sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Voiko ärtynyttä ihoa hoitaa?

Nyt Suomen ilmasto on tehnyt monelle tepposet ja ihon hoitamattomuus on tullut kerralla näkyviin. Moni kuiva ihoinen jota olen vuosia kannustanut ennalta ehkäisyyn on aivan pulassa. Hyvin moni ei ymmärrä sitä, että pelkkä kuivuus tekee kasvoille ihottumaläiskiä jotka kutisevat ja kirvelevät.

Kuivuudesta seuraa atooppinen ihottuma

Myönnän olevani hiukan ärtynyt, koska viime viikkoina olen nähnyt niin paljon tapauksia jotka ennustin tulevaksi jo vuosia sitten. En ollenkaan koe voitonriemua siitä, että sanoihan minä noin käyvän. Enemmän mietin miten ihmeessä saisin ihmiset uskomaan ja motivoitumaan itsensä hoidosta. Ihminen jolla on lapsena ollut maitorupea, taiveihottumaa tai atooppista ihottumaa on vaarassa saada ne myös aikuisena. Varsinkin vaihdevuosi-ikäisenä ihon oma talineritys loppuu ja kuivuus on entistä voimakkaampaa. Silloin, kun ihon kuivuus menee tarpeeksi pitkälle syntyy ihottumaa  jonka paras hoito on ennalta ehkäisy. Monelle tämä kuivuusihottuma tulee täysin yllätyksenä, koska iho on pysynyt koko aikuisiän hyvässä kunnossa. Yleensä ihottumaan haetaan mitä ihmeellisimpiä syitä eikä tavallinen kuivuus oikein kelpaa syyksi.

Kaikki kirvelee

Silloin, kun iho on todella kuiva ja se on jo rohtunut rikki siinä kirvelee aivan kaikki. Tämäkin on hämmästyttävän vaikea asia uskoa ja yleensä pelätään voiteen aiheuttavan allergiaa, jos se kirvelee iholla. Tämän huomasin Pimeän Kaupan iltana, kun uudet asiakkaat kokeilivat voiteitamme. Moni säikähti, että voide kirveli, kun sitä levitti käden selälle. Ensin ihmettelin minäkin, koska tiedän ettei Dermalogican voiteet kirvele. Sitten älysin katsoa käden selkiä tarkemmin ja totesin niiden olevan rohtuneet vereslihalle ja tottakai niissä tuntui kirvelyä. Silloin, kun kasvojen iho on näin kuivana yleensä paras hoito on kevyt kosteuttava kasvohoito. Kokemukseni mukaan 2-3 kasvohoitoa parin viikon välein parantaa ihon ja kirvely yleensä lakkaa jo yhden hoitokerran jälkeen. Tässä tapauksessa siis suosittelen kasvohoitoa, vaikka iho on ärtynyt. Muulloin en koskaan tekisi hoitoa, jos ihossa näkyy jotain ihottumaa. 

Kasvohoito on paras tapa korjata kuivuus

Ellei kasvohoitoa tehdä voi kääntyä ihotautilääkärin puoleen ja hoitaa iho lääkevoiteilla. Yleensä siihen suositellaan kortisonivoidetta poistamaan kutinaa ja kirvelyä ja paksua tukkivaa perusvoidetta kosteuttamaan. Aika usein määrätään myös antibioottikuuri tulehdusta rauhoittamaan. Tämän tavan myös asiakas voi valita mikäli hän niin haluaa. Itse en lähtisi omaa ihoani hoitamaan heti lääkeaineilla, jos jokin muukin keino löytyy. Ensimmäisen kasvohoitokerran jälkeen iho voi punoitella enemmän ja parantumisen merkkejä ei heti näy. Kasvohoidon jälkeen pitää kotona iho kosteuttaa hyvin. Suosittelen kotihoitoon Skin Hydrating Boosteria (103€), Super Rich Repairia (142€) ja puhdistukseen Precleanse Balmia (58€). Tehokas apu löytyy myös Multivitamin Power Recovery Masquesta (78€) jota voi käyttää kotikonstina ellei kasvohoitoon millään ehdi. Toivoisin todellakin, että ne ihmiset jotka ovat ihonsa kanssa näin kovia kokeneet ottaisivat opiksi ja aloittaisivat ennalta ehkäisevän hoidon jo lokakuussa. Minun on vaikea käsittää miksi sama hoitamattomuus jatkuu ja taas hoidamme samaa kuivuusihottumaa ensi talvena. 

3 kommenttia:

 1. Itse oon atoopikko ja pientä hoitoväsyä alkaa jo olla tämän pitkän talven jälkeen. Tänään sitten heräsin naama ihottuman vallassa.. ensiavuksi suihkuttelin kasvovettä ja latasin päälle testeripussista barrier defense boosteria ja calm water gel voidetta.. varsinkin tuo geelivoide on ihanan viileän ja rauhoittavan tuntuinen. Toivottavasti ihottuma kukistuu näillä pian♥️

  VastaaPoista
 2. Voi, kun ikävä tilanne. Tätä näen työssä melkein päivittäin, kun atooppiselle iholle ottaa tosi koville tämä pitkä pakkasaika. Nuo käyttämäsi uutuustuotteet ovat juuri tarkoitettu tuohon tilanteeseen. Toivottavasti ne auttavat pian. Calm Water Gel on aivan ihanan viilentevä kuumottelevan ärtyneelle iholle ja sitä ja Ultra Calming Mistiä voi lisäillä parin kolmen tunnin välein, että ihottuma alkaisi rauhoittua.
  Onko sinulla Multivitamin Power Recovery Masqueta? Voisit laittaa sen yöksi vaikuttamaan.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Löytyy naamiotakin. Ja niin tehokkaita nämä tuotteet on, että tänään ihottuma on huomattavasti vähäisenpää😁

  VastaaPoista