tiistai 20. maaliskuuta 2018

Flunssakausi ja iho

Tässä vaiheessa talvea on perinteisesti ajankohta jolloin flunssaepidemia pyörii ja asiakkaamme sairastaa. Todella moni asiakas on viime viikkoina kertonut olleensa tosi kipeänä ja samalla kyselivät näkyykö se ihossa. Itse flunssa ei minun kokemukseni mukaan vaikuta ihoon, mutta välillisesti sen vaikutus on suuri.

Hikoilu kuivattaa ihoa

Yleensä flunssan aikana iho kuivahtaa totaalisesti ja jälkikäteen pitääkin hoitaa ihoa todella tehokkaasti. Kuivuus aiheuttaa myös seurannaisongelmia, koska se tukkii huokoset lähes täysin. Siitä syystä finnejä, mustapäitä ja miiliumeja syntyy oikein röyhähtämällä. Usein myös flunssalääkkeet heikentävät ihon omia suojabakteereita ja tulehtuneet finnit saavat rauhassa jyllätä. Kuumeen ja flunssan aiheuttama hikoilu haihduttaa ihon omaa kosteutta todella paljon. Kuumeeseen liittyy palelu ja tuskanhiki vuoronperään. Hikoilua lisää voimakkaasti flunssa lääkkeet jotka alkaessaan vaikuttamaan aiheuttavat hikoiluaallon. Tuo hikoilu on erittäin tärkeä toiminto elimistölle, koska sen avulla elimistö haihduttaa liian korkeaa lämpötilaa ja poistaa kuumetta. Jos hiki oikein pisaroina valuu se on sama kuin seisoisi suihkun alla, koska valuva hiki huuhtoo pois kaiken ihon oman suojan ja kuivuus vaan pahenee.

Sairaana ei jaksa hoitaa ihoaan

Silloin, kun tauti on niin kova, että ollaan ihan petipotilaana ei voimat riitä ihonhoitoon. Olen kerran
sairastanut 2000-luvun alussa lomaillessani influenssan ja makasin muutaman päivän puolitokkurassa. Ei todellakaan tullut mieleen kasvojen hoitaminen, kun oli jo suuri ponnistus käydä vessassa. Tällainen muutaman päivän hoitamattomuus ja hikoilu voi saada atoopikoilla aikaan kunnon ihottuman ja muuten kuiva iho lähes rohtuu kireäksi ja hilseileväksi nahkaksi. Muista miten ihana kokemus olla mennä ensimmäistä kertaa kunnolla suihkuun taudin jälkeen. Hiuksetkin kärsii flunssasta samoin kuin ihokin ja likainen kuiva päänahkaa alkaa kutisemaan ilkeästi. Silloin, kun iho on päässyt näin huonoon kuntoon se on vaikea hoitaa kotikonsteilla kuntoon. Kasvohoito olisi paras apu heti sairastamisen jälkeen.

Ihon kotihoito flunssan jälkeen

Mikään tavallinen kosteutus ei enää riitä, kun iho on päässyt perusteellisesti kuivumaan. Hyvä tehohoitokuuri saadaan kuorinnan ja naamion yhteisvaikutuksesta. Kuorintana kannattaa käyttää Multivitamin Thermofoliantia (86€) joka sulattaa huokosistakin hikijäämät ja kuolleen solukon. Aluksi se saattaa kirvellä ja kuumotella tavallista enemmän, mutta se menee nopeasti ohitse ja kertoo vain totaalisen kuivasta ihosta. Kuorinnan jälkeen laitetaan Multivitamin Power Recovery Masque (78€) naamio joka on lempinimensä mukaisesti varsinainen ambulanssi tuubissa. Sen voi jättää vaikuttamaan yöksikin. Tämä kuorinta ja naamio yhdistelmä kannattaa tehdä kolmena iltana peräjälkeen, että kaikki kuollut solukko saadaan varmasti ihosta irti. Flunssan jälkeen kannattaa ilman muuta aloittaa käyttämään Skin Hydrating Boosteria (103€) joka on todella kosteuttava ja käy myös silmien ympärille. Toinen loistava tehotuote on Power Rich (228€) voidekuuri. Senkin alle voi vielä laittaa tuo Skin Hydrating Booster antamaan lisäkosteutta. Power Rich korjaa kuivuuden aiheuttamaa veltostumista, pikkuryppyjä ja kirkastaa samentunutta ihon väriä. Eniten suosittelisin taudin jälkeen kasvohoitoa ja monella vakioasiakkaalla onkin aina seuraava aika varattuna, mutta jos se menee kovin kauaksi kannattaa vaihtaa se aikaisemmaksi. Tuo Multivitamin Power Recovery Masque pitäisi olla kaikilla kotona varsinkin näin talvella. Se on paras hoito kaikkiin iho-ongelmiin ja sitä voi käyttää myös miehet ja teini-ikäiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti