lauantai 10. maaliskuuta 2018

Vaseliini kuivattaa ihoa ja huulia

Välillä kuulen asiakkailta, että he ovat turvautuneet valkovaseliiniin ihon kuivuuden takia. Samoin moni käyttää valkovaseliinia huulirasvana jatkuvasti. Tällä konstilla mennään ojasta allikoon ja iho voi entistä huonommin.

Mineraalirasvat eivät imeydy

Valkovaseliini on tunnetuin mineraalirasva ja sitä käytetään vieläkin paljon halvempien tuotemerkkien voiteissa. Valkovaseliini puhdistetaan maaöljystä mistä saadaan myös bensiini ja muut koneöljyt. Valkovaseliinissa ei ole mitään hoitavuutta ja se ei imeydy ihoon. Se ei myöskään liukene veteen ja siksi se aiheuttaa helposti tukkeumia ja finnejä. Suojavoiteena vaseliini on käyttökelpoinen ja mekin käytämme sitä kestovärjäyksissä ettei värit imeydy ihoon. Jotkut ajattelevat, että paksu vaseliini suojaa myös pakkaselta, mutta asia on ihan päinvastoin. Ihon hikoillessa jää vaseliinin ja ihon väliin kostea kerros joka ei haihdu vaseliinin läpi ja tämä lisää jäätymisen vaaraa. Vaseliinia ei missään tapauksessa pidä käyttää pakkassuojana eikä ihonhoitotuotteena. 


Vaseliini imee ihosta kosteutta

Vaseliini ei imeydy, mutta se ei ole ainoa vaseliinin haittapuoli vaan se myös imee itseensä ihon kosteutta. Iho siis kuivuu entisestään vaseliinin käytöstä. Huulilla tämä helposti aiheuttaa kierteen, että vaseliinia on lisättävä jatkuvasti muuten huulet tuntuvat kiristävän kuivilta. Kaikki mineraalirasvat tukkivat ja kuivattavat ihoa ja ne merkitään raaka-aineluetteloon nimillä mineral oil, tai liquid parafin. Varsinkin kuiva ihoisen kannattaa välttää tuotteita joissa on raaka-aineena mineraalirasvoja. Dermalogican ylivoimaisuus perustuu siihen, että se oli ensimmäinen kosmetiikkasarja joka tehtiin täysin ilman mineraalirasvoja. Kaikki Dermalogican raaka-aineet ovat imeytyviä ja vesiliukoisia ja se tekee Dermalogican tuotteista tehokkaita, mutta hyvin siedettyjä. Mineraalirasva on hyvin halpa raaka-aine ja siksikin kosmetiikassa hyvin mieleinen. Vesiliukoiset kasviöljyt ovat paljon kalliimpia, mutta iholle huomattavasti parempia.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi13:54

    On vaikea yrittää saada mies ymmärtämään, että miksi kannattaa maksaa kosteusvoiteesta melkein satanen, kun alle kympilläkin saa naamarasvan. Kun en ymmärrä näistä ainesosista, esimerkiksi tällainen lista on eräässä miesten kasvovoiteessa: aqua, Glycerin, Cyclomethicone, Tapioca Starch, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Ethylhexyl Cocoate, Methylpropanediol, C12-15 Alkyl Benzoate, Cetearyl Alcohol, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glyceryl Glucoside, Sodium Carbomer, Phenoxyethanol, Methylparaben, Limonene, Linalool, Parfum

    Onko tässä jotain huonoja ainesosia? Mineral oilia ei ole mainittu ainakaan, eikä parafiinia...

    VastaaPoista
  2. Itse selitän miesasiakkaille, että kyse on samasta asiasta kuin esimerkiksi autoissa. Mersu ja Lada on kumpikin autoja ja kulkevat eteenpäin, mutta niissä on kuitenkin suunnaton ero. Suuri ero on myös Dermalogican ja marketkosmetiikan välillä. Dermalogica on kosmetiikka maailman Rolls Royce tai Formula ykkönen jota arvostetaan ympäri mailmaa.
    Tuo yllä oleva sisällysluettelo ei kerro mistään kovin huonoista raaka-aineista, mutta ei myöskään mistään iholle hyödyllisestä. Riippuen voiteen hinnasta näitä vaikuttavia aineita on ilmeisesti hyvin vähän. Aineosat luetellaan siinä järjestyksessä mitä voiteesa on eniten. Tässä tapauksessa glyserolia on eniten jonka vaikutus ei ole kovin merkittävä. Se sitoo ilman kosteutta ihoon, mutta itsessään se ei hoida mitenkään ja tähän aikaan vuodesta ei oikein ole ilmassa kosteutta mitä sitoa. Itse pidän sitä ns.täyteaineena en vaikutusaineena. Voiteessa on säilöntäaineena methylbaraben joka aiheuttaa paljon allergioita ja on siksi poistettu lähes kaikista Dermalogican tuotteista. Myös voiteen sisältä parfyymi voi ärsyttää ja yleensä voiteet missä ei ole hajusteita ovat kalliimpia ja hiukan hankalampia tehdä kuin hajustetut voiteet. Hyvänä vaikutusaineena luettelossa on aloe joka kosteuttaa, mutta sen pitoisuus on minimaalinen, koska se on listassa jo ihan loppupäässä.
    Dermalogicassa tämä sisällysluettelo on päinvastainen kuin tuossa esimerkki voiteesta. Dermalogicassa on hyvin vähän näitä täyteaineita ja vaikuttavat raaka-aineet ovat suurina määrinä. Sen takia huomattavasti pienempi määrä Dermalogican voidetta riittää käytössä verrattuna muihin voiteisiin. Voisin veikata, että puolikaassa teelusikallisessa Dermalogican voiteita on enemmän vaikutusaineita kuin tuon esimerkkivoiteen koko purkissa.

    Kysymyksesi oli oikein hyvä ja kiitos siitä!

    Inkeri

    VastaaPoista