perjantai 2. maaliskuuta 2018

Ihonhoitouskomuksia

Ihonhoitoon ja kosmetiikkaan liittyy todella paljon erilaisia uskomuksia missä ei ole mitään perää. Samoin vanhat ajatustavat ovat pysyneet hyvin hengissä ja ilmeisesti ne menee äidiltä tyttärelle. Harvoin edes pysähdytään ajattelemaan onko väite totta.

Voiko ihonhoidon lopettaa?

Yksi kummallinen uskomus on, että jos kerran aloittaa kasvohoidot ja ihon hoitamisen sitä ei voi lopettaa, kun siitä seuraa täydellinen romahdus. Yhtään en ymmärrä mistä tällainen uskomus on tullut. Ihonhoito on hyvin samanlainen asia kuin kuntosalilla käynti. Jos lopettaa kuntosalilla käymisen lihaskunto hiljakseen rapistuu ja ihminen tuntee olevansa huonommassa kunnossa kuin kuntosalilla käydessään. Mitään romahdusta ei siinäkään tapahdu, että menisikin paljon huonompaan kuntoon kuin ennen kuntosalilla käyntiä. Silloin, kun ihosta pidetään hyvää huolta se näyttää hyvältä ja tuntuu mukavalta. Jos hoitaminen lopetetaan tyystin ja siirrytään vesi + saippualinjalle iho kuivuu parissa viikossa, mutta ei se sen huonompaan kuntoon mene kuin ennen ihonhoitoja. Ihminen varmaankin huomaa eron paljon selvemmin, kun iho on ollut aiemmin hyvässä kunnossa. Jos iho on aina kiristävä ja kutiseva ei edes tiedä, että sellaiset tuntemukset ei kuulu terveeseen hyvin hoidettuun ihoon. 

Meikki on paras ihon suojaaja

Vielä nykyisinkin on vallalla käsitys, että meikki on iholle haitaksi. Joskus iäkkäämmät asiakkaat kertovat suurella ylpeydellä etteivät ole koskaan käyttäneet meikkiä. Totuus tässä on aivan päinvastainen. Nykyiset meikkituotteet ja varsinkin Youngbloodin tyyppiset mineraalimeikit ovat niin hyvälaatuisia ettei ne millään tavalla rasita ihoa. Youngblood on ainoa meikkisarja jota Suomen Astma-ja Allergialiitto suosittelee. Meikki on paras mahdollinen suoja uv-säteilyä, ilman saasteita ja rasittavaa ilmastoa vastaan. Voisi myös sanoa, että meikki on yksi osa terveydenhoitoa. Se heikentää huomattavasti uv-säteilyn haittavaikutuksia ja näin vähentää ihosyövän syntymistä. Huulisyöpä on lisääntynyt Suomessa hyvin paljon, mutta vaan miehillä. Naiset käyttävät huulipunaa ja se suojaa auringon aiheuttamalta huulisyövältä. Vanhat uskomukset kannattaa unohtaa ja muistaa se, että myös kosmetiikan kehitys menee vauhdilla eteenpäin.


6 kommenttia:

  1. Pakko jakaa tähän kommenttia...jonka sain vanhemmalta ystävättäreltä. Hän kauhisteli ostamani voiteen hintaa...(n 40 e )ja neuvoi, että voisin laittaa sitä vain erityisiin tilanteisiin. Toinen kommentti hänellä oli, että ei ikinä osta kampaamotuotteita...samoja welloja kun myydään ruokakaupassa. Ja niin ei hän koskaan ole meikkiä käyttänyt.

    VastaaPoista
  2. Ymmärrän hyvin, että ärsyttää ja loukkaakin, kun joku neuvoo syvällä rintaäänellä asiassa josta ei tiedä yhtään mitään. Kannattaa jättää omaan arvoonsa, koska tuskin kukaan pahaa tarkoittaa, mutta heillä ei ole mitään käsitystä itsensä hoitamisessa. Siinä vasta voide hukkaan meneekin, jos sitä käyttää vaan silloin tällöin. Kyllä hiustenhoitotuotteet kannattaa ostaa kampaajalta ja ihonhoitotuotteet kosmetologilta.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Näin on:)
    Yks hulluin vinkki atopian hoitoon oli ompelukoneen öljy... netistä löytynyt vinkki. Ihoni oli sillä kertaa niin rikki, että en voinut pitää pitkähihasia ja kaikki ystävät yritti auttaa:)

    VastaaPoista
  4. Anonyymi19:04

    Muita hassuja uskomuksia on se, että olisi jotenkin syntinen, itsekäs ja paha kun käyttää omia rahojaan ihonsa hoitamiseen. Hyvin hoidettu ja hyväkuntoinen iho antaa kyllä itsevarmuutta ja vaikuttaa kokonaisvaltaisesti jaksamiseen. Miksi pitäisi jättää itsensä hoitamatta ja sitten myöhemmin katua kun ei ole itseään hoitanut. Työpaikalla sitten hämmästyttävä se tekemään, että miten sinun ihosi on noin tasapainoisen näköinen eikä yhtään kuiva. Niinpä. Kiitos Nanoliftin ja Dermalogican hyvien tuotteiden. Eipä ole pakkaset poskia purreet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän syntisyyteen olen törmännyt koko työurani. Teen joidenkin mielestä työtä joka on syntiä, ihmisten houkuttelua väärälle tielle ja kannustan ihmisiä itsekeskeisyyteen. Suuresti tämä käsitys ei ole muuttunut kuluneen neljänkymmenenvuoden aikana. Osa ihmisistä on aina sitä mieltä, että he ovat muita parempia, kun kulkevat hiukset likaisina ilman meikin häivää ja korostavat omaa vaatimattomuutta.
      Ihmisen hyvyys ei ole siitä kiinni hoitaako hän itseään vai eikö hoida. Yleensä ihmiset jotka arvostavat omaa ulkonäköään ja terveyttään ovat empaattisia myös toisille. Itse pidän aika tekopyhänä niitä jotka korostavat omaa vaatimattomuuttaan ja nostavat itsensä muiden yläpuolelle, vaan siksi etteivät käytä meikkiä.

      Inkeri

      Poista
  5. Anonyymi21:29

    Tuo automaattinen tekstitys saa aikaan vaikka mitä...

    VastaaPoista