, että se näkyy vähemmän, mutta olen asiasta toista mieltä. Pulleat törröttävät huulet saadaan aikaan myös hyaluronihappotäytteellä. Hyvä laatuinen hyaluronihappo sulaa elimistöön noin 3-4 kuukaudessa ja pistokset pitää uusia. Tämä hyaluronihappo on hyvä ja vanha kosmetiikan raaka-aine jolla saadaan ihonhoidossa paljon hyvää aikaan. Esimerkiksi Dermalogican Skin Hydrating Booster (103€) ja uusi Calm Water Gel (70€) sisältävät runsaasti hyaluronihappoa joka on erinomainen ihon kosteuttaja. 

Pistoshoitojen ongelmia

Suurin osa suomalaisista plastiikkakirurgeista ovat sitä mieltä, että Suomesta on tullut kauneuskirurgian ja pistoshoitojen villilänsi ja lisää valvontaa kaivattaisiin. Itse olen aivan samaa mieltä ja hyvä, kun jotkut muutkin heräävät tähän epäkohtaan. Suomessa pistosoikeutta ei ole kuin terveydenhoitohenkilökunnalla eli kosmetologi ei saa tehdä näitä pistoshoitoja. Valviran pitäisi tätä valvoa, mutta sieltä selitetään ettei heidän aika riitä siihen. Kauneusintoilija Tiina Jylhä teki muutama vuosi sitten tällaisen pistoshoidon tv-ohjelman suorassa lähetyksessä ja siihen Valvira puuttui. Mitään rangaistusta Valvira ei voi antaa vaan he laittavat kirjeen ettei noin saa tehdä. Se ei auta mitään, koska pistoshoidoissa liikkuu suuret rahat. Botox ja hyaluronihappo ovat ampulleissa ja näitä ampulleja on jo pitkään väärennetty. Suomen tulli takavarikoi viitisenvuotta sitten ison erän eli noin 300,000€ edestä väärennettyjä ampulleja ja niitä löytyy takavarikkoon pienempiä määriä jatkuvasti. Nämä ampullit voivat olla pelkkää vettä, tai sitten heikkolaatuista ainetta joka kovettuu ihon sisään ja tuottaa suuria ongelmia. 

Itsehoitoa botoxilla ei pidä tehdä

Nyt, kun suomalaiset ovat suurella innolla lähteneet tähän kauneuskirurgiaan mukaan niin sitten iskeekin pihiys ja otetaan se mitä halvimmalla saadaan. Jotkut tilaa suoraan ulkomaisista verkkokaupoista ampulleja ja pistävät niitä itselleen ja kavereilleen. Siinä ei ole mitään järkeä ja tulos voi olla mitä vaan. Suuremmissa kaupungeissa järjestetään ns. botoxbileitä jotka muistuttaa Tupper 
Ware kutsuja. Pyydetään joku pistostaitoinen mukaan joka tökkii aineita jokaiselle. Usein tämä pistäjä on ulkomaalainen joka väittää olevansa lääkäri. Näissä pistoshoidoissa ja kauneuskirurgiassa liikkuu suuret rahat ja aina, kun on kyse rahasta siihen iskee myös rikollisuus. Itse pidän järkevimpänä mennä tunnetulle suomalaiselle plastiikkakirurgille ja teettää kunnollinen kauneusleikkaus eikä käyttää mitään vippaskonsteja. 

2 kommenttia:

  1. Hei Inkeri. Mites olisi juttu jossa kertoisit eri meikkiaineiden peittävyydestä? Onko Dermalogicalla aineita joilla voi peittää esim tatuoinnin tai ärtyneen ihon, vai ärtyykö vain entisestään? Mitä ajattelet muuten lävistyksistä ja tatuoinneista?

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyvästä juttuideasta. Dermalogicalla ei meikkejä ole, mutta Youngblood on taas ihan keskittynyt meikkeihin. Heiltä löytyy hyvin laaja valikoima tuotteitta eri tarkoituksiin eikä ne taatusti ärsytä. Youngblood on ainoa meikkisarja jota Suomen Astma-ja allergialiitto suosittelee. Omiin silmiini ei tatuoinnit tai lävistykset näytä kauniilta. Itse en niitä ikinä ottaisi, vaikka niitä näkee itseninkin ikäisillä naisilla. Toisaalta olen alkanut ymmärtämään niiden liittyvän tähän aikaan ja joillakin on niiden takana hyvin syvällisiäkin ajatuksia.

    Inkeri

    VastaaPoista