perjantai 16. maaliskuuta 2018

Mitä hyötyä on mikroneulauksesta

Otsikko on ihan suora kysymys ja toivon siihen paljon vastauksia ja mielipiteitä . Toivon, että mikroneulauksessa käyneet asiakkaat kertovat kokemuksistaan ja sitä tekevät kosmetologit toisivat esiin tuloksia ja vaikutuksia kyseisestä hoidosta.

Me emme vahingoita ihoa

Meidän hoitolan periaate on, että emme koskaan tee hoitoja jotka voivat koitua vahingoksi asiakkaalle nyt, tai myöhemmin. Siksi me Marin kanssa pohdimme uusien menetelmien hyvät ja huonot puolet perusteellisesti. Kokemuksesta tiedän, että kosmetologeille myydään paljon laitteita ja menetelmiä jotka todetaan parissa vuodessa huonoiksi. Tämä mikroneuleus on tullut hyvin muodikkaaksi tavaksi hoitaa ihoa. Uskon, että moni kosmetologi on ottanut menetelmän käyttöön siksi, kun se on tämän hetken suurin puheenaihe. Olen esittänyt tämän kysymyksen mikroneulauksen hyvistä ja huonoista puolista monissa yhteyksissä myös tässä blogissa, mutta kukaan ei ole minulle vastannut. Jos se kerran on niin tehokas ja hyvä miksi kukaan ei kerro minulle näitä hienoja kokemuksia? Toivoisin myös, että blogin lukijat kertoisivat omista mielikuvistaan ja käsityksestään tämän tyyppisestä hoidosta.

Huonoja puoli on enemmän kuin hyviä

En pysty yhtään ymmärtämään mitä todellista hyötyä on ihon rikkomisella. Meille tulee lähes päivittäin eri maahantuojien mainoksia näistä mikroneulauslaitteista ja niissä kerrotaan, että hoitoaineet imeytyvät paremmin rikkoutuneen ihon kautta ja kollageeni eli kimmosäikeet vahvistuu, kun iho alkaa korjaamaan itseään. En ymmärrä mitä järkeä on tuon kosmetiikan lisäimeytymisestä, koska lain mukaan kosmetiikka ei saa missään tapauksessa imeytyä verenkiertoon eikä joutua verenkierron kautta sisäelimiin maksaan ja munuaisiin. Nyt, kun iho rikotaan neularullalla reikäiseksi niin siitähän ne hoitoaineet saa suoran reitin verenkiertoon. En myöskään usko, että iho varmasti alkaa kehittämään kollageenia tästä ärsytyksestä vaan yhtä hyvin iho voi muuten paksuuntua, tai kasvattaa arpikasvainta. Elimistö ei aina käytännössä toimi niin kuin teoriassa luulisi. 

Kokemukseni mikroneulauksesta

Omat kokemukseni mikroneulauksesta on aika vähäisiä, koska missään tapauksessa en antaisi sellaista hoitoa tehdä itselleni edes kokeilumielessä. Eniten kokemuksia olen kuullut niiltä uusilta asiakkailta jotka ovat aikaisemmin ennen meille tuloa käyneet mikroneulauksessa. Pigmenttiläiskät oli jo viime kesänä yleisempi ongelma, koska tuo neulaus rikkoo juuri tuon melanosyyttisolukerroksen mikä muodostaa pigmenttiä  ja sen tuotanto häiriintyy. Tästä johtuen pigmenttiläiskiä tulee huomattavasti herkemmin kuin muuten ja ne ovat paljon tummempia. Tuo ihon rikkominen on minusta erittäin arveluttavaa. Suurimmassa osassa kauneushoitoloita on hyvä hygienian taso, mutta ei se ole mikään leikkaussali. En missään tapauksessa halua olla veren kanssa tekemisissä ja vaarantaa asiakkaita ja itseäni ties mille. Yksi asiakkaani oli lopettanut mikroneulauksen siihen, kun hänelle tuli märkärupi. Minusta ei ole mitään järkeä vaarantaa ihmisen terveyttä vaan sen varjolla, että se ehkä hidastaa vanhenemista. 

Säännöllinen hoito auttaa aina

Tähän mikroneulaukseen ilmeisesti innostuu ne ihmiset jotka eivät viitsi hoitaa ihoaan säännöllisesti vaan halutaan nopeasti joku näkyvä tulos. Jotkut uskovat hoidon tehoavan sitä paremmin mitä enemmän se sattuu ja mitä pahemmilta kasvot hoidon jälkeen näyttää. Kertokaa minulle vastauksia näihin kysymyksiin. Nyt olisi myös hyvä tilaisuus jollekin maahantuojalle myydä minulle tuo mikroneulauslaite ja vakuuttaa minut ja blogin lukijat, että hoito on kannattavaa.

5 kommenttia:

 1. Hei. Itse en antaisi kenenkään altistaa ihoani infektioille. Ihon pinnan rikkominen altistaa siihen. Uskomatonta roskaa koko mikroneulaus. Ei kiitos minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mielenkiintoista että juuri näin sanoo kaikki asiakkaat kenen kanssa olen jutellut, mutta mistähän ne lukemattomat asiakkaat tulevat jotka ottavat tuota mikroneulausta. Olen ymmärtnyt kollegoiltani, että asiakkaita on melkein jonossa haluamassa neulausta.
   Pelkään, että tarvitaan joku isompi dramaattinen ongelma ennen kuin tieto hoidon haitoista menee perille. Kauheinta olisi, jos joku hoitola levittäisi jotain tarttuvaa pöpöä. Kaikki negatiivinen julkisuus koskee aina koko ammattikuntaa.

   Poista
 2. Millä lisäisi näin keväisin ihon immuniteettia?
  Aina kun aurinko ja kevätviima tulee, niin nenänalle tai ylähuuleen pamahtaa ensin finninalku ja sitten siitä iltaan mennessä on tullut herpesrakkula.

  Nyt laitan/lisään ulkona aurinkovoidetta. Minicrippussiin olen neoamiseptillä kostutettuja nenäliinoja taitellut ja rasvat on pruutattu minicrippeihi, koska mahtuvat niin taskuun. Laitan (olen ulkotöissä) niistämisen jälkeen seuraavasti pyyhin neoamiseptliinalla vanhat rasvat pois ja desinfioin toisella kulmalla kädet, aurinkorasvaa - joka imeytyy hyvin ja päälle herpesvoidetta.

  Kotona pesen sillä öljyputsarilla, spesial cleanilla ja rasvaan active moistilla. Lisäksi huulirasva kotona käytössä, koska en haluu sitä levittää epähygieenisesti rakkulan päälle.
  Ja aamuisin aurinkovoide ja se jauhomeikki päälle ennen aamukahvia.

  Nyt hain sisäisen tablettikuurin rakkuloihin.Mutta olisiko vielä jotain, josta voisi olla hyötyä ääriolosuhteisiin (= kevään viima ja aurinko ulkotöissä).

  VastaaPoista
 3. Herpes on erittäin ikävä ongelma ja kokemukseni mukaan siihen on paras apu tuo sisäinen estolääkitys näin keväällä. Aurinko, tuuli ja pakkanen yleensä puhkaisee herpeksen. Yleensä asiakkaani kenellä on hankala herpesongelma syövät lääkekuurin näin keväällä.
  Olen hienosti keksinyt itsellesi sopivat kikat hoitaa ihoasi. Tuo Amiseptilla pyyhkiminen kuulostaa hyvältä idealta ja neuvon sitä muillekin. Suosittelisin sinulle uuden Defence Barrier Booster (107€) tehotipaksi yöksi ja päiväksi Active Moistin alle ja se lisää ihon vastustuskykyä. Hyvä tehohoito on Multivitamin Power Recovery Masque (78€) joka sisältää runsaasti c-vitamiinia joka suojaa pöpöiltä ja naamio nopeuttaa herpesjälkien parantumista. Multivitamiininaamiota voisi näin pakkasella laittaa joka toinen ilta ja jättää se yöksi vaikuttamaan. Barrier Repair (69€) on loistava lisäsuoja ulkotyöläiselle ja sen päälle vasta laitetaan aurinkosuojavoide ja
  meikki.

  Nyt, kun tuosta mikroneulauksesta keskustellaan niin tuo herpes takuulla puhkeaa neulauksen aiheuttamasta ärsytyksestä ja miten helposti se voisi tarttua tuon neulauksen kautta.

  Inkeri

  VastaaPoista
 4. Hei,
  olen nyt kaksi kertaa käynyt pintapuudutuksella tehtävässä dermapen hoidossa, ensimmäisen kerran jälkeen olin mykistynyt vaikutuksista, myöskin toisen kerran jälkeen. Toisella kerralla mietin enemmän riskejä, vaikka hoito tuntui samalle ja iho reagoi samalla tavalla hoidon jälkeen. Hoidossa laajentuneet iho huokoset supistuivat selvästi, finneistä nuorempana tulleet arvet madaltuivat, pienenivät ja tuntuivat vaalentuneen. Kulmakarvojen välin pysty ryppy lähes hävisi verrattuna aiempaan, otsan vaakaryppyjä en myöskään huomaa enää niin hyvin. Saa nähdä mitä mieltä olen kesän jälkeen, ensimmäisessä hoidossa kävin joulun jälkeen. En yhtään ihmettele, että tietty asiakaskunta käy hoidossa noin vuoden välein. Oma ihoni on vahvasti atooppinen ja ikää on 37. Kotihoidossa käytän dermalogian tuotteita, kosmetologilla olen käynyt säännöllisen epäsäännöllisesti 4-8 kertaa reilusti yli kymmenen vuotta ja kohtuullisen monta hoitoa on kokeiltu. Itse sain hoidosta enemmän kuin odotin. Sen vielä kommentoisin, että itsellä ihon hyvin vointiin vaikuttaa merkittävästi myös veden juonnin huomioiminen, säännöllinen probioottien(maitohapon), laadukkaan kalaöljyn sekä itselle sopivan monivitamiinin kohtuullisen säännöllinen nauttiminen. Näillä atooppinen iho pysyy ruodossa.
  t. Maaria

  VastaaPoista